به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر؛
نشست تخصصی عملیات بیت المقدس در دافوس ارتش برگزار شد
نشست تخصصی «درس آموخته های عملیات بیت المقدس» با حضور جمعی از پیشکسوتان و طراحان این عملیات برگزار شد.
، در این نشست امیر سرتیپ دوم وابسته مسعود بختیاری موضوع درس آموخته های طرح ریزی، اجرا، هدایت و کنترل عملیات زمینی عملیات بیت المقدس، سرتیپ دوم خلبان وابسته سیاوش مشیری موضوع درس آموخته های هوایی عملیات بیت المقدس و سرتیپ دوم وابسته علی جانگداز موضوع درس آموخته های نقش یگان مهندسی خصوصا در خصوص احداث پل بر رودخانه کارون در عملیات بیت المقدس را مورد بررسی و تبیین قرار دادند.
از نکات مورد توجه در این نشست، محوریت نقش ویژه اساتید مجرب دافوس ارتش به عنوان مشاورین و طراحان این عملیات و طراحی این عملیات در کنار برادران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که مباحث خود را در قالب درس آموخته های آموزشی و پژوهشی این عملیات ارایه دادند و ابعاد مغفول مانده این عملیات از نگاه صاحبنظران و پیشکسوتان دفاع مقدس در راستای ارتقاء و استفاده بهینه از درس آموخته های آموزشی و پژوهشی و تولید ادبیات جامع از این عملیات در تمرینات و رزمایش های روی نقشه مورد بهره برداری قرار گرفت.
باتوجه به اینکه رسالت دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش به عنوان یکی از مراجع علمی و پژوهشی نیروهای مسلح، در خصوص تحقیق در ابعاد مختلف جنگ ها و عملیات های نظامی، واکاوی و تجزیه و تحلیل عملیات های هشت سال دفاع مقدس مقارن با گرامیداشت سالروز آن، از جمله عملیات بیت المقدس، منجر به ثبت رشادت ها و انتقال تجارب و درس آموخته های این عملیات ها به نسل های اینده می گردد.
سرتیپ دکتر سید ناصر حسینی رئیس این نشست اظهارداشت: عملیات بیت المقدس به لحاظ تلفات، اسیران و تبعات مختلف در اوج عملیاتها قرار دارد و این ظرفیت دارد که استوره سازی شود.
وی افزود: عملیات بیت المقدس در ادامه راهبرد های ارتش بود که از ابتدا در اندیشه فرمانده های نیروی زمینی وجود داشت.
سرتیپ حسینی بیان کرد: سال اول جنگ در راستای تثبیت وضعیت ۱۶۵ عملیات شناسنامه دار انجام شد و سال دوم شروع به دفع تجاوزات کردیم.
وی در توصیهای به دانش آموختگان این دانشگاه، عنوان کرد: کتابهای بسیاری در خصوص عملیات بیت المقدس وجود دارد اما کتاب امیر بختیاری بسیار کامل به این موضوع پرداخته شده است.
ارسال نظر