پژمانفر در نشست خبری:
کمیسیون اصل ۹۰ از تخلفات انتخاباتی به مجلس گزارش می دهد
رئیس کمیسیون اصل نود گفت: کمیسیون اصل ۹۰ بر اساس قانون اساسی وظیفه رسیدگی به شکایت های واصله از سوی قوای مختلف را دارد.
به گزارش خبرگزاری موج، نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل نود با حضور در نشستی خبری خود با خبرنگاران اظهار کرد: کمیسیون اصل ۹۰ بر اساس قانون اساسی وظیفه رسیدگی به شکایت های واصله از سوی قوای مختلف را دارد.
وی افزود: روز جمعه و از آغاز رای گیری شکایت های بسیاری به ما واصل شد به نحوی که بالغ بر هزار شکایت صورت گرفت اما هنوز به جمع بندی نرسیده ایم.
پژمانفر بیان کرد: صندوق های رای گیری باید از ساعت هفت صبح جمعه بیست و هشتم خرداد برای رای گیری فعال میشدند در حالی که شاهد تاخیر آغاز رای گیری در نقاط مختلف کشور بودیم همچنین بسیاری از حوزههای رای گیری اقدام به بستن شعب قبل از اتمام زمان اخذ رای کردند که این امر باعث شد بسیاری از مردم موفق به رای دادن نشوند.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس ادامه داد: کمبود صندوق های سیار به ویژه در بیمارستانها و مراکز درمانی موجب نارضایتی کادر درمان شده بود و شکایات زیادی از این بخش به کمیسیون رسیده بود که نتوانستند در انتخابات شرکت کنند و موج گسترده نارضایتی را به همراه داشت و بسیاری از بیمارستانها و بیماران بستری در آن و همین طور کادر درمان و خدمات نتوانستند در انتخابات شرکت کنند.
وی اضافه کرد: کندی سیستم ها به ویژه در حوزه هایی که به صورت الکترونیکی رأی گیری در آنها صورت میگرفت یکی دیگر از مشکلاتی بود که در این انتخابات به چشم میخورد.
نماینده مردم مشهد و تصریح کرد: در این باره توضیحاتی را از همراه اول دریافت کردیم، اما لازم است توضیحات وزارت کشور نیز در این باره استماع شده و جمعبندی کنیم تا ببینیم دلیل اصلی این تأخیر در ثبت آرا و ضعف عملکردی در این حوزه چه بوده است. همچنین تناقض در اعلام نتایج و روش آن نگرانکننده بود به طوری که افرادی که در این زمینه مسئولیت داشتند نظرات یکدیگر را نفی میکردند و با وجود اینکه ما تجربه برگزاری انتخابات متعدد را در کشور داشتیم طرز کار وزارت کشور در این دوره طرز کار غلطی بوده است.
وی با انتقاد از تشابه تعرفههای اخذ رأی در بسیاری از حوزه هایی که یک انتخاب برای انتخابات خبرگان، میان دورهای مجلس و ریاست جمهوری داشتند، گفت: عدم پیشبینی این موضوع باعث شده بود مردم و به ویژه کسانی که از سواد کافی برخوردار نیستند و یا افراد کهنسال در رأی دادن دچار مشکل شوند، همچنین همه صندوقها در شعب کنار هم قرار داده شده بود و مردم موقع انداختن تعرفههای خود به صندوقها دچار خطا میشدند و وزیر کشور باید پاسخ دهد که اگر تعرفهای در صندوق دیگری انداخته شده باشد آیا آن رأی باطله محسوب شده یا خیر؟ آمار بالای آرای باطله از چند موضوعی نشأت میگیرد.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ تأکید کرد: برخی بی نظمی ها و مشکلات در روند برگزاری انتخابات قابل پذیرش است و اگر تعداد این مشکلات محدود باشد میشود آن را به حساب خطای انسانی گذاشت، اما متأسفانه گزارشها حاکی از آن است که این تخلفات تعداد بالایی داشته است و این نشاندهنده ضعف عملکردی وزارت کشور در برگزاری انتخابات است.
وی ادامه داد: برای روشن شدن این موضوع روز شنبه مکاتبهای با این وزارتخانه انجام دادیم و انشاء الله گزارشی در این زمینه تهیه و در صحن مجلس قرائت خواهیم کرد و رئیس مجلس نیز روز گذشته در این رابطه به دو کمیسیون اصل ۹۰ و شوراها برای پیگیری این موضوع مأموریت دادند.
ارسال نظر