English

ادعای دوباره علی مطهری درباره دیدگاه های شهید مطهری

نائیب رئیس مجلس شورای اسلامی بار دیگر ادعای های جدیدی درباره دیدگاه های شهید مطهری مطرح کرد و گفت: اگر شهید مطهری بود اجازه اشغال سفارت آمریکا را نمی‌داد.

ادعای دوباره علی مطهری درباره دیدگاه های شهید مطهری

به گزارش خبرگزاری موج، علی مطهری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم روز دانشجو که در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار کرد: هیچ لزومی ندارد ما برخی اقدامات تحریک‌آمیز مثل حمله به سفارتخانه های عربستان و انگلستان را انجام بدهیم و بعد بابت خسارت آن کلی از منابع کشور را صرف کنیم.

وی با طرح این سوال که «آیا اشغال سفارت آمریکا در ابتدای انقلاب ضرورتی داشت؟» ابراز عقیده کرد: اگر بگوییم طبیعت انقلاب چنین چیزی را اقتضا می‌کرد، آیا ضرورت داشت ما ۴۴۴ روز افرادی را گروگان بگیریم و آمریکایی‌ها علیه ما تبلیغ کنند و چهره‌ای مثل داعش از انقلاب را نشان دهند؟ آن وقت صدام از این فرصت استفاده کند و به کشور ما حمله کند؟

کارها در کشور باید بر اساس عقل و منطق انجام شود

مطهری با تأکید بر اینکه «کارها در کشور باید بر اساس عقل و منطق انجام شود» یادآور شد: اگر شهید مطهری بود اجازه اشغال سفارت آمریکا را نمی‌داد؛ همچنان که امام هم در ابتدا مخالف تسخیر سفارت بود و دستور خروج از آن را داد اما تحولاتی صورت گرفت.

نایب رئیس مجلس یادآور شد: ما نباید کارهای هیجانی و بدون تدبیر را انجام دهیم؛ چرا که اینها به ما ضربه می‌زند ما چقدر از بحث گروگانگیری کارکنان سفارت آمریکا ضربه خوردیم.

نایب رئیس مجلس در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: زمانی که عربستان شیخ نمر را اعدام کرد همه دنیا علیه عربستان بود اما به یکباره عده‌ای سفارت عربستان در تهران را گرفتند و کنسولگری عربستان در مشهد را آتش زدند که باعث شد آن موضوع فراموش شود و دنیا علیه ما شد. قطعا خود عربستان و اسرائیل پشت این قضیه بودند.

وی اضافه کرد: من خودم جزو اولین کسانی هستم که بر مسئله فلسطین تاکید دارم، ولی ما باید درست عمل کنیم. مسئله هولوکاست در دوره قبل مطرح شد. آیا این به نفع ما بود؟ قطعا به ضرر ما تمام شد. ما هم می‌گوییم هولوکاست به آن شدت نبوده ولی اینکه در مجامع جهانی چنین چیزی گفته شود و از سوی دیگر غنی سازی شود موضوعی بود که اسرائیل از آن استفاده کرد و دنیا هم پشت این کشور ایستاد. اینها کارهای هیجانی و احساسی بوده که باید از آنها دست برداریم.

نایب رئیس مجلس با بیان این‌که «بوجود آمدن رژیم صهیونیستی ناشی از تفرقه بین مسلمانان بوده است» اضافه کرد: دولت عثمانی یک حکومت واحد قدرتمند بوده که اروپا به شدت از آن می‌ترسید. آنها عرب‌ها را تحریک کردند که شما نژاد برتر هستید و به ایرانیان گفتند که شما شیعه هستید و بعد دیدیم که در جنگ با عثمانی عرب‌ها از پشت خنجر زدند. اروپایی‌ها هم قول امپراتوری واحد عرب را داده بودند اما زیر قول‌شان زدند و خاورمیانه را به کشورهای کوچک تقسیم و اسرائیل را تاسیس کردند. حالا ما ۷۰ سال است که گرفتار این داستان هستیم و آن هم ناشی از تفرقه مسلمانان است. اگر امروز ما با سایر کشورهای اسلامی دوست بودیم آیا می‌توانستند اینطور به ما فشار بیاورند؟

مطهری اجرای عدالت، پرهیز از تفرقه و تشتت، وجود اخلاق اسلامی و امر به معروف و نهی از منکر را عوامل بقای اجتماعات انسانی بیان کرد و گفت:‌ در مقابل فساد اخلاق، راحت طلبی، فسق و فجور، رشوه و پارتی از عوامل انقراض جوامع است.

حق داریم موشک داشته باشیم و آزمایش موشکی کنیم

مطهری در بخشی از اظهاراتش در پاسخ به سوال دانشجویی گفت: بعد از امضای برجام بخشی از حکومت مصمم بود که برجام اجرایی نشود و پیام‌هایی را به دنیا (اروپا و آمریکا) داد که مانع سرمایه گذاری‌های خارجی شوند. زیرا فکر می‌کردند اگر برجام اجرایی شود به نفع رغیب سیاسی‌شان است. قطعا ما حق داریم موشک داشته باشیم و آزمایش موشکی کنیم اما اینکه چند روز بعد از برجام موشک هوا کنیم و روی آن به زبان عبری بنویسیم اسرائیل باید از بین برود کار عاقلانه‌ای نیست و ناشی از این است که بخشی از حکومت می‌خواست برجام اجرایی نشود و تقریبا به هدف خود هم رسید. این باعث شد ما نتوانیم از مواهب برجام استفاده کنیم.

برجام قرار بود تحریم‌های هسته‌ای را لغو کند نه همه تحریم‌ها را

وی ادامه داد: اگر حکومت مصمم به اجرای برجام بود اجازه می‌داد سرمایه گذاری اروپا و آمریکا انجام شود و آن وقت خروج دونالد ترامپ از برجام هم به این آسانی نبود. البته برجام قرار بود تحریم‌های هسته‌ای را لغو کند نه همه تحریم‌ها را. اگر تحریم‌های مربوط به اشغال سفارت آمریکا تمدید شده این ربطی به برجام ندارد. برجام با نظر مستقیم رهبری و با دستور ایشان امضاء شد.

نمی‌توانیم دور خود دیوار بکشیم

وی خاطرنشان کرد: ما ابتدا باید داخل کشور را قدرتمند کنیم و نباید مشکلات بیجا برای خود به وجود بیاوریم. ما نمی‌توانیم دور خود دیوار بکشیم مثلا لوایح چهارگانه مربوط به FATF را تصویب نکنیم. در این صورت تاجر ما نمی‌تواند پولی از خارج بیاورد یا دولت نمی‌تواند درآمد حاصل از فروش نفت را به داخل بیاورد. زیرا قواعد FATF را رعایت نکرده‌ایم. تداوم این وضع باعث می‌شود ضعیف شویم و نتوانیم از آرمان‌هایمان دفاع کنیم. همین قدر هم که برجام به نتیجه رسید توفیق بزرگی برای ما بود. آمریکا به انزوا کشیده شد در حالیکه در هیچ دوره‌ای نشده بین آمریکا، اروپا، روسیه و چین علیه ایران اجماع نباشد اما الان آمریکا تنهاست و این یک پیروزی برای ما به حساب می‌آید. ایران سیاست مستقلی دارد و به واسطه برجام باعث اختلاف بین قدرت‌های بزرگ جهان شده است. اینها به نفع ماست. ما خیلی کارهای بیجایی کردیم که برایمان مشکل ایجاد کرده مثل قضیه تسخیر سفارتخانه‌ها که اصلا ضرورتی نداشته است.

مطهری در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه خلوص و تقوای سیاسیون کم شده، گفت: ما امروز شاهد نوعی جنگ قدرت و رقابت برای تصاحب مناصب هستیم که باعث شده کشور آسیب ببیند. من معتقدم اگر برجام در دوره طرف مقابل بود آنهایی که با برجام مخالفت می‌کردند موافق آن بودند. همچنان که لوایح چهار گانه FATF از دوره قبل شروع شد و دو لایحه در سال ۸۶ یعنی در دولت قبل به مجلس داده شد ولی حالا که خارج از قدرت هستند شروع به مخالفت می‌کنند. زیرا نمی‌خواهند کار دولت روان شود و به پیروزی برسد. زیرا فکر می‌کنند پس در انتخابات بعدی سرنوشت ما چه می‌شود. متاسفانه در دو طرف وضعیت همین است و ما فقط احتیاج به تهذیب نفس داریم که کار یکدیگر را خنثی نکنیم و بدانیم چه چیزی به صلاح کشور است.

وی در پاسخ به سوال و اعتراض دانشجویی نسبت به سهمیه کنکور برای برخی اقشار از جمله خانواده‌های شهدا، گفت: من این را قبول دارم و هر جا چنین چیزی مطرح بوده با آن مخالفت کردم. خود ما جزو خانواده شهدا محسوب می‌شویم اما به طور کلی با این امتیازات موافق نیستم. مجلس هم به دنبال اصلاح این قانون است. می‌توان در این حد کمک کرد که کلاس‌های آموزشی برای این افراد گذاشته شود تا بتوانند در این مسابقه (کنکور) و در یک رقابت سالم برنده شوند. این موضوع در کمیسیون آموزش مجلس مطرح است. من همچنین با طرح هیات علمی هم مخالفم. اگر هم برخی از این امتیازات در سال‌های اول انقلاب توجیه داشته ادامه آن درست نیست.

نایب رئیس مجلس درباره بودجه برخی دستگاه‌های فرهنگی نیز گفت: برخی از این دستگاه‌ها مثل جامعه المصطفی دانشجوی خارجی تربیت می‌کنند و کار مفیدی می‌کنند یا موسسه امام خمینی (ره) در قم که مثل دانشگاه است و با دانشگاه‌های اروپایی و آمریکایی مراوداتی دارد اما مثلا در مورد حوزه‌های علمیه بودجه گرفتن آن‌ها خلاف سیاست‌های اولیه نظام بوده که ما معتقد بودیم حوزه‌ها باید از دولت‌ها مستقل باشند و متکی به آنها نباشند. البته این بودجه‌ها برای شهریه طلاب نیست بلکه برای بازسازی و عمران آن‌هاست اما همین قدر هم نباید باشد. برای اینکه اینها زبان‌شان در مقابل دولت باز باشد و بهتر است به کمک‌های مردمی متکی باشند.

وی درباره حقوق کارمندان نیز گفت: در سال جاری متوسط افزایش حقوق‌ها ۱۲ درصد پیش بینی شده بود و دولت به شکلی عمل کرد که خیلی کم به حقوق‌ها اضافه شد. مجلس هم حکم بودجه را اصلاح کرد تا ۲۰ درصد به کمترین حقوق‌ها اضافه شود و از فاصله‌ها کاسته شود اما همین هم به درستی انجام نشد. ما امسال باید فکری کنیم که در بودجه سال آینده حقوق‌های کمتر افزایش بیشتری پیدا کنند و بعد هم مجلس نظارت کند تا دولت از اجرای قانون فرار نکند.

مطهری همچنین در پاسخ به پرسش دیگری اظهار کرد: ما در حال حاضر به نیروهای خودی اتکا داریم اما این منافاتی با روابط با خارج ندارد. مگر ما از بقیه دنیا مستثنی هستیم؟ خوشبختانه ابداعات و ابتکارات خوبی در داخل انجام می‌شود. مگر کسی با این مخالف است. قطعا داخل باید تقویت شود و ما نباید کاری کنیم که بی جهت مشکل ایجاد شود. این انقلابی‌گری نیست. بلکه انقلابی گری با فکر و تدبیر است.

نایب رئیس مجلس با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران با دو انقلاب مهم دیگر مثل انقلاب کبیر فرانسه و انقلاب اکتبر روسیه اتفاق افتاد. انقلاب کبیر فرانسه با شعار آزادی و حقوق مردم انجام شد و انقلاب اکتبر روسیه با شعار عدالت خواهی منجر به حکومت مارکسیستی و کمونیستی در روسیه شد اما نتوانست مقابل دنیای سرمایه‌داری بایستد زیرا رقابت را از بین می‌برد و پیشرفت جامعه را مختل می‌کرد. در این میان انقلاب ایران انقلاب خاصی بود مردم ایران با دست خالی وارد میدان شده و پیروز شدند.

مطهری همچنین گفت: عدالت مورد نظر اسلام به معنی جامعه بدون تبعیض است نه جامعه بدون تفاوت. از نظر اسلام جامعه باید میدان مسابقه باشد و هر کس تلاش بیشتری کند پیروز است. البته نباید تفاوت‌ها به شکل شکاف بزرگ طبقاتی در بیاید. انقلاب ما شبیه انقلاب صدر اسلام است. سرنوشت آن انقلاب به حادثه کربلا رسید. اگر قرار بود یک انقلابی هرگز از مسیر خود خارج نشود این اتفاق باید در مورد انقلاب صدر اسلام می‌افتاد اما خداوند سنت‌ها و قوانینی دارد و اینطور نیست که عنایت ویژه‌ای به انقلاب ما داشته باشد که هر کار کنیم محفوظ باشد.

مطهری همچنین اظهار کرد: نباید فکر کنیم که انقلاب ما از انحراف مصون است و احتمال انحراف در آن وجود ندارد. سرنوشت جامعه ما بر اساس سنت‌ها و قوانین الهی است و خداوند وضع قومی را تغییر نمی‌دهد مگر اینکه آنها وضع خود را تغییر دهند.

نماینده مردم تهران در مجلس ضمن بزرگداشت روز دانشجو و شهادت سه تن از دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران در سال ۳۲ یادآور شد: اینگونه حرکت‌ها که در فضای خفقان انجام می‌شود نوری در ظلمت و برقی در تاریکی است که معمولا ماندگار می‌شود و حاکی از شجاعت آن افراد و بینش قوی و درست آنان است. سوال این است که آیا بعد از انقلاب هم جنبش دانشجویی ضرورت دارد؟ جنبش دانشجویی همیشه ضرورت دارد؛ زیرا اگر قدرت و حکومت نقد نشود منجر به فساد خواهد شد. دانشگاه و دانشجو هم دیده بان جامعه هستند و باید نقد و نظر خود را بیان کنند.

وی اضافه کرد: دانشجو در دوره خاصی از زندگی‌اش قرار دارد که بار زندگی بر دوشش نیست. فطرت الهی و میل به عدالت خواهی و مبارزه با ظلم در او زنده است و از هوش و استعداد نسبی هم برخوردار است؛ لذا رسالتی دارد، اما آسیبش هم این است که ممکن است احساسات بر عقلش غلبه کند و ابزار دست اروپای سیاسی شود یا اینکه دچار جهل مرکب شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه