English

آیت‌ الله اعرافی:

ورود قاعده‌مند حوزه علمیه به حوزه اقتصاد را وظیفه خود می‌دانیم

عضو فقهای شورای نگهبان گفت: ورود قاعده‌مند حوزه علمیه به حوزه اقتصاد را وظیفه خود می‌دانیم، مثلا اوقاف باید با طرحی‌نو حیات تازه پیدا کند تا منابع پایداری برای تقویت فرهنگ کشور فراهم شود.

ورود قاعده‌مند حوزه علمیه به حوزه اقتصاد را وظیفه خود می‌دانیم

به گزارش خبرگزاری موج به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، آیت‌الله علیرضا اعرافی عضو فقیه شورای نگهبان در دیدار جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن تسلیت ایام فاطمیه (س) و گرامیداشت یاد و خاطر شهدا بویژه شهید حاج قاسم سلیمانی و نهم دی ماه، گفت: کمیسیون اقتصادی، کمیسیون فاخری است و بنده با توجه به شرکت در جلسات کمیسیون‌های دیگر سطح این کمیسیون را از لحاظ علمی و حساسیت و اهمیت بالاتر می‌دانم و برای شما آرزوی توفیق و موفقیت دارم.

عضو فقهای شورای نگهبان ضمن تشریح روند حرکت حوزه‌های علمیه در سال‌های پیش‌رو، تصریح کرد: حوزه علمیه مبنای جدیدی را برای حرکت و پیشرفت طراحی کرده و در وهله اول، نیازسنجی و آمایشی انجام شد. بنا بر این نیازسنجی کارکردهای روحانیت مشخص شده و بر آن مبنا، اسناد بلندمدت و چشم‌انداز حوزه تعریف شد.

اعرافی ادامه داد: محور اولی که در این ۳ یا ۴ سال انجام شد، تدوین حدود ۲۰ سند بلندمدت به منظور برنامه‌ریزی چشم‌انداز و نظامات جامع برای حوزه بود.

اولین برنامه پنج ساله حوزه را تدوین کردیم

وی اظهار کرد: بر اساس این اسناد بلند مدت، اولین برنامه پنج ساله حوزه را تدوین کردیم؛ جالب است بدانید اولین برنامه پنج ساله حوزه به تازگی تدوین شده است اما جامعةالمصطفی در حال اجرای برنامه چهارم خود است. در این طرح پنج ساله با توجه به اولویت زمانی بر اساس اولویت‌ها و امکاناتی که فراهم شده حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ اقدام، اجرا خواهد شد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور عنوان کرد: در محور سوم حدود ۱۰۰ طرح بسیار مهم و تحولی پیش‌بینی شده است که برای اولین بار در حوزه‌ها اجرا می‌شود و مقام معظم رهبری و مراجع عظام از این طرح ابراز رضایت کرده‌اند. به عنوان نمونه ۸۰۰ استاد برتر، با چهار سال کار و تلاش، برای اولین بار منظومه رشته‌های حوزه علمیه را تهیه کردند که به عنوان درخت‌واره رشته‌های تخصصی حوزه ابلاغ شد؛ در این درخت‌واره ۴۰۰ رشته گرایش مقطع پیش‌بینی شده و تا ۵۰۰ رشته قابل افزایش است.

اعرافی اضافه کرد: مبحث بعدی تاسیس دفتر فقه معاصر است که تدریس حدود ۳۰ درس خارج فقه اجتهادی در قالب این طرح، آغاز شده و ۱۰ جلد کتاب از این درس‌های جدید در هفته‌های آینده منتشر خواهد شد که در آن بهترین و برجسته‌ترین اساتید حوزه علمیه در حوزه‌های مختلفی از جمله پول، بانکداری، ارزهای دیجیتال و فقه پزشکی تدریس کرده‌اند.

وی در ادامه گفت: مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه درصدد است که اختیارات خود را به استان‌ها و شهرستان‌ها تفویض کند، اما با این پیش‌شرط که استان‌ها در کنار پیشرفت کمّی، رشد کیفیت را هم در نظر بگیرند.

عضو فقهای شورای نگهبان بیان کرد: به موازات حوزه علمیه، نهادهای دیگری هم وجود دارند که از لحاظ ساختاری مستقل هستند و برای هماهنگی میان این نهادها جلسه‌ای به عنوان شورای هماهنگی با حضور رئیس‌جمهور برگزار می‌شود که هدف آن رفع ناهماهنگی‌ها و نقاط ضعف است.

اعرافی اضافه کرد: دنبال این هستیم که پژوهشکده شورای نگهبان تقویت شود تا در بخش علمی-پژوهشی روی موضوع‌شناسی‌هایی که موثر است، به شورای نگهبان کمک کند. از منظر کسی که ۴۰ سال با خارج از کشور ارتباط داشته و به ۱۰۰ کشور دنیا رفت و آمد داشته‌ام می‌گویم که مباحث علمی ما در دنیا خریدار زیادی دارد ولی باید عملکرد منسجم‌تری داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: باید در اصلاح قانون انتخابات تجربه‌های دنیا را ملاحظه کنیم و باید معایب کنونی را به حداقل رسانده و محاسن قانون انتخابات را در قالب قانون جدید انتخابات، به حداکثر برسانیم.

اعرافی با بیان اینکه ورود حوزه علمیه به صورت قاعده‌مند و علمی به حوزه اقتصاد را وظیفه خود می‌دانیم، تاکید کرد: مثلاً می‌توان با یک تدبیر دقیق، اوقاف را پشتوانه فرهنگ قرار داد. اوقاف با یک طرح نو، باید حیات نویی پیدا کنند تا منابع پایداری که فرهنگ کشور را تقویت می‌کنند، ایجاد شود. وقف باید حیات جدیدی پیدا کند تا پشتوانه علم و فرهنگ شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه