English

کریمی قدوسی در گفتگوی اختصاصی با موج؛

پس گرفتن امضاهای استیضاح ظریف صحت ندارد/ مجلس نباید در برابر استیضاح ظریف از خود ضعف نشان دهد

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی پس گرفتن امضاهای استیضاح جواد ظریف وزیر امور خارجه را تکذیب کرد و گفت: متاسفانه فضاسازی های منفی بسیاری درباره این استیضاح در حال انجام است.

پس گرفتن امضاهای استیضاح ظریف صحت ندارد/ مجلس نباید در برابر استیضاح ظریف از خود ضعف نشان دهد

جواد کریمی قدوسی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری موج، در پاسخ به این پرسش که نتیجه جلسه عصر روز سه شنبه کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی که به بررسی شکایت تعدادی از نمایندگان از وزیر امور خارجه اختصاص داشت، چه بود؟ گفت: در این جلسه درخواست شکایت ۱۰ نفر از نمایندگان مجلس بر اساس ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی مجلس از جواد ظریف درباره اتهام بزرگ پولشویی به جمهوری اسلامی مطرح شد.

بر اساس ماده 234 آیین داخلی مجلس، اگر ۱۰ نماینده درخواست شکایت از یکی از مدیران کشور را داشته باشند، این موضوع ابتدا در کمیسیون مربوطه بررسی و در صورت تایید کمیسیون و تصویب در صحن علنی مجلس، شکایت نمایندگان به دستگاه قضایی ارجاع داده می شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: این درخواست امروز در جلسه کمیسیون مطرح شد، اما به دلیل اینکه تعداد اعضا به حد نصاب نمی رسید، نتواستیم در مورد آن رای گیری انجام دهیم و رای گیری در مورد آن به جلسه بعدی موکول شد.

کریمی قدوسی افزود: در مورد استیضاح ظریف متاسفانه فضاسازی هایی در مجلس و بیرون از مجلس در حال انجام است. نمایندگانی که درخواست استیضاح و سوال از وزیر خارجه را درباره اتهام بزرگ پولشویی داشتند، تاکید کردند که مجلس باید به وظیفه خود عمل کرده و طرح استیضاح به قوت خود باقی است.

عقب نشینی از طرح استیضاح وزیر خارجه به نوعی پاداش دادن به ظریف است

وی تصریح کرد: مجلس نباید با عقب نشینی از طرح سوال و استیضاح وزیر خارجه به آقای ظریف پاداش دهد. اگر اینگونه برخورد شود، ظریف احساس امنیت بیشتری از ناحیه مجلس می کند و بعید نیست که اینگونه موضع گیری ها از سوی وی ادامه یابد.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه وزیر خارجه دولت در چندین مرحله دیگر، سیاست های راهبردی جمهوری اسلامی را در انظار بین الملل زیر سوال برده است. فراموش نکرده ایم که در روزهای اول مذاکرات و در یکی از سفرهایی که ایشان به اروپا می رود، به دعوت شبکه یک تلویزیون آلمان، می گوید مسئله مرزهای فلسطین و اسرائیل به خودشان مربوط است و باید خودشان موضوع را حل و فصل کنند و مرزهای آنها با ما مرزهای ایران فاصله دارد.

کریمی قدوسی بیان داشت: این در حالی است که از وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران انتظار نداشتیم به صراحت در پاسخ مجری یک شبکه خارجی که درباره به رسمیت شناختن رژیم کودکش صهیونیستی می پرسد، به صهیونیست ها چراغ سبز نشان بدهد. انتظار این بود که ظریف بیان کننده سیاست های راهبردی جمهوری اسلامی می بود و قاطعانه می گفت برای ما اسرائیل وجود نامشروعی است و هرگز این رژیم اشغالگر را به رسمیت نمی شناسیم. در همان زمان من این موضوع را در صحن مجلس مطرح کردم، اما متاسفانه به آن توجهی نشد.

نظر کریمی قدوسی درباره استیضاح ظریف

وی ادامه داد: چند ماه قبل نیز آقای ظریف در یک نشست می گوید، نه ایران و نه عربستان سعودی نمی توانند هژمون منطقه باشند به جای این دو قدرت باید منطقه قوی داشته باشیم. به عبارتی ظریف در این مصاحبه نیز جمهوری اسلامی را متهم می کند که چون می خواهد گفتمان برتر منطقه باشد و سعودی ها نیز می خواهند گفتمان برتر منطقه باشند، اختلاف آنها باعث خرابی منطقه شده است. این هم جرم بزرگی است که توسط وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است.

برخی از موضع گیری های ظریف جای شرمندگی و غصه دارد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: این در حالی است که گفتمان انقاب اسلامی، گفتمان اسلام ناب محمدی (ص) است و گفتمان سعودی ها مبتنی بر اسلام آمریکایی و وهابی است. متاسفانه اینگونه موضع گیری های وزیر خارجه بسیار جای شرمندگی و غصه دارد.

کریمی قدوسی تاکید کرد: متاسفانه اتهام بزرگ پولشویی به جمهوری اسلامی از جنس همین دو اتهام زنی هایی است که به عنوان نمونه به آن اشاره کردم. در جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی مجلس به طور صریح صحبت های آقای ظریف را برای نمایندگان خواندم و به آنها گفتم خودتان قضاوت کنید.

وی افزود: ممکن است ما بگوییم که یک شبکه بزرگ قاچاق مواد مخدر یا قاچاق کالا در کشور پولشویی می کنند، اما ظریف به عنوان وزیر خارجه می گوید: کسانی از این پولشویی منفعت می برند و می توانند با هزینه کردن ده ها میلیارد از این پول، علیه CFT  فضاسازی کنند و بعد می گوید یک نهاد قدرتمند و یک موسسه فرهنگی. حال پرسش ما این است که یک نهاد قدرتمند و یک موسسه فرهنگی یعنی چی؟ به طور قطع وزیر خارجه خود دولت جمهوری اسلامی ایران را با این حرف ها زیر سوال می برد و به آن اتهام می زند.

نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: به هر حال درخواست اعمال ماده 234 آیین نامه داخلی مجلس از سوی 10 نماینده علیه آقای ظریف مطرح است و تلاش می شود که با کسب رای کمیسیون امنیت ملی و سپس رای صحن علنی، شکایت از ظریف وزیر خارجه را به دستگاه قضایی ارجاع دهیم.

کریمی قدوسی افزود: از سوی دیگر از دستگاه قضایی و دادستان تهران که مستقلا از ظریف مدارک و مستندات خواسته، می خواهیم که به این اتهام رسیدگی کرده و پیگیری جدی صورت گیرد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا پس گرفتن امضاهای طرح استیضاح وزیر خارجه صحت دارد، گفت: در مورد استیضاح چون گفته بودند، امضاها را پس گرفتند باید به صراحت اعلام کنم که این موضوع صحت ندارد پس گرفتن امضاهای استیضاح وزیر خارجه یا حتی مسکوت گذاشتن استیضاح صحت ندارد.

کریمی قدوسی تاکید کرد: کمیسیون امنیت ملی حق ندارد به جای استیضاح کنندگان نظر بدهد و موضع گیری کنند و نمایندگان نیز نباید حرکت ما را خنثی کنند و باعث تشدید این مسائل و جری شدن و افزایش اظهارات سخیف ظریف شوند.

آیا این خبر مفید بود؟
نویسنده:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه