English

طالبان اسلامی، مردمی یا آمریکایِی

مسلماً طالبان نمی‌تواند حکومت کامل و مستقل و مرکزی برای خود در افغانستان تشکیل دهد زیرا در سابقه تاریخی فعالیت‌های این گروه چنین بدست می‌آیدکه امکان وحدت باسایر گروهها واقوام ندارد.

طالبان اسلامی، مردمی یا آمریکایِی

به گزارش خبرگزاری موج، محمودرضا امینی اظهار داشت: پیشروی طالبان در افغانستان را نمی‌توان مبارزه و مجاهدت مردمی دانست .وقتی آمریکا مصمم شد نیروهای خود را از افغانستان خارج نماید باید می‌دانستیم که طراحی قابل‌ملاحظه‌ای برای آینده خود دارد زیرا آمریکا هرگز مایل نبود تسلط نظامی سیاسی خود را بر افغانستان از دست بدهد اما در ضمن مذاکرات و پیگیری‌های سیاسی آن‌چنان برنامه‌ریزی نمود تا با خارج شدن بتواند جایگزین مطمئنی اهداف خود داشته باشد.

 مسلماً طالبان نمی‌تواند حکومت کامل و مستقل و مرکزی برای خود در افغانستان تشکیل دهد زیرا در سابقه تاریخی فعالیت‌های این گروه چنین بدست می‌آیدکه امکان وحدت باسایر گروهها واقوام ندارد. از طرفی حکومت اشرف‌غنی در افغانستان نه مقبولیت عمومی داشت ونه تضمین‌کننده نیازها و ضرورت‌های موردنظر آمریکا بود. اگرچه او به نوعی خود مهره آمریکا و عربستان است اما در هر تغییروتحول باید چنان برنامه‌ریزی و صورت‌بندی بشود تا مردم باور کنند که تحول جدی صورت‌گرفته ازاین‌رو تلاش آمریکا هم بر کنار زدن اشرف‌غنی قرار گرفت.

 حملات پیاپی طالبان و تصرف شهر به شهر به‌صورت آسان نشان‌دهنده از پشت‌پرده‌ی جدی و قابل‌ملاحظه است. درعین‌حال موضع‌گیری‌های اشرف‌غنی هم نشان از  اطمینان برای وضعیت خود و هماهنگی‌هایی با طالبان و یا با بالادستی‌های طالبان می باشد.

 به‌هرحال طالبان در حال حاضر اکثریت کابل را در تصرف خود درآورده اما آن‌ها علی‌رغم همه اطلاعیه‌ها و دیدگاه‌های خودشان منتظر شدند تا رئیس‌جمهور موقت آمریکایی و انگلیسی وهماهنگ با عربستان وآمریکابرای آن‌ها عازم شود.

 می‌توان گفت جلالی که به‌عنوان رئیس‌جمهور موقت و کاخ ارگ افغانستان را در اختیار خواهد گرفت و مهره برنامه‌ریزی‌شده و هماهنگ‌شده با آمریکا و عربستان پاکستان است برای مقاصدی که در پیش خواهند داشت.

 صرف‌نظر از آنچه در افغانستان به‌وجودآمده مسئله مهم مسئله حضور و بروز حکومتی درهمسایگی  با مشخصات خاص برای جمهوری اسلامی هست که  می‌تواند موانعی را ایجاد کند و یا باید اطمینان خاطر حاصل کرد.

 این‌که ما در خاک افغانستان به‌صورت نظامی ورود نکردیم  اقدامی هوشمندانه بود اما این‌که چگونه برنامه‌های سیاسی خود را در رابطه با حکومت جدید افغانستان طراحی و برنامه‌ریزی بکنیم نیز باید هوشمندانه باشدو بسیار امر خطیری است .طبیعی است که دغدغه‌ها و نگرانی‌های جدی در این رابطه وجود داردزیرا می‌تواند برای ما تهدید باشد . 

 ازاین‌رو باید بررسی دقیق و سریع انجام گرفت و یکی از ضرورت‌های دولت جدید این اتفاق مهم سیاسی جدیددرافغانستان است که باید با ذکاوت و تیزهوشی اتخاذ استراتژی کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه