خبرگزاری موج گزارش می دهد:
کنکوری ها؛ قربانی بلاتکلیفی مسئولان
برگزاری آزمونهای کنکور و وجود دغدغههای فراوان بین داوطلبین و خانوادهها و لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی بخشی از نگرانیهای جامعه است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، بهمن ماه سال جاری بود که در برخی از مناطق کشور شیوع بیماری کرونا اعلام شد و به دنبال آن بسیاری از مدارس و دانشگاه ها تعطیل شدند. ویروسی که با انتشار آن برای هموطنان و داوطلبان آزمون های سراسری سنجش در مناطق متعدد کشور مشکلات بسیاری را به وجود آورد و علاوه بر آسیب های فیزیکی که برای مردم به همراه داشت آسیب های روحی و روانی بسیاری هم ایجاد کرد و سبب تضعیف روحیه همه مردم به خصوص دانش آموزان و دانشجویانی که خود را آماده کنکور می کردند شد .
ماجرای هم زمان شدن برگزاری کنکور و موج دوم کرونا این روزها بسیار داغ شده است. بسیاری از خانواده ها نگران مبتلا شدن عزیزانشان به این ویروس در طول زمان برگزاری آزمون سراسری کنکور هستند.از طرفی کنکوری ها پس از یک سال مطالعه طاقت فرسا روزهای پر از استرسی را می گذرانند و چشمشان هر روز به رسانه ها است تا ببیند که کنکور چه زمانی برگزار می شود.
فشار درسی از یک سو و فشار روحی و نگرانی از ابتلا به این ویروس از سویی دیگر به خانواده های زیادی وارد می شود.
*مخالفت وزارت بهداشت با برگزاری کنکور کارشناسی
ششم مرداد ماه بود که احمد نادری عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در مصاحبه ای اعلام کرد: وزیر بهداشت به طور کلی مخالف برگزاری کنکور کارشناسی در این شرایط است و البته در این موضوع یک اتفاق نظر بین وزارت بهداشت و ما وجود داشت که نهایتاً ما به این نتیجه رسیدیم که کنکور سراسری در حال حاضر و در شرایط فعلی نباید برگزار شود و برگزاری آن در چنین وضعیتی به صلاح نیست اما هنوز تصمیم نهایی را نگرفتهایم.
نادری اظهار داشت: باید در خصوص کنکور کارشناسی بررسیهای بیشتری شود تا براساس آن تصمیمات نهایی اخذ شود اما در حال حاضر قطعاً برگزاری کنکور سراسری به صلاح نیست.
اما پس از چند روز از برگزاری جلسه میان مجلس و وزارت بهداشت، وزارت بهداشت اعلام کرد که مشکلی برای برگزاری کنکور سراسری ندارد!
*فشار دولت به وزارت بهداشت برای اعلام عدم مخالفت با برگزاری کنکور
حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره انتقادات داوطلبین و خانوادهها مبنی بر عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در برگزاری کنکور، اظهار داشت: شنیدهها حاکی است که بخشهای مختلف دولت به وزارت بهداشت فشار آوردهاند که نظر تخصصی این وزارتخانه درباره کنکور بیان نشود، چرا که این وزارتخانه در مورد عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی برای برگزاری آزمون انتقادات جدی دارد.
به هر حال تمام پزشکان و متخصصان که به طور مستقیم در وزارت بهداشت فعالیت می کنند و چه آن هایی که صرفا در بیمارستان ها مشغول کارهستند معتقدند برگزاری چنین اجتماع بزرگی به مدت ۲ تا ۳ ساعت می تواند کشور را با انفجار بیماری رو به رو کند.
با یک حساب سر انگشتی می توان فهمید هر داوطلبی که آلوده شود می تواند حداقل ۴ تا ۷ نفر را مبتلا کند که این موضوع در شرایط فعلی می تواند برای کشور بحران آفرین باشد.
برگزاری آزمونهای کنکور و وجود دغدغههای فراوان بین داوطلبین و خانوادهها و لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی بخشی از نگرانیهای جامعه است؛ از طرفی هم دولت تاکید دارد هر چه سریع تر کنکور برگزار شود.
*رعایت پروتکلهای بهداشتی در کنکور دکتری جدی گرفته نشد
پس از برگزاری یکی از آزمون ها طی یکی دو روز گذشته و انتشار برخی از عکس ها از این جلسه آزمون نشان داد که پروتکل های بهداشتی آنچنان که باید رعایت نشده بود تا جایی که نادری عضو کمیسیون آموزش مجلس در توییتی اعلا کرد: نسبت به رعایت کامل پروتکلها در کنکور دکتری تردید داشتیم و تضمین خواستیم، که جدی گرفته نشد. وضعیت امروز این نگرانی را تایید کرد. آیا وقت آن نیست تا مسئولان برگزاری، به مردم توضیح دهند آزمونهای ۷۰۰ هزار و بالای یک میلیونی را چگونه میخواهند مدیریت کنند؟
*تعویق کنکور تا عبور از پیک کرونا ضروری است
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس هم امروز در نشست علنی مجلس اعلام کرد : از آنجایی که به وعدههای داده شده در برگزاری کنکور دکتری عمل نشد، نگران رعایت نشدن پروتکلهای دقیق بهداشتی در کنکور سراسری هستیم، سلامت دانش آموزان، خط قرمز مجلس است.
اما بلاتکلیفی برگزاری کنکور از طرفی برای داوطلب ها ترسناک به نظر می رسد و از طرف دیگر برای کادر درمان وحشت آفرین خواهد بود و باید دید منافع این دو گروه در جنجال میان وزیر بهداشت و رییس جمهور و دیگر اعضای کابینه اش چه جایگاهی دارد؟!
ارسال نظر