English

دریادار خانزادی در برنامه نگاه یک:

می ‌دانیم که اگر تحریم‌ ها نیز برداشته شود هیچ قطعه ‌ای به ما داده نخواهد داد/ آماده پاسخ به هر تهدیدی هستیم

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: نیروهای مسلح پیش از بخش‌های دیگر کشور تحت تحریم‌ها قرار گرفت و به همین دلیل، قدر پیشرفت‌ها و تجهیزات و تسلیحات که داریم را می‌دانیم و می‌دانیم که اگر تحریم‌ها نیز برداشته شود هیچ قطعه‌ای به ما داده نخواهد داد.

می ‌دانیم که اگر تحریم‌ ها نیز برداشته شود هیچ قطعه ‌ای به ما داده نخواهد داد/ آماده پاسخ به هر تهدیدی هستیم

به گزارش خبرگزاری موج، امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش با حضور در برنامه نگاه یک گفت: درود می‌فرستیم به همه شهدایی که در مسیر دفاع، امنیت و امروز در مسیر سلامت جان خود را ایثار کردند.

دریادار خانزادی در خصوص بازتاب رزمایش ذوالفقار ۹۹ ارتش گفت: همانطور که در روزهای گذشته شاهد بودیم در رسانه‌ها به ویژه رسانه‌های غربی هیاهوی زیادی درباره رزمایش به پا شد. چند نکته حائز اهمیت است، یکی اینکه چرا اینقدر با دقت به این موضوع پرداختند؟ بخاطر اینکه با وجود همه تحریم‌هایی که از ابتدای انقلاب بر جمهوری اسلامی تحمیل شده به ویژه در بخش دفاع، شاهد این هستیم که نه تنها تحریم‌ها اثر نکرده بلکه شاهد دستاوردهای قابل توجهی در بخش دفاع در ایران بوده‌ایم.

وی افزود: این برای ملت‌های آزادی بخش جهان به نوعی الهام بخش است و از این جهت الهام بخش است که ایران با وجود این همه تحریم‌ها ایستاده است و تمام استکبار که مقابل این ملت صف کشیدند نتوانستند کاری از پیش ببرند؛ نگران این هستند که الهام بخشی منتقل شود. به ویژه بخشی از نگرانی از این جهت است که هر روز قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با هر تهدیدی بیرون از مرزهای جمهوری اسلامی ایران بیشتر می‌شود. روزی اگر در عرصه دریاهای آزاد جولان می‌دادند و گردن کشی می‌کردند امروز به هیچ عنوان توانایی این کار را ندارند.

* پیام رزمایش ذوالفقار ۹۹ ارتش اقتدار و قدرت و صلح و امنیت است

فرمانده نداجا تاکید کرد: امروز مایل‌ها از مرزهای جمهوری اسلامی ایران دور هستند آن هم همراه با نگرانی. آنها می‌دانند که اگر شرارتی بکنند و دم دست ایران باشند پاسخ محکمی دریافت خواهند کرد. نگرانی دارند و تلاش می‌کنند با رسانه‌هایی که در اختیار دارند نگرانی را به ملت‌های منطقه منتقل کرده و به یک نگرانی مشترک تبدیل بکنند؛ پیام این رزمایش اقتدار و قدرت و صلح و امنیت است. کسانی که در منطقه از این موضوع لذت می‌برند که کشوری که زیر یوغ استعمار نیست نه تنها امنیت خود را برقرار کرده، امنیت منطقه را نیز برقرار کرده پیام را دریافت کردند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در خصوص وسعت منطقه رزمایش تصریح کرد: منطقه رزمایش مجموعه‌ای از ویژگی‌های منطقه‌ای و جهانی را در خود جای داده و به لحاظ موقعیت ژئوپلتیکی آنهایی که در این منطقه قضاوت می‌کنند اینجا را به عنوان مرکز مرکز دنیا می‌شناسند و موقعیت گذرگاهی که این منطقه دارد و گذرگاه‌های راهبردی که در این منطقه است حداقل ۵ گذرگاه در منطقه داریم که در کنار کانال سوئز می‌شود ۶ گذرگاه. مرکز انرژی جهان اینجاست که با عنوان انرژی‌های فسیلی که در اینجا گسترش پیدا کرده و حجم عمده آن اینجاست، نگاه کشورهای دنیا به این منطقه است. این دریا مرکز تجارت جهانی است.

وی گفت: یک سوم تجارت جهانی کالا دریایی است و از طریق اقیانوس با تمام دنیا ارتباط داریم و دریا و اقیانوس فرصت بسیار خوبی برای جمهوری اسلامی ایران است تا با دوستان خود ارتباط برقرار کند و به تجارت دریایی با مقیاس اقیانوسی بپردازد. دریا برای جمهوری اسلامی خیلی مهم است و اهمیت آن بسیار است. در خطوط مواصلاتی دریایی جمهوری اسلامی ایران هر شناوری می‌خواهد نفت و کالا به ایران وارد کند باید از گذرگاه‌ها و معابر دریایی منطقه عبور کند، امنیت آن برای جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است. در بحث اقتصاد می‌گویند اقتصاد بدون امنیت سراب است. در همه ابعاد اقتصادی امنیت مهم است. بدون اقتصاد، امنیت هم دست یافتنی نیست و این دو مکمل هم هستند و با هم کار می‌کنند و ارتباط دارند. این ارتباط برای ایران از طریق شمال اقیانوس هند و سواحل مکران است.

خانزادی با بیان اینکه دریا برای ما و منطقه بسیار مهم است، گفت: تکالیفی هم که داریم به آن می‌پردازیم. رزمایش بخشی از این موضوع را تمرین می‌کرد و چگونگی برقراری امنیت در منطقه را تمرین کردیم.

* نیروی دریایی جزو جوان‌ترین نیروهاست

امیر خانزادی گفت: نیروی دریایی جزو جوان‌ترین نیروهاست. در این رزمایش نیز آنچه رقم خورد و توفیقاتی که به دست آمد توسط همین جوانان رقم خورد. ما در هر صحنه‌ای که در کنار همرزمان قرار می‌گرفتیم آنچه مشهود بود روحیه بالای رزمندگان ما بود. این روحیه در رزمندگان ما نهادینه شده است و کارآمدی را به همراه داشته است.

وی با بیان اینکه اکثر عملیات‌های بزرگ تا پیش از این در زمستان برگزار می‌شد اما این رزمایش در تابستان و شرایط وزش شدید باد و امواج دریا برگزار شد، گفت: اکثر رزمایش‌های ما در زمستان برگزار می‌شد. اما این رزمایش در شرایط سخت فصلی برگزار شد در این رزمایش هیچگونه سانحه‌ای نداشتیم و همه تاکتیک‌ها به دقت اجرا شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: این موفقیت‌ها توسط جوانانی که در عرشه کشتی‌ها و در موقعیت‌های مختلف در پرنده‌ها و حوزه پدافند پای کار بودند به دست آمد این همه از و اراده که در فرزندان جوانان این مملکت دیدیم غرور آفرین است.

دریادار خانزادی تمرینات مشترکی که با همکاری نیروی هوایی ارتش، نیروی پدافند و نیروی زمینی انجام شد را نشانه عزم و اراده نیروهای دانست و گفت: تمرینات بسیار خوب و مقتدرانه ای در این رزمایش انجام شد.

وی ادامه داد: در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتم گفتگویی در خصوص یکی از تجهیزات پیشرفته که ما در اختیار داریم شد ایشان فرمودند که خودتان قطعات مورد نیاز آن را بسازید ایشان نام چند شرکت دانش بنیان را به ما اعلام کردند که ما به سراغ آنها برویم و بعد از جلسه من از آنها خواستم که با هم دیداری داشته باشیم و دیدم که آنها دنیایی از دانش و توانمندی در اختیار دارند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: دانش این شرکت‌ها پیچیده است و این جوانان پای کار آمدند و بیش از ۹۰ درصد از تجهیزاتی که گلوگاه بود امروز در نیرو دریایی تولید شده است. بیش از ۴۰۰ قطعه را جهاد خودکفایی نیروی دریایی تولید کرده و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز تجهیزات بسیار پیچیده ای را برای ما تولید کردند که اینها موجب احساس غرور برای ماست.

وی خطاب به مردم گفت: باور کنید که این مملکت توانمندی بسیاری دارد و جوانان ما سرشار از هوش و اشتیاق هستند کافی است که به این جوانان میدان داد و آنها را باور داشت.

دریادار خانزادی گفت: نیروهای مسلح پیش از بخش‌های دیگر کشور تحت تحریم‌ها قرار گرفت و به همین دلیل، قدر پیشرفت‌ها و تجهیزات و تسلیحات که داریم را می‌دانیم و می‌دانیم که اگر تحریم‌ها نیز برداشته شود هیچ قطعه‌ای به ما داده نخواهد داد.

وی در خصوص پهپاد سیمرغ گفت: این پهپاد نتیجه هم افزایی اثربخشی در کشور است. خوشبختانه امروز سبد پهپادی کشور بسیار متنوع و کامل است و در حوزه‌های مختلف پهپاد ها و تجهیزات مورد نظر در این حوزه را داریم که متناسب با نیازمندی‌های خود و حوادثی آن را انتخاب کردیم. این پهپاد دارای ویژگی‌ها و قابلیت‌های متناسبی است. البته این پهپاد در نیروی هوا فضا نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و با توجه به مداومت ۲۴ ساعته پروازی آن می‌توانیم به صورت مشترک با سپاه از قابلیت‌ها و اطلاعات که ارسال می‌کند استفاده کنیم. این پهپاد علاوه بر قدرت شناسایی از بمب‌های قدرتمندی نیز بهره می‌برد که در این رزمایش از آنها استفاده شد.

فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: در امنیت اولین چیزی که مهم است اشراف اطلاعاتی است یعنی داشتن آگاهی از محیط، این پهپاد می‌تواند به صورت پیوسته و مداوم در ارتفاع بالا به پرواز درآید و اقیانوس را در آن ۲۴ ساعته به خوبی رصد کند، امروز این پهپاد قابلیت‌های بسیاری خوبی به ما داده و ما می‌توانیم اشراف اطلاعاتی کاملی داشته باشیم.

* پهپادهایی با قابلیت‌های بسیار پیشرفته در آینده نزدیک به نیروهای مسلح وارد می‌شود

امیر خانزادی گفت: امروز از یک مجموعه بازدید داشتیم و اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است و پهپادها و تجهیزات بسیار خوبی در حال تولید است؛ البته امکان مطرح کردن آنها نیست اما به مردم این نوید را می‌دهیم که پهپادهایی با قابلیت‌های بسیار پیشرفته در آینده نزدیک به نیروهای مسلح وارد می‌شود.

وی با اشاره به رونمایی از موشک کروز دریایی ابومهدی مهندس، گفت: این موشک توسط وزارت دفاع تولید شده که از آن رونمایی شد، زمانی که ما اعلام نیاز کرده بودیم فکر می‌کردیم که شاید زمان زیادی برای دستیابی به آن طول بکشد اما کاری که همکاران ما در بخش وزارت دفاع انجام دادن یک شگفتی قابل تحسین است. این موشک علاوه بر برد بلند قابلیت برنامه ریزی را دارد من تصور می‌کنم اگر موشکی را در اختیار داشته باشید که برخلاف تصور دشمنان از طرفی به سمت هدف حرکت کند که او توقع ندارد بسیار تأثیرگذار است. موشک کروز دریایی ابومهدی این قابلیت‌ها را به ما می‌دهد و دست خیلی بلندی برای نیروی دریایی است. اگر امروز نیروهای آمریکایی با فاصله ۸۰۰ کیلومتری ایستاده اند با این موشک قطعاً باید بیم بیشتری داشته باشند و این هیاهوی رسانه‌ای که درباره رزمایش داشتند به همین دلیل بود.

فرمانده نیروی دریایی درباره قابلیت‌های زیردریایی فاتح گفت: این زیردریایی در مقیاس یک زیردریایی سنگین اما کوچک‌تر شده است. این زیردریایی تاکتیک و قابلیت یک زیردریایی حرفه‌ای را دارد. این زیر دریایی می‌تواند کف نشینی کند که یک عملیات بسیار دشوار و پیچیده و خطرناک است؛ می‌تواند در کف اقیانوس پنهان شود. این زیردریایی می‌تواند اژدر بومی والفجر که برد آن‌ها دوبرابر شده است را شلیک کند و می‌تواند مسافت‌های طولانی‌تری را طی و اهداف را مورد هدف قرار دهد چون یک زیر دریایی کاملاً بومی است پس کسی نمی‌تواند تجهیزات آن را تحریم کند.

وی ادامه داد: فاتح می‌تواند مین را به نقاط هدف هدایت کند، فاتح همچنین از سونار سیصد و هشتاد درجه استفاده می‌کند و می‌تواند موشک جاسک دو که یک موشک زیردریایی است را از زیر آب پرتاب کند.

خانزادی در خصوص قابلیت‌های موشک جاسک ۲ گفت: موشک‌هایی که از سطح شلیک می‌شود دشمن می‌تواند انها را منحرف کند اما جاسک ۲ از زیردریایی که دشمن به هیچ عنوان انتظار آن را ندارد شلیک می‌شود، امروز موشک جاسک دو نسبت به نمونه اولیه دوربرد تر شده است.

فرمانده نیروی دریایی در خصوص پیام این رزمایش، گفت: دریا یک عرصه پیوسته است و دشمنانی که اهداف ایران را تهدید می‌کنند کشورهایی هستند که در اقیانوس‌ها گسترش پیدا کرده اند و با قلدری وارد آب‌های جهان شده اند اما تنها آبی که مستثنا از این است موضوع آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران است که آنها جرأت نمی‌کنند به آنها نزدیک شوند.

امیر خانزادی گفت: ما دریا را به عنوان یک فضای پیوسته در نظر می‌گیریم و آماده پاسخ به هر تهدیدی هستیم؛ البته در همه صحنه‌ها احترام کاملی به تمامیت ارضی کشور همسایه و دوست می‌گذاریم.

وی با اشاره به یکی از سناریوهای رزمایش ذوالفقار ۹۹ ارتش گفت: در این رزمایش عملیات ورود به ساحل را تمرین کردیم و آن به این معنا بود که اگر سرزمینی محلی برای توطئه دشمنان علیه کشورمان شود این قابلیت را داریم که توطئه‌ها را خنثی کنیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش همکاری سپاه و ارتش را بسیار نزدیک دانست و گفت: فرماندهان سپاه همه دوستان و همکاران ما هستند و ما یک ید واحده هستیم که از همین جا به آنها سلام و درود دارم.

امیر سرتیپ نصیرزاده: تاکتیک‌های بسیاری را در رزمایش ذوالفقار ۹۹ تمرین کردیم

همچنین امیر عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش با حضور در برنامه نگاه یک، در خصوص ویژگی‌های رزمایش ذوالفقار ۹۹ اظهارداشت: این رزمایش مشترک انجام شد و رزمایش مشترک سطوح مختلفی دارد. چنین رزمایشی پیچیدگی‌هایی دارد و هماهنگی بسیار بالایی را می‌طلبد و در بعد فرماندهی و کنترل خیلی باید پیچیده عمل کرد. همه نیروها با ویژگی‌های آموزشی و فرهنگی نیروهای خود را تحت آموزش قرار می‌دهند و در یک منطقه نیروها با هم ارتباط داشته و باید هماهنگ شده و رزمایش مشترک را برگزار کنند.

فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: یکی از ویژگی‌های این رزمایش مشارکت همه نیروهای ارتش و قرارگاه پدافند هوایی بود. این رزمایش تقریباً نزدیک به صد در صد به اهداف خود دست پیدا کرد.

وی گفت: این رزمایش با این گستردگی و مشارکت این همه نیرو به خوبی فرماندهی شد و حضور فرمانده کل ارتش و فرماندهان نیرو در منطقه از ویژگی‌های مهم این رزمایش بود که باعث شد دستاوردهای مهمی داشته باشد فکر می‌کنم در این سطح و در این تاکتیک‌ها و تمرین‌های متفاوتی که انجام شد در سال‌های اخیر کمتر با چنین گستردگی برگزار شده بود.

نصیرزاده با بیان اینکه در این رزمایش تاکتیک‌های بسیاری را تمرین کردیم، افزود: تعداد زیادی مهمات بهینه سازی شده و بومی سازی شده به کار گرفته شد که دستاورد خوبی بود. جوان‌های ایرانی در کنار باتجربه‌ها به کار گرفته شدند و انتقال تجربه نیز اتفاق افتاد.

امیر نصیرزاده در خصوص اخطار به هواپیما و پهپادهای خارجی در جریان برگزاری رزمایش گفت: قطعاً یک اهداف نظامی را دنبال می‌کردند چون در یک منطقه نظامی بودند که احتمالاً جمع آوری اطلاعات باشد. ولی در محیط رزمایش معمولاً فضا یا دریا یا زمینی که در آن رزمایش برگزار می‌شود غرق می‌شود که در این رزمایش هم این کار انجام شده بود. در حین برگزاری رزمایش بحث تأمین امنیت هوایی کشور هم در دستور کار است و حین اینکه رزمایش برگزار می‌کنیم حواس‌مان خط قرمز هست و امنیت هوایی را دنبال می‌کنیم. عبوری اگر از منطقه شناسایی پدافند هوایی انجام شود اقدام پدافندی بر علیه آن انجام می‌شود. هشدار داده می‌شود و اگر توجه نشود رهگیری شده و اگر مشکل مرتفع نشود کار به درگیری می‌کشد. حین برگزاری رزمایش هواپیمای P-۸ و پهپادهای MQ-۹ و RQ-۴ را دیدیم بلافاصله توجه پدافند ما جلب شد و هشدار لازم را دادیم و وقتی به هشدار توجه نکرد، رهگیری انجام شد و وقتی رهگیری انجام شد و آنها متوجه شدند کار جدی است منطقه را ترک کردند و رزمایش با موفقیت پی گرفته شد و محیط رزمایش را به یک صحنه واقعی نبرد تبدیل کرد. بعد از آن ما فعالیتی را در آن فضا مشاهده نکردیم.

امیر نصیرزاده گفت: در دنیای امروزی به هیچ عنوان توسعه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بدون امنیت امکانپذیر نیست و این دشمنانی که ما با آنها طرف هستیم ملاحظه فرمودید که دور یک میز هم با آنها نشستیم اما بعد چه رفتاری کردند، بنابراین این اقتدار دفاعی و قوی شدن که مقام معظم رهبری در همه ابعاد به ویژه در حوزه نظامی آن را سفارش می‌کنند لازمه هر کشوری است و می‌گویند که اگر طالب صلحی آماده جنگ باش.

وی افزود: صلح در دو صورت به دست می‌آید، یا باید غلام حلقه به گوش یاوه گویان باشیم و یا باید اقتدار داشته باشیم. اولی که به هیچ وجه در قاموس یک مسلمان آن هم مسلمان شیعه و پرورش یافته مکتب امام حسین علیه السلام نیست. پس ما باید قوی باشیم و باید اقتدار دفاعی داشته باشیم. حتی حضور ما در سواحل مکران به منظور اقتدار دفاعی و برای برقرار امنیت است.

فرمانده نهاجا همچنین گفت: بعضی وقت‌ها پیش می‌آید که برخی مسئولین بگویند ما توسعه اقتصادی داریم و توسعه دفاعی لازم نیست. اما توسعه اقتصادی بدون امنیت امکانپذیر نیست. همانطور که امیر خانزادی فرمودند ما از فردای انقلاب همین فشار حداکثری که الان در سطوح مختلف کشور وجود دارد را در بخش دفاعی داشتیم. از فردای انقلاب که مستشاران نظامی نیروی هوایی و سایر بخش‌های نظامی کشور را ترک کردند و جنگ تحمیلی به ما تحمیل شد. اینجا بود که دانشمندان ما متخصصین ما کار را به دست گرفتند. حتی در اظهارت برخی از آنها بود که این یکی دو سال بیشتر دوام ندارد، اما ۴۲ سال است که این وجود دارد.

فرمانده نیروی هوایی ارتش ادامه داد: این نشان می‌دهد که کشور جوانان بسیار دانشمند و غیرتمند دارد که کار را به دست گرفته اند؛ که من در ادامه توضیح می‌دهم که در ساخت هواپیما بیش از ۵۰ شرکت دانش بنیان _که الزاماً نظامی نیستند و از بیرون هم هستند_ و جوانان بین ۲۰ تا ۳۰ سال هستند که از دانشگاه‌های داخلی فارغ التحصیل شده و پای کار آمده اند.

خانزادی تصریح کرد: در حال حاضر قطعات هواپیما را هم همین جوانها و شرکت‌های دانش بنیان می‌سازند. ما نمایشگاه برگزار می‌کنیم و اینها می آیند می‌بینند، به آنها نمونه می‌دهیم و آنها می‌برند و می‌سازند.

وی افزود: تجهیزات پیچیده ای که امیر خانزادی فرمودند ۴۲ سال است که کسی به ما نمی‌دهد و اینها را همین شرکت‌های دانش بنیان و جوانان و صنایع داخلی می‌سازند و در کنار اینها هم ما تجهیزات بسیار خوبی را در اختیار داریم. ما در نیروی هوایی ۷ نوع هواپیمای پیشرفته دنیا اعم از شرقی و غربی در اختیار داریم.

امیر نصیرزاده تاکید کرد: در کنار اینها کیفیت نیروی انسانی بسیار مهم است. شور و شوقی که در بین نیروی انسانی هست اگر در پشت هواپیمای F۱۴ ما سوخوی ما و میگ ما یک خلبان ولایی و یک خلبان پرورش یافته در مکتب امام حسین علیه السلام بنشیند آن یک فروند برای ما می‌شود هزار فروند و ما آن را نباید یک فروند لحاظ کنیم. آن هواپیما می‌تواند کار هزار فروند هواپیما را انجام دهد. لذا نیروهای ما به این شکل آموزش دیده اند و به این شکل پرورش یافته اند و به این شکل در حال فعالیت هستند.

وی افزود: اقتدار در نیروهای مسلح اینگونه به وجود می‌آید و ما اگر اقتدار نداشتیم تا امروز صدها بار به ما حمله می‌کردند. اقتدار دفاعی است که باعث می‌شود امنیت پایدار ایجاد شود و در سایه امنیت پایدار می‌توانیم همه انواع توسعه را داشته باشیم.

همچنین فرمانده نیروی هوایی ارتش اظهار داشت: قبل از اینکه مهمات هوشمند شود نحوه عملیات به این شکل بود که اگر می‌خواستند یک هدفی را مورد اصابت قرار دهند و منهدم کنند باید طبق دانش احتمالات محاسبه می‌کردند که چند فروند هواپیما تیک آف کند و هر کدام چند بمب ببرند و چون نقطه زن نیستند محاسبه کنند که هر کدام از اینها وقتی رها می‌شوند چند درصد ممکن است به هدف بخورد و هدف چقدر منهدم شود و بر اساس آن تجهیزات هواپیما تأمین شده و هواپیما بلند می‌شد. پس برای زدن یک هدف امکان داشت ۱۰ برابر هواپیما بلند کنند.

خانزادی تصریح کرد: وقتی مهمات هوشمند شود و نقطه زن شود یک فروند هواپیما یا یک موشک به یک هدف تخصیص داده می‌شود، یعنی تا این حد ما می‌توانیم تجهیزات ذخیره داشته باشیم لذا این چیزی نیست که از آن چشم بپوشیم، ما قطعاً در تمام مهماتمان هم موشک‌ها، هم بمب‌ها و هم مهمات دیگر که داریم به دنبال هوشمندسازی انها هستیم و انجام هم داده ایم. هم در مهمات محمول و هواپیمای با سرنشین و هم مهمات محمول و هواپیمای بدون سرنشین.

وی افزود: ما در کنار فعالیت‌های دیگری که اساتید من؛ فرماندهان محترم نیروها که قبلاً کار را شروع کردند و پیشرفت بسیار خوبی هم داشته اند، ضمن ادامه آن فعالیت‌ها دو راهبرد را در نیرو هوایی فعلی در پیش گرفته ایم: یکی به کارگیری پهپاد و توسعه هواپیماهای بدون سرنشین در کنار هواپیماهای با سرنشین است که هم از منابع بیرون تأمین می‌کنیم و هم در منابع داخل ما اولین ساخت پهپاد را داریم که پهپاد کمان ۱۲ تولید همین مرکز بود که در این رزمایش برای اولین بار به کار گرفته شد. پس یکی از سیاست‌های ما به کارگیرری پهپاد است و سیاست دیگر مهمات هوشمند و دوربرد است که اینها هم تولید می‌شود و هم به کارگیری می‌شود.

* جنگنده کوثر در حال تغییر و بهینه سازی است

فرمانده نهاجا گفت: در رزم هوایی می‌گویند هر کس زودتر ببیند و دورتر بزند برنده است؛ زودتر ببیند یعنی رادار خوبی داشته باشد و زودتر کشف کند و دورتر بزند یعنی مهمات دوربرد داشته باشد. الان می‌توانیم این را اضافه کنیم که هر کس دقیق‌تر بزند، پس در رزم هوایی هر کس زودتر ببیند، دورتر بزند و دقیق‌تر بزند برنده است و ما در هر سه اینها مدعی هستیم و همه اینها عملیاتی شده و ما [در ساخت و توسعه اینها] نقطه ایستا نداریم، یعنی وقتی من می گویم به کار گرفته ایم به این معنا نیست که ما قانع بشویم به این شرایط فعلی و مدام باید ارتقا بدهیم و دقت را بالا ببریم و مسافت را زیاد کنیم و تنوع زیادی از این مهمات را به کار بگیریم.

وی افزود: کمان ۱۲ را در رزمایش ذوالفقار به کار گرفتیم اما در سال ۹۸ که ما در ۲۹ فروردین رژه رفتیم یک فروند هواپیمای کوثر آمد و مانوری را در حین رژه به نمایش گذاشت و عرض کردم که انشا الله سال بعد پرواز جمعی کوثر را خواهیم دید و در مصاحبه‌ای که انجام شد من قول دادم که در رژه ۲۹ فروردین سال ۹۹ ما رژه سه فروندی کوثر را داشته باشیم. خب به همان دلیلی که شما فرمودید رژه برگزار نشد اما ما بعد از ۲۰ فروردین طی یک مراسمی که فرمانده کل ارتش و وزیر دفاع حضور داشتند، سه فروند کوثر را تحویل گرفتیم. مانور و نمایش بسیار زیبایی را هم به صورت جمع انجام دادند، بخشی از آن هم از رسانه ملی پخش شد و مد نظر من آن بود. در این رزمایش اخیر هم نیازی نبود و ما برنامه‌ای برای به کارگیری کوثر نداشتیم. کوثر در یک منطقه دیگه در حال انجام کارهای دیگر بود و تست‌هایی را می‌گذراند، اما پهپاد کمان ۱۲ را در این رزمایش مورد استفاده قرار دادیم.

فرمانده نیروی هوایی ارتش با شاره به اینکه هواپیمای کوثر صد در صد داخلی است گفت: من از این طریق از جوانان و از اهالی دانشگاه و کسانی که به صنعت کشور علاقه مند هستند دعوت می‌کنم که با روابط عمومی نیروی هوایی ارتش تماس بگیرند و ما وقت می‌گذاریم که بیایند کارخانجات ساخت کوثر را ببینند. در تهران و اصفهان کوثر در دو بخش به طور کامل ساخته می‌شود. بدنه در تهران ساخته می‌شود و تحویل صنایع دفاع می‌شود و آنجا موتور و بقیه بخش‌ها سوار شده و تحویل نیروی هوایی می‌شود. هر کدام از دوستان علاقه مند هستند بیایند و از نزدیک واقعیت‌های موجود در کشور را که بخشی از رسانه‌های معاند به آن می‌پردازند و سعی دارند آن را انکار کنند از نزدیک ببینند و به این دستاورد کشورمان افتخار کنند.

امیر نصیرزاده در پاسخ به اینکه آیا بحث ارتقای کوثر مطرح است یا خیر گفت: بحث ارتقاع مدام و در همه زمینه‌ها در دستور کار است و من عرض کردم که ما نقطه ایستا نداریم و بر اساس نیازها و بر اساس تحولاتی که در دنیا در تهدیدها ایجاد می‌شود ما هم مدام در حال تغییر و بهینه سازی هستیم و کوثر هم از این امر مستثنی نیست.

فرمانده نیروی هوایی ارتش همچنین اشاره کرد: اخیراً مقاله‌ای از یک ژورنال خارجی می‌خواندم که گفته بود به هواپیمایی که ایران می‌سازد نخندید؛ این عنوان مقاله بود. در این مقاله اشاره کرده بود که شما هی بگویید نیست اما ایران در حال نفوذ در دل این فناوری است و هواپیماهایی می‌سازد که همه شما غافلگیر خواهید شد.

امیر نصیرزاده درباره پیام رزمایش مشترک میان ایران، چین و روسیه که در آینده برگزار می‌شود گفت: بعد از فروپاشی شوروی و به دنبال آن فروپاشی دیوار برلین و پایان جنگ سرد دنیا از حالت نظام دوقطبی خارج شد و بلوک غرب و در رأس آن آمریکا به این نتیجه رسید که دنیا تک قطبی شده و هر چه آنها برای جهان طرح ریزی کنند همه باید از آن اطاعت و پیروی کنند. جنگ‌ها را هم در این راستا به راه انداخت، از جمله جنگ بالکان، جنگ افغانستان و حمله به عراق در همین راستا بود با اینکه در جنگ عراق نتوانست همه را متقاعد کند اما به عراق حمله کرد. لذا خیلی زود این تصور پوچ انها به شکت انجامید و در دنیا قطب‌های جدید قدرت بروز پیدا کرد. روسیه خیلی زود خودش را بازیافت، چین در توسعه اقتصادی و نظامی به یک قدرت جدید تبدیل شد و در کنار اینها یک قدرت نوظهور به نام جمهوری اسلامی ایران سربرآورد و در تمام تعاملات جهانی اثرگذار بود و حرفی برای گفتن داشت.

وی افزود: این نشان می‌دهد که دنیا به سمت چند قطبی شدن در حال حرکت است. وقتی تعدادی از این قدرت‌ها در یک منطقه حضور داشته و همکاری مشترکی باهم داشته باشند، به ویژه همکاری نظامی حاکی از آن است که سطح تعاملات بسیار بالا است و همکاری بین این کشورها بسیار مستحکم است. لذا بین چین و روسیه و ایران که در یک منطقه حضور دارند و هر سه از قدرتهای مطرح دنیا هستند یک رزمایش مشترک برگزار می‌شود این برای دنیا یک پیام دارد. پیام دارد برای آنهایی که توهم تک قطبی بودن و توهم مدیریت جهان را دارند و نشان می‌دهند که قدرتهای دیگر هستند و این توانمندی را دارند و در تمام معادلات دنیا اثرگذارند.

وی ادامه داد: ما به برخی از کشورهای منطقه که به اشتباه به آرمان کشورهای اسلامی خیانت می‌کنند می‌گوئیم که اگر ما خودمان در منطقه باهم تعامل داشته باشیم و همکاری کنیم نیاز به حضور بیگانه نداریم. ما راحت می‌توانیم امنیت منطقه را تأمین کنیم و در کنار هم در صلح و آرامش زندگی کنیم، لذا این رزمایش مشترک را در این راستا می‌توانیم ارزیابی کنیم که قدرتهای مطرح دنیا از جمله جمهوری اسلامی ایران رزمایشی را در منطقه برگزار می‌کنند که سطح روابطشان معلوم می‌شود و پیام برای مدعیان تک قطبی شدن جهان دارد.

امیرنصیرزاده تاکید کرد: ما به عنوان یک بخش نظامی همیشه فکر می‌کنیم که یک ساعت دیگر حمله و جنگ اتفاق خواهد افتاد و آمادگی خود را به این شکل حفظ می‌کنیم.

فرمانده نیروی هوایی ارتش درباره روابط ارتش و سپاه گفت: روابط بسیار نزدیک هم بین نیروهای ارتش و هم بین ارتش و سپاه وجود دارد. اگر چه همه این روابط رسانه‌ای نمی‌شود اما ما نشست‌های مکرر و جلسات متعدد و تعامل و همکاری در سطوح مختلف داریم و هیچ مشکلی از این بابت وجود ندارد و همه مأموریت‌ها تعریف شده و وظایفمان را انجام می‌دهیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه