English

تشکیل ۱۲۳ پرونده «حقوق‌های نجومی» به ارزش ۵۹ هزار میلیارد ریال

دادستان دیوان محاسبات کشور از تشکیل ۱۲۳ پرونده به ارزش ۵۹ هزار میلیارد ریال درباره پرداخت حقوق های غیرمتعارف غیرقانونی به مدیران دولتی خبر داد.

تشکیل ۱۲۳ پرونده «حقوق‌های نجومی» به ارزش ۵۹ هزار میلیارد ریال

به گزارش خبرگزاری موج، فیاض شجاعی با اشاره به پیگیری پرونده حقوق های نجومی اظهار داشت: دیوان محاسبات کشور به عنوان بازوی نظارتی مجلس شورای اسلامی افزایش غیرقانونی حقوق، مزایا و پرداخت های خلاف قانون را در دستگاه ها و سازمان های ذی‌ربط از سال ۹۰ تا ۹۴ به صورت پیوسته رصد و بررسی کرده است.

وی افزود: این افزایش غیرقانونی حقوق، مزایا در پرداخت های خلاف قانون در شرکت های تابعه و وابسته از سال ۹۰ تا ۹۴ بوده و این ۱۲۳ پرونده، شامل پرداخت های پرسنلی، پرداخت به مدیران و پرداخت در موارد فاقد مبنایی قانونی است.

دادستان دیوان محاسبات اضافه کرد: این پرداخت ها و پرونده های مربوط به آنها پس از ارسال به دادسرای دیوان محاسبات و تشکیل پرونده، به صدور دادخواست علیه مسئولان ذی مدخل در پرداخت و دریافت و محکومیت آنها به استرداد و اصلاح احکام کارگزینی منجر شده است.

شجاعی با برشمردن وزارتخانه ها و سازمان های مربوط، این احکام را به این شرح اعلام کرد؛

- وزارت نفت، حدود ۲۹ پرونده به مبلغ حدود ۸ هزار میلیارد ریال

- وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکت ها و سازمان های تابعه آن از جمله سازمان های گسترش و نوسازی صنایع ایران، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و همچنین سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی با ۳۸ پرونده به مبلغ ۳۶ هزار میلیارد ریال

- وزارت جهاد کشاورزی و سازمان های تابعه با ۹ فقره پرونده به ارزش ۵۸ میلیارد ریال - وزارت راه و شهرسازی و شرکت های تابعه با ۱۲ پرونده به ارزش هزار میلیارد ریال - وزارت ارتباطات و فناوری و شرکت های تابعه با ۵ پرونده به مبلغ حدود هزار میلیارد ریال - وزارت نیرو و شرکت های تابعه با ۵ پرونده به ارزش ۷۴۰ میلیارد ریال - بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با ۱۶ پرونده به ارزش ۹ هزار میلیارد ریال - بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و شرکت های بیمه دولتی با ۷ پرونده به مبلغ ۳۶ میلیارد ریال.

نتایج تحقیقات دیوان محاسبات از وزارت بهداشت

دادستان دیوان محاسبات همچنین در خصوص آخرین اقدامات دیوان محاسبات در بررسی پرداخت‌های غیرقانونی در وزارت بهداشت گفت: پرداختی ها در وزارت بهداشت در دو بخش، با عنوان کارانه و پرداخت‌های ستادی است.

شجاعی افزود: با توجه به اینکه در این وزارتخانه بخشی از پرداخت‌ها تحت عنوان کارانه به پزشکان پرداخت می شود، باید گفت که این پرداخت‌ها دارای مبنای قانونی است.

وی اضافه کرد: ‌برای جلوگیری از پرداخت های غیرمتعارف باید برای اصلاح قانون در خصوص پرداخت کارانه به پزشکان، اقداماتی انجام گیرد.

شجاعی بخش دیگر پرداخت های وزارت بهداشت را پرداخت های ستادی عنوان کرد و اظهار داشت: در خصوص پرداخت های ستادی، در این وزارتخانه پرداختی های غیرمتعارفی مشاهده نشده و پرداخت‌ها متعارف و مانند سایر دستگاه‌های اجرایی صورت گرفته است.

دادستان دیوان محاسبات در ادامه گفت: دیوان محاسبات علاوه بر بحثبرخورد با متخلفان، بحثپیشگیری را نیز در دستورکار قرار داده و در این راستا اقداماتی انجام داده است شامل:

- اعلام رعایت قانون مدیریت خدمات کشوری با توجه به تصویب نامه ۱۰۴۶۱۶ / ت / ۴۹۴۱ ه مورخ ۹۲/۵ / ۱۰ هیئت وزیران و نهایتا اجرای قانون مدیریت و خدمات کشوری در وزارت نیرو، شرکت ها و سازمان های وابسته و تابع استانی و ملی است که پس از گذشت ۵ سال از تصویب قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال ۱۳۸۶ در راستای سیاست های پیشگیرانه اعلام شده است.

- اعلام مغایرت قانونی آیین نامه نظام‌های اداری و استخدامی کارکنان صنعت نفت با ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، مصوب سال ۹۱ به وزیر نفت

- اعلام تسریع در تهیه و ابلاغ آیین نامه اجرایی قانون مدیریت خدمات کشوری در بانک‌های دولتی به معاون اول رئیس جمهور طی نامه شماره ۱۰۰۰۰/۱۲۳ مورخ ۹۴/۹ / ۱

- اعلام افزایش غیرقانونی حقوق و مزایای مدیران و اعضای هیئت مدیره شرکت های مادر تخصصی مهندسی آب و فاضلاب کشور، مدیریت منابع آب و تولید نیروی برق حرارتی به وزیر نیرو طی نامه شماره / ۹۷۶/۲۶۱۲۲ / م / ۲ مورخ ۹۵/۱ / ۹

- بخشنامه به تمام مدیران حسابرسی دیوان محاسبات به منظور کنترل و نظارت بر حقوق و مزایای مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره شرکت های دولتی طی نامه ۵۰۰۰۰/۱۶۳ مورخ ۹۴/۸ / ۲۶

- اعلام غیرقانونی بودن محاسبه فوق العاده خاص به عنوان فوق العاده مستمر در پرداخت هایی نظیر اضافه کار و غیره طی نامه شماره ۵۱۴۰۰/۱۰۵۷ مورخ ۹۳/۱۲ / ۶ به بانک های دولتی و نامه شماره / ۷۱۹۸ / م مورخ ۹۴/۸ / ۴ به بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

شجاعی اظهار داشت: این موارد اقداماتی است که دیوان محاسبات قبل از رسانه ای شدن پرداخت های غیرقانونی و غیرمتعارف انجام داده و به صدور دادخواست و محکومیت منجر شده است.

وی افزود: بعد از رسانه ای شدن این دریافتی ها نیز اقداماتی در مورد تخلفات شرکت بیمه مرکزی ایران در مورد پرداخت های غیرقانونی به مدیران به مبلغ ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تهیه و به دادسرا ارسال شده که در مدت کوتاهی تحقیقات کامل و به صدور دادخواست علیه دریافت کنندگان و پرداخت کنندگان منجر شده است.

شجاعی گفت: اعلام موارد تخلف شرکت بیمه ایران در سال ۹۴، در خصوص پرداخت های غیرقانونی به مدیران مبلغی حدود ۷ میلیارد و ۴۸۷ میلیون ریال بوده است که به دادسرای دیوان محاسبات ارسال شده است.

وی در ادامه تخلفات سال ۹۴ بانک توسعه صادرات ایران را نیز حدود یک میلیارد و ۷۹۸ میلیون ریال ارزیابی کرد که این تخلفات نیز در تاریخ ۹۵/۳ / ۱۸ به دادسرا واصل شده است.

شجاعی پرداخت های خارج از سقف مدیران شرکت نفت را نیز حدود ۵ میلیارد و ۳۷۷ میلیون ریال عنوان کرد و گفت: این ارزیابی ها در مورد اموال تملیکی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی در خصوص پرداخت های غیرقانونی به مدیران و اعضای هیئت عالی نظارت جمعا ۱۵ میلیارد ریال ارزیابی و به دادسرا ارسال شده است.

دادستان دیوان محاسبات در ادامه افزود: دیوان محاسبات به عنوان چشم بیدار مجلس و ملت، همه تخلفات را رسیدگی و تا انتها پیگیری کرده و در نهایت به تحقیقات، صدور دادخواست، صدور رای و اجرای احکام منجر شده است.

وی افزود: دیوان محاسبات طی سیاست جلوگیری از رسانه ای شدن پرونده ها، کماکان به صورت محرمانه به همه تخلفات رسیدگی کرده، اما با توجه به سوال و شائبه ای که در خصوص عملکرد این نهاد نظارتی برای برخی از مسئولان و مردم پیش آمده است، باید گفت که این نهاد بر حسب وظیفه ذاتی و قانونی خود، پیگیر تمام تخلفات خواهد بود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه