طحاننظیف در نشست خبری:
دلایل عدم احراز صلاحیت علی لاریجانی به وی اعلام شده است/ بر اساس قانون عدم امضای یک عضو خدشه ای در اعتبارنامه رییس جمهور ایجاد نمیکند
سخنگوی شورای نگهبان گفت:اعضای شورا لایحه مالیات بر ارزش افزوده چند بار در تردد بین مجلس و شورای نگهبان بود و در نهایت تبدیل به قانون شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، نشست خبری طحان نظیف سخنگوی جدید شورای نگهبان صبح امروز با حضور اصحاب رسانه آغاز شد.
در ابتدای این نشست عباسعلی کدخدایی سخنگوی سابق شورای نگهبان گفت: در ابتدا یاد و خاطره همه شهدا از جمله شهدای خبرنگار را گرامی میداریم.
وی ادامه داد: امروز روز نخست سخنگویی اقای دکتر طحان نظیف است و من نباید خدمت شما می بودم اما به اصرار دوستان در این جلسه حاضر شدم.
کد خدایی افزود: اگر کوتاهی وجود داشت از دوستان طلب حلالیت میکنم.
در ادامه طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان ضمن تبریک روز خبرنگار، اظهار داشت: به رسم ادب از زحمات و خدمات و تلاش های اقای کدخدایی در این سالهای طولانی تشکر میکنم.
وی گفت: امیدوارم در این دوره با اعتمادی که اعضای محترم شورای نگهبان به من داشتند در خدمت شما باشم و بتوانم وظایفم را به خوبی انجام بدم و شما هم مثل گذشته بلکه بیش از گذشته در کنار شورای نگهبان باشید.
وی ادامه داد: تلاش ما این است که در این دوره با ارتباطی دو سویه در خدمت باشیم.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: طرح جوانی جمعیت که در کمیسیون مشترک بررسی شد اواخر سال گذشته تصویب شد و در شورای نگهبان بررسی شد اما در ١٢ ماده ابهامات و ایرادات باقیست و چنانچه اصلاح شود مجددا مورد بررسی قرار گیرد.
طحان نظیف با اشاره به طرح تولید مسکن گفت: در این باره دو سه ایراد بیشتر باقی نمانده است و اگر برطرف شود ما مشکلی با این طرح نخواهیم داشت.
وی اظهار داشت: ما در شورای نگهبان رسانههای مستقلی نداریم، اما میخواهیم از شما خبرنگاران که به شورای نگهبان کمک کنند تا زبان و بیان ما در حوزههای مختلف باشید و به شورای نگهبان انشاءلله کمک کنید.
طحاننظیف تاکید کرد: ما هم تلاش میکنیم که انشاءلله در این مدتی که در خدمت خبرنگاران هستیم به سوالات شما و مردم پاسخ دهیم و آنچه را که میتوانیم از فعالیتهای شورا به سمع و نظر مردم شریف برسانیم و از طریق شما این کار را انجام دهیم.
وی تاکید کرد: همچنین لایحه موافقتنامه حمل و نقل بینالمللی جادهای مسافر و کالا بین دولت جمهوری اسلامی ایران و شورای فدرال سوئیس مورد بررسی قرار گرفت و این لایحه در نهایت خلاف شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
طحاننظیف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شورای نگهبان هم در تدوین برنامه هفتم توسعه ورود میکند، تصریح کرد: بارها عرض کردیم که شورای نگهبان در مرحله تدوین و نگارش قانون نقشی ندارد و ورود پیدا نمیکند. البته اگر شورای نگهبان ابهامات و اشکالاتی به طرحها داشته باشد، در کمیسیونهای مجلس مطرح میشود تا اصلاحات انجام شود.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی نمایندگان طراح طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی اظهار کردهاند که در رابطه با اصل ۸۵ شدن این طرح با شورای نگهبان هماهنگیهایی صورت گرفته است و به نوعی تایید شورا را استمزاجا گرفتهاند؛ آیا چنین هماهنگی انجام شده است، اظهار داشت: هیچ هماهنگی قبلی و پیشینی درباره مصوبات با شورای نگهبان معنا ندارد چرا که تا لحظه آخر ما نمیدانیم که چه چیزی توسط مجلس تصویب خواهد شد؛ ما مکرر دیدیم که متن اول حاوی احکامی بوده در نهایت آنچه تصویب شده، چیز دیگری بوده است. تا زمانی که متن کامل و نهایی و مصوب به شورای نگهبان ارسال نشود، ما در مورد متن نمیتوانیم اظهارنظر کنیم.
طحاننظیف ادامه داد: شورای نگهبان یک نظر رسمی بیشتر ندارد و آن هم بعد از دریافت مصوبه و بررسی در جلسه شورای نگهبان، نظر را اعلام میکند.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: بنده میبینم که حساسیتهایی در مورد این طرح در رسانهها ایجاد شده است. باید بگویم که هنوز چیزی تصویب نشده است و نسبت به بحث اصل ۸۵ و ضرورت آن هم سابقه را خدمت شما عرض میکنم برخی از موارد بوده است که شورای نگهبان حتی ضرورت را هم ایراد گرفته است. نسبت به این طرح هنوز ذهنیتی ندارم، طبیعتاً باید تصویب و ارسال شود و در شورای نگهبان هم کلیات و جزئیات بررسی خواهد شد.
سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: چون حساسیتها درباره طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی زیاد است، باید بگویم که اطمینان میدهم اگر این طرح یا هر طرح و لایحه دیگری با قانون اساسی و یا شرع مقدس اسلام مغایرت داشته باشد، ما به صراحت آن را اعلام خواهیم کرد. رعایت حقوق مردم برای ما در شورای نگهبان مهم است.
وی درباره علت رد صلاحیت برخی از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری و اینکه آیا علتش به داوطلبان اعلام شده است یا خیر، اظهار داشت: ️آنچه در بررسی صلاحیت افراد وجود داشته است، در اختیار خود آنان قرار میدهیم. اینکه مبنای عدم احراز چه بوده است، به دلیل مخفی بودن آرا معلوم نیست.
وی درباره علت عدم احراز صلاحیت علی لاریجانی، گفت: دلایل عدم احراز صلاحیت علی لاریجانی به وی اعلام شده است.
سخنگوی شورای نگهبان درباره اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، تصریح کرد: ️اصلاح قانون انتخابات دغدغه ما در شورای نگهبان است، اما نقشی در تدوین قانون نداریم. این قانون نیازمند اصلاحاتی است و از مجلس انتظار داریم در زمینه اصلاح قانون انتخابات به صورت جامع گام بردارد.
وی تاکید کرد: این اصلاحات باید بر اساس سیاستهای کلی انتخابات که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده صورت بگیرد؛ در این سیاستها آسیبشناسی در زمینه نظام انتخاباتی وجود دارد.
طحان نظیف ادامه داد: طبیعتاً باید راهکارهایی در زمینه اصلاح قانون انتخابات را در مصوبات مجلس ببینیم لذا بسیاری موضوعات در این سیاستها اعم از بحث پیش ثبتنام، بحث تبلیغات و تخلفات اینها همه پیشبینی شده لذا ما طبیعتاً انتظار داریم که مجلس که در این زمینه قدم بردارد.
طحان نظیف درباره پاسخ دبیر اوپک به درخواست صادرات نفت ایران از سوی آیتالله جنتی، گفت: این دیدار به درخواست دبیرکل اوپک انجام شده بود و مسبوق به سابقه هم بود. سیاستهای اقتصادی در اختیار دولت است، اما دستگاهها به دولت کمک میکنند. دیدار آیتالله جنتی با دبیرکل اوپک راجع به همکاریهای مشترک و دغدغههای جمهوری اسلامی بحث شد.
وی با اشاره به طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده بیان داشت: طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده موافقتها و مخالفتهای جدی در سطح جامعه داشت و نسبت به برخی موارد از جمله غربالگری مباحثی وجود داشت که جلسات زیادی را برگزار کردیم. امیدواریم اصلاحیهای که در نهایت مورد پذیرش شورای نگهبان قرار میگیرد، یک قانون مؤثر باشد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که آیا آیتالله آملی لاریجانی اعتبارنامه رئیس جمهور منتخب را امضا کرده است یا نه؟ گفت: کسانی که در جلسه قبل از تنفیذ برگزار شد حضور داشتند، اعتبارنامه را امضا کردند، اما کسانی که حضور نداشتند طبیعتا امضا نکردند.
طحاننظیف در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا امضا نشدن اعتبارنامه رییسی از سوی آملی لاریجانی، خدشهای ایجاد میکند؟ گفت: بر اساس قانون خدشهای در اعتبار نامه پیش نخواهد آمد. اعتبارنامه در جلسه شورای نگهبان قبل از مراسم تنفیذ امضا شد؛ طبیعتاً اشخاصی که حضور داشتند اعتبارنامه را امضا کردند.
سخنگوی شورای نگهبان درباره ایرادات طرح الزام به ثبت اموال غیرمنقول، گفت: یکی از چالشهای ثبتی، ثبت نشدن اموال غیرمنقول است و برای حل آن نباید راهکاری مخالف با شرع و قانون اساسی اتخاذ کنیم.
وی بیان داشت: ما با فراگیری اسناد رسمی موافق هستیم، اما باید راهکار جامعی در نظر گرفته شود. ما دغدغه کسانی که این طرح را تهیه کردند، ارج مینهیم و امیدوارم در رفتوآمدها به راهکارهای خوبی برسیم.
طحاننظیف با بیان اینکه شورای نگهبان به دنبال توسعه اختیارات خود نیست، گفت: تبیین نظرات شورای نگهبان و صیانت از جایگاه شورای نگهبان مسیری است که باید پیش ببریم. تلاش این است که این مهم انجام شود. ما در راستای اطلاع رسانی شفاف، سریع و بهنگام اقدام میکنیم. تلاش ما این است که مردم را در جریان استدلالهای شورای نگهبان قرار دهیم یعنی در کنار مصوبات، استدلالهای شورای نگهبان هم بیان شود.
ارسال نظر