عضو کمیسیون انرژی مجلس:
مجلس به شدت در برابر افزایش قیمت بنزین ایستادگی خواهد کرد/ دولت می خواهد ناکارآمدی خود را از جیب مردم تامین کند
عضو کمیسیون انرژی در واکنش به برخی زمزمه ها مبنی بر افزایش قیمت بنزین گفت: مجلس به شدت در برابر این موضوع ایستادگی خواهد کرد.
هدایت الله خادمی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی موج اظهار داشت: این خبرها را ما هم شنیده ایم، اما به هیچ عنوان با مجلس برای افزایش قیمت بنزین هماهنگی نشده است و مجلس در برابر این موضوع به شدت ایستادگی خواهد کرد. زیرا معیشت و زندگی مردم را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.
وی در ادامه به تشریح مسائل مربوط به افزایش قیمت بنزین طی سال های اخیر پرداخت و گفت: از سال ۹۲ به بعد، دولت این اختیار را داشت تا به صورت پلکانی و با شیب آرام که شوکی به اقتصاد کشور وارد نکرده و معیشت مردم را به خطر نیاندازد، قیمت بنزین را افزایش دهد.
دولت به خاطر مسائل سیاسی و در پیش بودن انتخابات قیمت بنزین را افزایش نمی داد
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: این مجوز در سال ۹۲ به دولت داده شده بود، اما دولت به دلیل مسائل سیاسی و در پیش بودن انتخابات، از افزایش قیمت بنزین خودداری کرد و اجازه نداد تا قیمت بنزین با شیب ملایم افزایش یافته و به قیمت واقعی نزدیک شود.
خادمی گفت: در همان زمان وزارت نفت و دولت مدام می گفتند که سهمیه بندی بنزین و استفاده از کارت سوخت، فسادزا بوده و مشکلات بسیاری ایجاد می کند. به همین بهانه ها از اجرای قانون خودداری کرده و نخواستند در آستانه انتخابات قیمت بنزین را افزایش دهند.
وی بیان داشت: اما در سال ۹۶، ناگهان تمام شعارهای خود را فراموش کرده و تازه متوجه شدند که در عدم افزایش قیمت بنزین با شیب ملایم، به نحوی که شوکی به اقتصاد وارد نشود، اشتباه کرده اند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: به همین دلیل پس از انتخابات سال 96، ناگهان به یاد افزایش قیمت بنزین افتادند و در بودجه سال 97، پیش بینی افزایشی حدود 60 درصدی را مطرح کردند. اما مجلس با این موضوع مخالفت کرد. زیرا افزایش 60 درصدی قیمت بنزین، به اقتصاد کشور شوک وارد کرده و معیشت مردم را تحت تاثیر قرار می داد.
خادمی گفت: افزایش 60 درصدی قیمت بنزین به طور مستقیم بر قیمت دیگر کالاها و خدمات اثرگذار بوده و حتی برخی از کارشناسان معتقدند که این میزان افزایش قیمت بنزین، موجب افزایش 100 درصدی قیمت برخی از کالاها و خدمات می شود. به همین دلیل مجلس پیشنهاد دولت در لایحه بودجه سال 97 را رد کرد.
افشای نظر یکی از معاونان دولت در جلسه خصوصی با مجلس
وی اظهار داشت: در زمان بررسی لایحه بودجه سال 98، یکی از معاونان دولت در جلسه غیر علنی مجلس به نمایندگان گفت که روزانه حدود 80 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می شود و حدود 80 میلیون نفر نیز جمعیت داریم. بنابراین باید به هر فرد روزانه یک لیتر بنزین بدون توجه به اینکه دارای خودرو هستند و یا خیر داده و دیگر کار نداشته باشیم که مردم این سهمیه را چگونه مصرف می کنند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: این صحبت از سوی برخی نمایندگان به مرکز پژوهش های مجلس رفت و به عنوان طرحی به کمیسیون انرژی آمد. اما به دلیل اینکه طرح فوق به خوبی کارشناسی نشده بود، از سوی کمیسیون انرژی رد شد. در همان زمان وزیر نفت نیز مخالف این طرح بود.
خادمی تصریح کرد: حال معلوم نیست که دولت چگونه یک شبه به فکر افزایش قیمت بنزین افتاده و زمزمه هایی را هم آغاز کرده اند. به طور قطع مجلس با این موضوع به دلیل شرایط اقتصادی کشور مخالف بوده و در مقابل آن ایستادگی خواهد کرد.
قیمت بنزین یک موضوع اقتصادی، سیاسی و امنیتی است
وی گفت: موضوع قیمت بنزین یک امر اقتصادی، سیاسی و امنیتی است و نمی توان در مورد افزایش آن بدون در نظر گرفتن تبعات اقتصادی، سیاسی و امنیتی اقدام کرد. متاسفانه دولت بارها مدعی شده که قیمت بنزین در ایران بسیار کمتر از اروپا و آمریکا و دیگر کشورها است. دولت قیمت بنزین را با دلار و یورو حساب می کند و بر این اساس مدعی می شود که قیمت بنزین کمتر از دیگر کشورها است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس متذکر شد: سوال ما از دولت این است که آیا فقط باید قیمت بنزین را با دلار محاسبه و با دیگر کشورها مقایسه کرد؟ آیا نباید یک بار هم که شده حقوق کارگر و کارمند را با دلار محاسبه و با دیگر کشورها مقایسه کرد؟ چرا دولت به این سوال پاسخ نمی دهد که به چه دلیل جوانان ما از کشور خارج شده و حاضر می شوند در کشورهای مختلف به عنوان کارگر رستوران کار کنند؟ آیا خدمات رفاهی ما نیز با کشورهای اروپایی و آمریکایی مقایسه می شود؟ آیا دولت می گوید در اروپا حمل و نقل عمومی به چه نحوی اداره می شود؟
خادمی در پایان تاکید کرد: دولت با اشتباهات خود، موجب افت شدید ارزش پول ملی شده است. حالا می خواهد ناکارآمدی خود را که منجر به افت ارزش پول ملی شده است را از جیب مردم تامین کند. سوال ما این است که اگر دلار مثلا 500 تومان بود، باز هم می گفتند بنزین در ایران ارزان تر از دیگر کشورها است؟ حالا که دلار را 14 هزار تومان کرده اند، یادشان افتاده که بنزین ارزان است؟
ارسال نظر