قاضی زاده هاشمی:
افزایش بی امان نقدینگی با میزان رشد سالانه ۲۷ درصد بسیار خطرناک است
نایب رئیس مجلس گفت: افزایش بی امان نقدینگی با میزان رشد سالانه ۲۷ درصد بسیار خطرناک است. به دلیل عدم مهار، کنترل و جهتدهی این نقدینگی، مردم برای حفظ سرمایه به دنبال تبدیل کردن نقدینگی خود به کالا هستند؛ وقتی سرمایه مردم مانند یخ، آب میشود، حق دارند چنین عمل کنند
به گزارش خبرگزاری موج، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیماریهای مزمن و حاد سیستم اقتصادی کشور با وجود فشارهای خارجی و سیاستهای داخلی، به حالت بحرانی رسیده است، گفت: افزایش بی امان نقدینگی با میزان رشد سالانه ۲۷ درصد بسیار خطرناک است. به دلیل عدم مهار، کنترل و جهتدهی این نقدینگی، مردم برای حفظ سرمایه به دنبال تبدیل کردن نقدینگی خود به کالا هستند؛ وقتی سرمایه مردم مانند یخ، آب میشود، حق دارند چنین عمل کنند. این ورود نقدینگی به سمت هر بازاری که میرود، باعث افزایش قیمتها میشود و به دلیل بزرگ شدن اعداد، رشد قیمتها هم شدیدتر است.
* باید به سمت اصلاح نظام مالیاتی برویم
او با یادآوری اینکه این اتفاقها در اقتصاد کشور به یک دوره صد روزه مجلس برنمیگردد، اظهار کرد: بودجه کشور وابسته به نفت و نظام تأمین مالی تولید، وابسته به بانکهاست؛ پایه بانکی ما ظاهر غیر ربوی، اما باطن ربوی دارد. در گذشته اصلاحاتی مانند استقلال بودجه از نفت یا افزایش اوراق مشارکت هم رخ داده است، اما باید به سمت اصلاح نظام مالیاتی برویم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی درباره اصلاح نظام بانکی توضیح داد: ما در گذشته به سمت اصلاح مدیریت مؤسسات مالی و اعتباری و سپس سراغ ادغام موسسات مختلف بانکی برای کوچک کردن نظام بانکی رفتیم. اکنون باید به سوی جلوگیری از تخلف بانکها حرکت کنیم؛ یعنی مقررات قانونی و نظارتهای مورد نیاز بر نظام بانکی را برای مهار رشد فزاینده نقدینگی به کار بگیریم.
قاضیزاده هاشمی حل شدن مشکلات اقتصاد را بسیار وابسته به همت بخش اجرایی و دولت دانست و گفت: البته دولت هنوز به این باور نرسیده است؛ مجلس به ویژه در اقتصاد، ریلگذار و کنترل کننده حرکت کلی دولت بر روی آن ریل به شمار میرود. اصل تصمیمهای اقتصادی کشور در شوراهای فراقوهای از جمله شورای اقتصاد، شورای پول و اعتبار و در سیاستهای بانک مرکزی نهفته است. مجلس هم باید کنترل اجرا را با ابزارهای در دست خودش حفظ کند.
* عمده هزینه های طرح تحول به سمت دارو و زیرساختها رفته است
او درباره طرح تحول سلامت و مشکلات آن اظهار کرد: ابتدای اجرای طرح تحول سلامت، پرداخت از جیب مردم کاهش پیدا کرد، اما به دلیل عدم تأمین بودجه این طرح و کاهش پشتیبانی دولت از آن، طرح یاد شده به هدفش نرسید. طرح تحول سلامت هشت برنامه داشت و من با برخی بخشها مخالف بودم، اما در کل با پشتیبانی دولت، طرح خوبی به شمار میرفت. ضمناً عمده هزینههای طرح تحول به سمت دارو و زیرساختها رفته است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در بخشی از گفتههای خود، استفاده پزشکان از کارتخوان را قانونی و لازمالاجرا خواند.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: دستفروشی نه تنها جرم نیست، بلکه قانون تسهیل فضای کسبوکار، زمینه انجام استاندارد شده دستفروشی را نیز ایجاد کرده است؛ در حالیکه بسیاری از کشورهای دنیا بخشی از خیابانهای خلوت را در اختیار دستفروشان قرار دادهاند تا به امرار معاش بپردازند. وقتی دولت نمیتواند شغل ایجاد کند، جلوی دستفروشی را نباید بگیرد.
او با اشاره به طرح تأمین کالاهای اساسی گفت: در مجلس طرح معیشت یا پرداخت یارانه کالایی را دنبال می کنیم؛ به این صورت که با اعطای کالابرگ به مردم، حداقل هفتاد قلم کالا را به قیمت ثابت و مشخص در اختیار مردم قرار دهیم، ولی متأسفانه دولت با این مورد مخالف است و ما سه سالی هست که در مجلس به دنبال این موضوع هستیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: تاکنون هیچ اقدامی از طرف دولت صورت نمیگیرد و متأسفانه شاهد این افزایش قیمتهای روزانه هستیم. آمریکا با آن اقتصاد خودش ۴۵ میلیون کالابرگ توزیع میکند، ولی ما هم نفهمیدیم چرا دولت همراهی نمیکند. ما سالانه ۱۲ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی میدهیم که اجناس ضروری گران نشوند، اما در بازار قیمتها بالا میرود. طبق محاسبات انجام داده شده، اگر ارز ۴۲۰۰ کالاهای اساسی حذف شود و به مردم یارانه بدهیم، یارانه ماهیانه هر خانوار ایرانی حدود ۱ میلیون ۷۰۰ هزار تومان خواهد شد.
ارسال نظر