موج گزارش می دهد؛
کرونا زیر سایه کمبود تجهیزات؟/ مردم در انتظار تجهیزات پیشگیری از سوی دولت
با گذشت ۱۲ روز از اعلام شیوع بیماری کرونا در کشور هنوز هم مردم با کمبود تجهیزات دست و پنجه نرم می کنند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، " ویروس کرونا "، نامی که این روزها هر لحظه به گوشمان می رسد؛ ترس و دلهره مردم جهان از یک طرف و اقدامات پیشگیرانه از طرف دیگر باعث جنب و جوش عجیبی در کل دنیا شده است.
اما چیزی که بیش از بیماری مردم کشورمان را عذاب می دهد تصمیم های لحظه آخری و گاهی متناقض دولت مردان است.
هفته گذشته ستادی تحت عنوان مبارزه با کرونا در کشور تاسیس شد و مقرر شد وزیر بهداشت در صدر تمام مسوولان تصمیماتی درباره تعطیلی مدارس، رستوران ها و مکان های عمومی اتخاد کند اما در اقدامی عجیب و غریب رییس جمهور کشورمان در جلسه ای اعلام کرد که از روز شنبه یعنی صبح روز گذشته زندگی باید به حالت عادی بازگردد!
چند دقیقه طول نکشید که فضای مجازی پر از این اخبار شد که سر و صدای زیادی به پا کرد.برخی گفتند مگر ویروس تور مسافرتی کرایه کرده بود که شنبه بارش را جمع کند و برود!
چند روز بعد وزیر بهداشت پس از جلسه ای به صورت زنده با مردم سخن گفت و اعلام کرد هفته آینده یعنی همان روزی که آقای روحانی گفته بود "زندگی عادی خواهد شد"، هفته بسیار سختی برای کشور است!
دو حرف کاملا متناقض باعث شد ترس و دلهره و البته انتقادات مردمی نسبت به دولتی ها اوج بگیرد.
کرونا زیر سایه کمبود ماسک
در همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا، مردم با کمبود ماسک و مواد ضد عفونی کننده به دلیل جولان دلال ها و هجوم برخی از افراد برای تهیه آن مواجه شدند اما در حال حاضر با گذشت ۱۲ روز از شیوع این بیماری بازهم مردم با این کمبود دست و پنجه نرم می کنند!
کمبود لوازم ضد عفونی و پیشگیری از کرونا در تهران این سوال را در اذهان عمومی ایجاد می کند که آیا کمک ایران برای ارسال ماسک ها به چین سبب ایجاد کمبود در سطح کشور شده است؟! با پررنگ تر شدن این سوال در فضای مجازی و در میان مردم کیانوش جهانپور رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در یک برنامه رادیویی اعلام کرد که آنچه وزارت بهداشت به چین اهدا کرد، تولید یک روز ماسک کشور است یعنی ظرفیت تولید یک روز کشور دو میلیون ماسک است و عدد بالایی نیست و این ماسکها برای کادر بهداشتی و درمانی کشور چین ارسال شد.
به هرحال با توجه به این صحبت ها هم باید تاکنون چیزی حدود 10 الی 15 میلیون ماسک در کشور تولید و عرضه می شد تا مردم با کمبود ماسک مواجهه نمی شدند که متاسفانه این اتفاق هم نیفتاده است.
احتکار ماسک های بهداشتی در انبار دیجی کالا
روز گذشته نیز در گشت مشترک تعزیرات بیش از ۵ میلیون ماسک بهداشتی از انبار دیجی کالا کشف شد.
در شرایط کنونی کشور و کمبود شدید ماسکهای بهداشتی برای مقابله با ویروس خطرناک کرونا چنین اقداماتی و بازی با جان مردم با احتکار ماسک آیا استحقاق شدیدترین برخوردها مثل تعطیلی موقت یا دائم را ندارد؟
نامه گلایه آمیز نمکی به روحانی
وزیر بهداشت در نامه ای به رییس جمهور گفت: آیا رواست گروهی دل به دریای آلودگی جهت رهایی مردم بزنند و گروهی لباس و ماسک اینان و بیمارانشان را در انبارها برای سودجویی صد برابری به دیگر کشورها تلنبار کنند؟
همچنین در این نامه آمده است: با پیشبینی اینجانب از احتمال ورود ویروسکرونای جدید به کشور طی نامه ای به گمرکات کشور اعلام نمودم صادرات و خروج ماسک تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شود و همکارانم را مامور کردم تا با قیمت مناسب تولیدات داخل را خریداری و جهت روز مبادا ذخیره کنند اما علیرغم پیگیری فراوان مقدار اندکی خریداری و بقیه تولیدات کشور وارد بازار سیاه شد.
متاسفانه پس از حدود ۱۰ روز فقط یک میلیون عدد ماسک تحویل و بقیه نمیدانم در کجا انباشته شده است!
پیشگیری بدون تجهیزات امکان پذیر نیست
درحال حاضر درمانی برای این بیماری در کل دنیا وجود ندارد و تنها راه حل پیشگیری است لذا امر پیشگیری هم بدون تجهیزات امکان پذیر نیست پس لازم است که دولت تمام اقدامات خود را برای فراهم آوردن امکانات پیشگیری در اختیار مردم قرار دهد تا شاهد کاهش روند انتقاد این ویروس در کشور باشیم.
بنابراین انتظار می رود دولتی که از روز شنبه می خواست شرایط را به حالت عادی بازگرداند باید شرایط داروخانه ها را هم برای فروش ماسک و مواد ضدعفونی کننده عادی می کرد!
به هر حال به نظر میرسد این روزهای پر از التهاب روزهایی نیست که افکار عمومی تحمل شنیدن چنین حرف های متناقضی را داشته باشند بنابراین باید دولت هرچه سریع تر امکانات مقابله با این بیماری را فراهم کرده تا مردم هرچه سریع تر به زندگی عادی بازگردند.
ارسال نظر