آغاز نشست وزرای خارجه مجمع گفتوگوی همکاری آسیا
صبح امروز نشست وزرای خارجه اعضای مجمع گفتوگوی همکاری آسیا در تهران برگزار شد.
، صبح امروز (دوشنبه ۴ تیر) نوزدهمین نشست وزرای خارجه مجمع گفتوگوی همکاری آسیا در محل هتل پارسیان آزادی با حضور علی باقری کنی، سرپرست وزارت خارجه برگزار شد.
باقریکنی نخست با ادای احترام به شهدای حادثه بالگرد ریاستجمهوری بهویژه شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان، پیام مخبر، سرپرست ریاست جمهوری را قرائت کرد.
همکاری آسیا در سال ۱۳۸۱ ایجاد شد و در حال حاضر کشورهایی چون ایران، تایلند، اندونزی، مالزی، فیلیپین، برونئی، سنگاپور، کامبوج، ویتنام، میانمار، لائوس، نپال، روسیه، ترکیه، ژاپن، چین، مغولستان، کره جنوبی، هند، افغانستان، پاکستان، بنگلادش، سریلانکا، بوتان، کویت، بحرین، عربستان، قطر، امارات، عمان، فلسطین، قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان و تاجیکستان اعضای آن را تشکیل میدهند.
جمهوری اسلامی ایران که در سال ۱۳۸۳ به عضویت مجمع گفتوگوی همکاری آسیا در آمد و از جمله اعضای فعال آن به شمار میرود از سپتامبر ۲۰۲۳ ریاست این مجمع را برعهده گرفته و تا آخر سال ۲۰۲۴ این ریاست ادامه خواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
کنفرانس وزرای خارجه کشورهای مجمع گفتگوی آسیایی (ACD)
مجمع ACD یکی از فراگیرترین تشکلهای بینالدولی در سطح آسیا محسوب میشود و اهداف چندگانهای را از طریق گفتوگو و اجرای پروژه در حوزههایی همچون مواصلات و ارتباطات، علوم، فن آوری و نوآوری، آموزش و توسعه منابع انسانی، امنیت غذایی، امنیت انرژی، امنیت آبی، فرهنگ و گردشگری و توسعه فراگیر و پایدار دنبال میکند.
قرار است در پایان نشست وزیران امور خارجه ، «بیانیه تهران» به تصویب برسد. بر اساس آنچه که گفته شده، انتظار میرود در این بیانیه علاوه برحوزههای همکاری مابین اعضای مجمع به موضوعات مهمی همچون مسأله فلسطین و غزه نیز پرداخته شود.
در نوزدهمین اجلاس مجمع، وزیران امورخارجه و مقامات حاضر در خصوص آمادهسازیهای لازم برای برگزاری نشست سران مجمع در قطر در مهرماه جاری نیز تبادل نظرخواهند کرد.
ایران در طول یک سال گذشته که ریاست این مجمع را برعهده داشته، تلاش کرده که در این سازمان بینالمللی اهداف چندگانهای را از طریق گفتوگو و اجرای پروژه در ۶ حوزه مواصلات، علوم، فنآوری و نوآوری، آموزش و توسعه منابع انسانی، امنیت غذایی، امنیت انرژی و امنیت آبی، فرهنگ و گردشگری و توسعه فراگیر و پایدار دنبال کند ودر همین راستا تعیین یزد به عنوان «پایتخت گردشگری ACD در سال ۲۰۲۴» و برگزاری برخی برنامهها در آن، برگزاری نشست اتاقهای بازرگانی کشورهای عضو ACD در اصفهان وتصویب سند همکاری بخشهای خصوصی، ... از جمله اقدامات صورت گرفته در این چارچوب است.
براساس آنچه که مهدی صفری معاون وزارت امور خارجه اعلام کرد در روزهای یکشنبه و دوشنبه تهران میزبان ۴۱ هیات خواهد بود که ۲۵ هیات در سطح وزیر خارجه، قائم مقام و معاون وزیر خارجه در این نشست شرکت میکنند.
صفری درباره ترکیب این ۲۵ هیأت نیز گفت: «۱۱ تا ۱۲ وزیر خارجه، پنج تا ۶ قائم مقام وزیر خارجه و بقیه معاون وزیر خارجه در این نشست شرکت میکنند».
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران همچنین خبر داد که در نشست تهران دبیرکل جدید این مجمع انتخاب خواهد شد.
معاون وزارت خارجه ایران درباره نامزدهای دبیرکلی این مجمع نیز گفت: «کشورهای ایران، کویت و تایلند افرادی را برای این موضوع معرفی کردهاند و ما تلاش میکنیم که بتوانیم دبیر کلی این مجموعه را بر عهده بگیریم».
براساس این گزارش روز یکشنبه نیز نشست مقامات ارشد مجمع گفتوگوی همکاری آسیا (ACD) به ریاست «مهدی صفری» معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شد .
مقامات ارشد ۳۲ کشور در این جلسه، ضمن بررسی آخرین تحولات مجمع، اسناد نشست وزرای امور خارجه نظیر بیانیه تهران، آئین کار و مقررات دبیرخانه این مجمع جهت تصویب در نشست وزرای خارجه ACD را مورد بررسی قرار دادند.
«آسیای قدرتمند»: شعار انتخابی ایران برای این دوره از مجمع گفتگوی همکاری آسیا
در پیام مخبر آمده است: «رژیم صهیونیستی با در پیش گرفتن سیاست آپارتاید هر روز بر دامنه تهدید و تجاوز خود علیه ملت فلسطین میافزاید. تاریخ گواه این موضوع است که ظلم بر بیگناه هرگز بی پاسخ نخواهد ماند. ما فلسطین را بخش جداییناپذیر از جهان اسلام میدانیم. ایران از هر فرصتی از جمله سازوکارهای چندجانبه برای کمک به توقف این جنایات بی سابقه و استقرار آتشبس و ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم غزه استفاده کرده و با قوت به آن ادامه میدهد. ما میراثدار ارزشهای کهن در قاره آسیا هستیم. نگاه به آسیا مورد توجه ایران بوده و قاره آسیا از جایگاه ممتازی در سیاست خارجی ما برخوردار است. نگاه به آسیا همواره مورد توجه ایران بوده است و قاره آسیا از جایگاه ویژهای در سیاست خارجی ایران برخوردار است.
مجمع گفتوگوی همکاری آسیا میتواند نقش مهمی در ایجاد آسیایی متحدتر، قدرتمندتر و نقش آفرینتر ایفا کند. جهان در یک دوره گذرتاریخی قرار دارد و این روند به شدت تحت تاثیر و نقشآفرینی قدرتهای نوظهور آسیایی است. آسیا میتواند الگویی مبتنی بر عدالت، کرامت انسانی و چندجانبهگرایی به جامعه بینالملل ارائه کند. در همین راستا جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس دوره ای مجمع گفتگوی همکاری آسیا شعار « آسیای قدرتمند» را به عنوان شعار این دوره اعلام می دارد.
ارسال نظر