English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

برجام همچنان در کما است یا احیا شده است؟

امروزه سفره مردم و رفع معضلات اقتصادی نیازمند واقع‌گرایی است و قاعدتا باز شدن گره مذاکرات، آن هم در شرایطی که مردم از وخیم‌تر شدن اوضاع اقتصادی بیم دارند، قطعا به نفع کشور خواهد بود.

برجام همچنان در کما است یا احیا شده است؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، مذاکرات وین طی روزهای اخیر دچار وقفه شد و همین توقف، بهانه ای به دست برخی منفعت طلبان داد تا قبل از به نتیجه رسیدن مذاکرات، خبر از بی نتیجه بودن آن را دهند و سند پیش بینی نادرست خود را به نامشان گره بزنند.

چند روز اخیر اعلام شد که کاخ سفید قرار است ایده جدیدی به تهران ارائه کند؛ اگرچه تاکنون پیشنهادات زیادی بین ایران و آمریکا برای به نتیجه رسیدن مذاکرات شکل گرفته، اما می توان همین رد و بدل کردن پیشنهادات را نقطه امیدی برای نتیجه بخش بودن مذاکرات دانست.

امروزه سفره مردم و رفع معضلات اقتصادی نیازمند واقع گرایی است و قاعدتا باز شدن گره مذاکرات در شرایطی که مردم از وخیم‌تر شدن اوضاع اقتصادی بیم دارند قطعا به نفع کشور خواهد بود.

از سویی دیگر آمریکا نیز از نتیجه بخش بودن گفتگوها با تهران منفعت خواهد برد چراکه روسیه نزدیک به دو ماه است درگیر جنگ با اوکراین بوده و به همین جهت مورد تحریم های زیادی از سوی آمریکا قرار گرفته است، در این میان آمریکا نیز به دنبال آن است تا با به نتیجه رسیدن مذاکرات، بتواند از نفت و گاز ایران منتفع شود.

این درحالی است که آمریکا از تمام گزینه هایی که همیشه روی میزش قرار داشت علیه ایران استفاده کرده و در واقع، دیگر غول تهدیداتش رنگ باخته است.

 

وقفه در مذاکرات به معنای پایان گفتگوها نیست

به گفته جلیل رحیمی جهان آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، اگرچه وقفه ای در مذاکرات وین رخ داده است، اما به نظر می رسد گفتگوها بی نتیجه  نخواهد بود.

وی بر این باور است که آمریکا دیگر هیچ ابزاری در مقابل ایران ندارد و در واقع هر ابزاری داشته به کار گرفته است؛ از ترور و شهادت چهره‌های شاخص ما تا تحریم های سنگین و فشارهای بین المللی.

نماینده مردم تربت جام در مجلس شورای اسلامی معتقد است: آمریکا عملا ابزار دیگری در اختیار ندارد و حتی شاهد است که بعد از خروج از برجام، ایران نه تنها عقب رفت نداشته، بلکه پیشرفت هم داشته است؛ از طرفی ایران نیز بر اساس اصل منطق و صداقت به دنبال فعالیت‌های غیر شفاف اتمی نیست.

 

ما از برجام خارج نشدیم که بخواهیم با التماس به آن بازگردیم

از سویی یک عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز اعلام کرد که نتیجه بخش بودن مذاکرات دست ما نیست و بنا به اظهارات وزیر امورخارجه، آمریکا باید تصمیم خود را بگیرد، ضمن آنکه آمریکا به دنبال امتیازگیری بیشتر است، در صورتی که ما امتیاز بیشتری نخواهیم داد.

حسن همتی بر این باور است، در گذشته آمریکایی ها به دنبال برجام های دیگر برای اضافه کردن بسیاری موارد از جمله صنعت موشکی ایران به هرگونه توافق جدید بودند، که موفق نشدند.

 

بیشتر بخوانید:

امیدواریم با مذاکره خوب توافقی خوب رقم بخورد

 

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، تصویب قانون اقدام راهبردی در مجلس شورای اسلامی را یک اقدام عملی در این مجلس بر شمرد و می‌گوید یکی از مشکلات ما در گذشته اقدامات داوطلبانه بود، یعنی اقداماتی که نه در چارچوب قانون و نه در چارچوب مقررات صورت می‌گرفت، که این ها مشکلات بسیار جدی برای کشور به وجود آورد و باعث شد آمریکایی‌ها هر روز قدم های بیشتری را بردارند، که غیر قابل کنترل باشد؛ اما در نهایت بعد از قانون مجلس و روی کار آمدن دولت جدید شرایط تا حدی تغییر کرد.

"ما از برجام خارج نشدیم که بخواهیم با التماس به آن بازگردیم" موضوعی بود که نماینده مردم شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی بر آن تاکید کرد و ادامه داد: آنها می خواهند به برجام بازگردند و لذا باید امتیازات بیشتری دهند، از سویی دیگر یکی از خواسته های ما بحث جبران خسارت ها است، زیرا خروج آمریکا از برجام از لحاظ اقتصادی و تجاری هزینه های سنگینی برای کشور داشت.

 

مذاکره خوب توافقی خوب را برای انتفاع اقتصادی مردم ایران رقم خواهد زد

گفتنی است این اظهارات نیز درحالی مطرح می شود که رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی مجلس اظهار امیدواری کرد که مذاکره خوب توافقی خوب را برای انتفاع اقتصادی مردم ایران رقم خواهد زد.

صحبت های محمدباقر قالیباف که به مناسبت فرا رسیدن روز ملی فناوری هسته ای مطرح شد، پیشرفت های شگفت انگیز و افتخارآمیز صنعت هسته ای در سال های اخیر را مرهون تلاش های شبانه روزی دانشمندان، به ویژه دانشمندان شهدای هسته ای در بخش های گوناگون دانست و بر این نکته تاکید کرد که در این خصوص می توان به تولید رادیو داروهای دارای فناوری بالا و توسعه فناوری های مرتبط با پدافند هسته ای اشاره داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین عنوان کرد که خوشحالیم در مسیر پرافتخار این پیشرفت ها مجلس یازدهم نیز با تصویب قانون اقدام راهبردی، قفل های بسته شده به صنعت هسته ای را شکست و با برداشتن موانع بر سر راه پیشرفت و ارتقای دستاوردهای علمی در این حوزه نقش آفرینی کرد.

وی گفت: خوشبختانه با ظرفیتی که با بومی سازی صنعت هسته ای ایجاد شده بود، در فاصله کوتاهی دست دیپلمات های ایران در مذاکرات پر شد. اکنون امیدواریم که سرمایه گرانقدر دانش و فناوری پیشرفته هسته ای همراه با مذاکره خوب، توافقی خوب را برای انتفاع اقتصادی مردم ایران رقم بزند.

گفتنی است، اظهار امیدواری برخی از مقامات مسئول برای دستیابی به یک مذاکره خوب و در نتیجه، رسیدن به یک توافق هم جانبه آن هم در شرایطی که عده ای در کشور بر طبل منتفی شدن مذاکرات می کوبند را می توان به فال نیک گرفت و با نگاهی خوشبینانه امیدوار بود که شاید توافق هسته ای تا حدی به مرحله پایانی خود نزدیک شده که در گفتگوهای آینده، به نتیجه رسیدن مذاکرات رسما اعلام خواهد شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه