امیر خانزادی:
خلیج فارس بخشی از هویت جمهوری اسلامی ایران است
فرمانده نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: خلیج فارس بخشی از هویت جمهوری اسلامی ایران است و امروز کانون مقابله تمدن ایرانی اسلامی با جبهه استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا و انگلیس است.
به گزارش خبرگزاری موج، امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش در یادداشتی به مناسبت دهم اردیبهشت ماه روز ملی خلیج فارس با تاکید بر اینکه خلیج فارس بخشی از هویت جمهوری اسلامی ایران است و امروز کانون مقابله تمدن ایرانی اسلامی با جبهه استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا و انگلیس است، نوشت: خلیج فارس مرکز ثقل شکلگیری قدرت دریایی جبهه مقاومت اسلامی در تقابل با استکبار جهانی است.
متن یادداشت فرمانده نداجا به شرح زیر است:
۱) اسامی و نامهای جغرافیایی ریشه در تاریخ و تمدن نواحی جغرافیایی دارند. یعنی کارکرد متقابل جغرافیا و تمدن. وقتی صحبت از خلیج فارس میشود، به خودی خود گویای تأثیر و تعامل متقابل ایران با دریای خلیج فارس است.
۲) اگر به تاریخ تمدن این منطقه نگاه کنیم، خواهیم دید که هیچ جغرافیا و تمدنی به اندازه ایران و تمدن دریایی ایران تعامل با خلیج فارس نداشته است و نام خلیج فارس ناشی از تعامل تاریخی و تمدنی ایران با این خلیج است.
۳) موضوع مهم دیگر ژئوپلیتیک است. اگر به نظریههای ژئوپلیتیکی از گذشته تا به امروز نگاه کنیم، در نیم کره شمالی ۳ ناحیه ژئوپلیتیکیِ قلب زمین یا هارتلند، نوار داخلی که قلب زمین را در بر گرفته است یعنی ریملند و نوار خارجی که بیشتر کشورهای پایینتر از خلیج فارس را شامل میشود یعنی تمام شبه جزیرهی عربستان تعریف میشود. در این نظریهها ریملند یا نوار حاشیه بسیار مهم است. زیرا مرز تلاقی سازه قدرت زمینی و سازه قدرت دریایی است.
به همین دلیل است که کشورهای این منطقه از نظر ژئوپلیتیکی مهم و تأثیر کذار هستند. در نقطه مقابل کشورهایی که در منطقهی نوار بیرونی قرار میگیرند کمترین ارزش و وزن ژئوپلیتیکی را در تقابل میان سازه قدرت دریایی و زمینی دارند. بنابراین خلیج فارس از جغرافیای ارزشمند ایران تأثیر میپذیرد و نه از شبه جزیره عربستان و در تمام طول تاریخ تا امروز اینگونه بوده است.
۴) موضوع بعدی وزن ژئوپلیتیک است. یعنی ظرفیتهای ژئوپلیتیکی که به یک ناحیه ژئوپلیتیکی وزن، ارزش و منزلت میدهد و این موضوع متأثر از کارکردهای متقابل سیاست، قدرت و جغرافیا در تعامل با جمعیت است. از نظر جغرافیا خلیج فارس در مرکز زمین قرار گرفته است و ارزشهای ژئو اکونومیک و ژئواستراتژیک مهمی را مانند تنگهی هرمز، بیضی راهبردی انرژی و جغرافیای پهناور ایران اسلامی که هم در نظریهی قدرت بحری و هم در نظریههای قدرت بری حائز ارزش و اهمیت است را در بر گرفته است.
این ظرفیتها در تعامل با تمدن ایرانی اسلامی صاحب قدرت و ارزش ویژهای میشود که به برکت انقلاب اسلامی فعال، پویا و برخوردار از استقلال معنیدار و پایدار شده است. به همین دلیل در فضای ژئوپلیتیکی منطقه و جهان، خلیج فارس به شدت متأثر از وزن ژئوپلیتیک جمهوری اسلامی ایران است و با تأثیر پذیری از آن متعادل، پایدار و صاحب اهمیت، منزلت، وزن و اعتبار میشود و با این رویکرد به آن مرکز مرکز زمین اطلاق میگردد.
۵) بنابراین خلیج فارس از ایران اسلامی هویت میگیرد و بخشی از هویت جمهوری اسلامی ایران است و این موضوعی قابل معامله و قابل گذشت نیست! در این ارتباط این جغرافیا و وزن ژئوپلیتیک کشورهاست که حکم میکند و سایرین چارهای جز تمکین ندارند و این موضوع قابل دستکاری نیست!
۶) امروز خلیج فارس کانون مقابله تمدن ایرانی اسلامی با جبهه استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا و انگلیس است.
۷) خلیج فارس مرکز ثقل شکلگیری قدرت دریایی جبهه مقاومت اسلامی در تقابل با استکبار جهانی است.
۸) وقتی به تاریخ نگاه میکنیم، هیچگاه ایران به اندازه امروز در دریا صاحب قدرت و اعتبار خودساخته و متکی به ظرفیتهای درونی نبوده است. قدرتی که عاریهای نیست.
۹) ظرفیتهای ژئوپلیتیکی ایران با تکیه بر آرمانهای انقلاب اسلامی و دریا در حال فعال شدن است و خلیج فارس، تنگهی هرمز، سواحل مکران و دریای خزر با این نگاه معنی میشوند. و سرپلهای مهم احیاء تمدن دریایی ایران بزرگ، ایران تاریخی و ایران اسلامی در گام دوم انقلاب یعنی دورهی تمدنسازی جمهوری اسلامی ایران هستند.
۱۰) اینها دلایل مهمی هستند که دشمنان ایران، دشمنان انقلاب اسلامی همهی تلاششان را برای خنثی کردن این ظرفیتها از جمله خلیج فارس مینمایند. چرا که امروز سواحل جنوبی جمهوری اسلامی ایران به ویژه خلیج فارس در بستر انقلاب اسلامی و تمدن ایرانی ظرفیت تولید و ظهور تمدن نوین اسلامی را دارد که منطقه و جهان را متأثر خواهد کرد.
۱۱) ایران ۱۴۰۰ در گام دوم انقلاب بسیار متفاوت از گذشته خواهد بود، ما با تکیه بر آموزههای دینی، انقلابی، تمدنی و نیروی جوانی مسلط بر دریا، گامهای بلندی را با جهش به سوی تمدن نوین اسلامی بر خواهیم داشت و این نقطه نگرانی غرب است. این آغاز پایان تسلط استکبار بر منطقه است.
۱۲) ما به دریاها امنیت و اعتبار میبخشیم و از فرصتهای آن به نفع صلح و امنیت جمعی و تعامل با دوستان و تقابل با دشمنان بهره میجوییم و به توسعه طلبی استکبار خاتمه خواهیم داد. این وعده الهی است.
۱۳) آنچه در این فضا دشمن را نگران میکند، قدرت نظامی و سیاسی و اقتصادی ما نیست، بلکه آرمانهای ایران اسلامی است که با استفاده از ظرفیتهای ژئوپلیتیکی قدرت و جاذبه جهان شمولی دارد.
۱۴) ما در فضای تحریمهای ظالمانه با قدرت دانش و اندیشه پا به عرصه جهان گذاشتهایم و دنیا را متحیر خواهیم کرد. بنابراین نام خلیج فارس برازنده این منطقه است. همانطور که نام خلیج خوکها برازنده ناکامی آمریکاییها است و با خفت و خواری آنها پیوند خورده است.
۱۵) آمریکاییها به جز بحرانهای دست دوم که جمهوری اسلامی ایران توانایی مهار آنها را دارد چیزی را برای کشورهای منطقه به ارمغان نمیآورد! بنابراین پرسه زدن در خلیج فارس و دریاهای پیرامون جمهوری اسلامی ایران ممنوع! تحمیل ترتیبات امنیتی نامطلوب و ظالمانه به منطقه ممنوع!
۱۶) ملتهای منطقه هم هوشیار باشند، آمریکاییها روی دیگر سکهی سیاست نخ نمای انگلیسی هستند، یعنی تفرقه بیانداز و حکومت کن. آنها سالهاست که فرهنگ تعامل و همگرایی را از منطقه و جهان ربودهاند و بازی با نام خلیج تاریخی و همیشه فارس بخشی از همین سیاست کثیف آمریکایی انگلیسی است! در حالی که نام خلیج فارس هم در تاریخ و هم در نهادهای بینالمللی ثبت جهانی شده است.
۱۷) تا جایی که آمریکا و ایادی او در منطقه جولان میدهند، امنیت جمعی و جهانی موضوعی بیمعنی است! امنیت آمریکایی به معنی ترور و تهدید و نا امنی کنترل شده و تحمیل جنگ نیابتی به منطقه و جهان است. باید منطقه و جهان از جولان آمریکایی پاک شود و برای این کار به وحدت و همدلی و همگرایی نیاز داریم.
۱۸) ما برای حفظ صلح و امنیت پایدار جمعی در منطقه بسیار جدی هستیم و به هیچ عامل خارجی اجازهی ناامن کردن منطقه را نمیدهیم.
انشاالله
ارسال نظر