English

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد:

شعار مرگ بر آمریکا از سال ۳۲ در دانشگاه ها گفته می شد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشجویان به حضور نیکسون در ایران اعتراض کردند و شعار «مرگ بر آمریکا» مولود آذر ۳۲ است.

شعار مرگ بر آمریکا از سال 32  در دانشگاه ها گفته می شد

به گزارش خبرگزاری موج، رحیم پورازغدی با حضور در دانشگاه صدا و سیما به بهانه روز دانشجو و سخنرانی با عنوان  ویژه برنامه «دانشجوی تمدن ساز» پیرامون ۱۶ آذر با اشاره به ریشه شناسی این روز  گفت: ۱۶ اذر ۳۲ با فاصله چند ماه بعد از کودتای آمریکایی انگلیسی و تسلط مجدد غرب بر ایران به روش نظامی، دیکتاتوری و کودتا در کنار شعارهای دموکراسی، حقوق بشر و مدرنیته اتفاق افتاد.

وی همچنین در خصوص شعار «مرگ بر آمریکا» گفت: حضور نیکسون در ایران باعث شد تا دانشگاه نسبت به آن واکنش نشان دهد و اینکه شعار مرگ آمریکا مولود آذر ۳۲ است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ابتدای بحث خود مقدمه ای راجع به 16 آذر بیان کرد و با اشاره به پیچیده‌تر شدن شرایط امروز نسبت به سال 32 گفت: سطح بحث از 16 آذر 32 تا 16 آذر 97 خیلی باید بالاتر آمده باشد و پیچیده تر شده باشد.

وی ادامه داد: 16 اذر 32 با فاصله چند ماه بعد از کودتای آمریکایی انگلیسی و تسلط مجدد غرب بر ایران به روش نظامی، دیکتاتوری و کودتا در کنار شعارهای دموکراسی، حقوق بشر و مدرنیته اتفاق افتاد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اعتراض دانشجویان به حضور نیکسون در ایران و اینکه شعار «مرگ آمریکا» مولود آذر 32 است افزود: با فاصله چند ماه بعد، که نیکسون معاون وقت رئیس جمهور آمریکا که بعد رئیس جمهور هم شد و قضایای واترگیت به تبع آن رخ داد، به ایران آمد تا بررسی کند که آیا اسلحه و کودتا کار خودش را کرده و دوباره اینها برای چند دهه دیگر غارت و دیکتاتوری بر ایران مسلط شده اند.

ازغدی تصریح کرد: وقتی خبر آمدن نیکسون به تهران و دادن دکترای افتخاری به او به گوش دانشجویان رسید، دانشگاه ما در برابرش واکنش نشان داد، ابتدا در مسیر، ماشینش هدف سنگ پرانی بچه های ضدآمریکایی قرار گرفت که این بچه ها نه کمونیست بودند و نه لیبرال. و بعد هم شعار اصلی دانشجوها در 16 آذر 32 علیه سلطنت پهلوی، شاه و اتحادیه آمریکا و انگلیس و در رأس آن آمریکا بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: در واقع شعار «مرگ بر آمریکا» شعار پس از انقلاب اسلامی نیست، این شعار از سال 32 که آغاز تسلط کامل آمریکا بر ایران است مطرح شد، تسلط های قبلی آمریکا بر ایران ناقص بود و از آن زمان کامل شد. این شعار «مرگ بر آمریکا» اختراع ایدئولوژیک و یک شعار عقده مآبانه و حاکمیتی نیست، این شعار از ریشه، همزمان با آغاز نهضت است.

نهضت انقلاب اسلامی از ابتدا ضد آمریکایی بود

وی افزود: این نهضت از اول که شروع شد حتی قبل از 15 خرداد 42 ضدآمریکایی، ضد انگلیسی و ضدسلطنت بود. البته کسانی حتی بعد از انقلاب تلاش کردند به یک چنین روزی ماهیت آمریکایی بدهند که اینها آنقدر مبتذل است که فقط یک نسل ناآگاه می تواند آن را باور کند.

رحیم پور ازغدی به دشواری های فهم رویدادهای گذشته توسط نسل جدید اشاره کرد و گفت: ما و شما بخصوص نسل شما که هیچکدام از مسائل دهه سی و چهل و پنجاه و دهه شصت را از نزدیک ندیدید و از همه اینها از طریق رسانه و با وساطت تاریخ مکتوب که توسط خیلی کسان نامطلوب گاهی مکتوب شده و می شود مرتبط می شوید خیلی زمینه برای بدفهمی و کج فهمی حتی نافهمی وجود دارد به طور طبیعی.

وی افزود: بستگی دارد نسل شما به تور چه اشخاصی و چه رسانه هایی بخورید و آن رسانه دست کی باشد و از کجا تغذیه بشود چه اطلاعات گزینش شده و تحریف شده ای را از تاریخ پنجاه شصت سال گذشته به شما ارائه بدهد با چه تفسیری و با چه رویکردی.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: داوری سخت است و احتیاج به شنیدن و خواندن دارد و بخصوص در مورد شما، آشنایی با ماهیت رسانه بخصوص در این دوره با تحولات مهمی که در حوزه رسانه در همین صد سال گذشته و به طور خاص در پنجاه شصت ساله اخیر اول سینما بعد رادیو و تلویزیون و مطبوعات وسیع و بالاخص در یکی دو دهه اخیر با مسئله اینترنت و فضای مجازی که اساساً رسانه معنا و کارکرد دیگری پیدا کرده و چند کارکرد به کارکردهای قبلی آن اضافه کرده است.

رحیم پور ازغدی پس از این مقدمه به طور مبسوط به تشریح «نقش دانشجوی رسانه در تمدن سازی دینی» پرداخت.

در بخش های دیگری از این برنامه، شعر «سه شهید» که توسط صدف فیاضی دانشجوی دیگر این دانشگاه سروده شد بود، قرائت و از تولیدات تلویزیونی تعدادی از دانشجویان دانشگاه صداوسیما نیز رونمایی شد.

همچنین در این مراسم از تابلوی «سه قطره خون» که توسط علی اکبر موسایی نژاد از دانشجویان این دانشگاه برای پاسداشت سه شهید واقعه 16 آذر 32 ترسیم شده بود؛ رونمایی شد.

در انتهای برنامه هم به قید قرعه به 5 نفر از دانشجویان سفر زیارتی مشهد مقدس اعطا شد. 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه