English

خطیب موقت نماز جمعه تهران:

علم و معرفت باید محور تحرکات جامعه بشری باشد

خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: جامعه بشریت نباید یک حرکت بدون علم و معرفت داشته باشد و اگر انسان به این قله عقلانیت رسید خداشناس و پیامبرشناس می‌شود.

علم و معرفت باید محور تحرکات جامعه بشری باشد
به گزارش خبرگزاری موج

، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حسن ابوترابی‌فرد در خطبه‌های اول نماز جمعه این هفته که در دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به سوره قلم اظهار داشت: خداوند در قرآن کریم سوگندهای فراوانی دارد گاهی به قرآن سوگند یاد می‌کند و گاهی شخصیت‌های برجسته را مورد سوگند قرار می‌دهد.

وی افزود: به نظر می‌رسد اگر خداوند متعال می‌خواستند اهمیت قلم، دانش و نوشتن را در ادبیات قرآن کریم تبیین کنند زیباتر، گویاتر و رساتر از این سوگند راهی نداشت در جامعه بشری مدرسه پیامبر، مدرسه قلم، کتاب و تولید علم و دانش است و سلاح پیامبر قلم است. برخلاف آنچه که دشمنان اسلام و مسلمین به غلط نگاشته‌اند تمام جنگ‌های پیامبر (ص) دفاعی بوده است و ایشان در مقابل تهاجم دشمن ایستادند، اما دل‌های بشریت و اندیشه انسان را، قلم و علم و معرفت فتح کرده است.

خطیب نماز جمعه تهران اظهار داشت: به تعبیر علامه طباطبایی این کریمه مبارکه حکایت از اهمیت قلم و نگارش دارد. قلم مورد سوگند است یعنی ای مردم قلم احترام دارد، نگارش و کتابت در مدرسه قرآن بسیار باارزش است لذا دانشگاه قرآن ، دانشگاه تهران احترام دارد این است که مدرسه فیضیه به عنوان نماد اسلامی تعریف می‌شود زیرا قلم و کتابت در مدرسه قرآن ، محور و اساس اقتدار است.

حجت الاسلام ابوترابی فرد عنوان کرد: ای پیامبر اسلام! به قلم و دانش سوگند که تو نماد دانش هستی و در قله‌های بلند معرفت ایستاده‌ای. آنها که این شخصیت استثنایی تاریخ را متهم به واژه‌های پوچ و تهی می‌کنند به خوبی می‌دانند که او مظهر و نماد علم و دانش است.

وی گفت: کلیدی‌ترین و محوری‌ترین آیه قرآن این کلام نورانی است. جامعه بشریت نباید یک حرکت بدون علم و معرفت داشته باشد اگر انسان به این قله عقلانیت رسید خداشناس و پیامبرشناس شده و در محضر قرآن کریم حاضر می‌شود.

خطیب نماز جمعه تهران بیان کرد: در قرآن کریم آمده است که در سایه نعمت ویژه‌ای که خدا به تو عنایت کرده تو برگزیده‌ترین انسان و عقل اول هستی. در نگاه علمای اسلامی پیامبر عقل اول و علی (ع) به اعتراف اهل سنت عقل ثانی است و پیامبر در قله دانش است.

حجت الاسلام ابوترابی فرد ادامه داد: این قرآن است که جهان را فتح و جامعه بشریت را به نور علم و عمل صالح نورانی خواهد کرد. امروز جامعه جهانی می‌بیند که این قرآن کریم است که در غزه مقابل همه دنیای استکبار ایستاده است.

وی تصریح کرد: امروز دنیا مشاهده می‌کند که این قرآن است که در برابر قدرت شیطانی آمریکا و متحدین اروپایی او و مزدوران او در منطقه و یمن با اقتدار ایستاده است ملت مقتدر لبنان که وحدت عالم اسلام و عالم مسیحیت و وحدت پیروان حضرت موسی را به نمایش گذاشته‌اند، امروز نماد وحدت پیروان ادیان الهی و آسمانی هستند و یک سخن و یک کلمه واحده در برابر همه دنیا دارند.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه ببیند چگونه صفوف آنها مستحکم و استوار است، اضافه کرد: اسلامی ماندگار است و مشعل پرفروغ قرآن برای همیشه در جهان خواهد درخشید.

حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان اینکه امروز پیش بینی می‌کنند در سال ۲۰۵۰ میلادی جمعیت مسلمانان جهان از نظر کمیت، دانش و قدرت بر جمعیت سایر ادیان الهی سبقت بگیرد، اظهار داشت: لذا فرمود: به قلم و کتاب سوگند که اگر قلم و کتاب نبود دانش انباشته بشری شکل نمی‌گرفت و امروز ما و شما در محضر قرآن کریم و سنت رسول الله نبودیم و نهج‌البلاغه در دست ما نبود و همانا قلم و کتاب قرآن، مسیر تعالی انسان را معرفی کرده است.

وی خاطرنشان کرد: اگر خُلق انسان خُلق نیکو و آراسته به فضیلت، صبر، شجاعت، تواضع و فروتنی و آراسته به فضایل اخلاقی شد، عمل او عمل صالح می‌شود.

خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبه‌های دوم نیز گفت: تمام فِرَق و مذاهب اسلامی اتفاق نظر دارند و امام شافعی این سخن بلند را می‌گوید که اهل بیت پیامبر اکرم (ص) اگر در نماز واجب بر شما درود نفرستیم نماز ما صحیح نیست شما باید مشعل هدایت جامعه باشید.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد عنوان کرد: همه در یک جبهه واحد حرکت می‌کنیم باید به هم احترام بگذاریم و رهبری معظم انقلاب و امام بزرگوار و علمای برجسته جهان اسلام را که منادی وحدت هستند، مقتدای خود قرار بدهیم و از هر کلام و سخن که صفوف متحد ما را بر هم بزند، پرهیز کنیم.

وی ادامه داد: حضرت علی(ع) می‌فرمایند: امت اسلام را بنگرید و جوامع قبل از خود را مطالعه کنید ببیند آنگاه که جامعه در هم تنیده و متحد بود دست‌ها در هم فشرده بود و مددکار یکدیگر بود، دیده‌ها به یک سو دوخته و اراده‌ها استوار و همراه بودند در شرایطی زندگی می‌کردند آیا قدرت‌های جهانی را تحت سیطره خود نداشتند آیا بر زمین حکومت نمی‌کردند چرا پراکنده شده‌اید؟

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه حضرت علی(ع) می‌فرماید: ای مردم خیال نکنید برای خدا با هم اختلاف دارید ریشه اختلافات ما دنیوی است، یادآورشد: من فراموش نمی‌کنم امام (ره) در جلسه‌ای که آیت‌الله مدنی و صدوقی این شخصیت‌های برجسته علمی و سیاسی و اخلاقی حضور داشتند فرمود همه اختلافات ما به حب نفس برمی‌گردد فکر نکنید برای خدا با هم دعوا دارید.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد گفت: علی (ع) می‌فرماید: دچار اختلاف شدند، خداوند لباس کرامت را از تنشان بیرون آورد و آنها را برای دیگران مایه عبرت گرداند. این کلام علی (ع) برای همه ما آموزنده است. با ورود استعمار اروپا به سرزمین‌های اسلامی به تدریج آثار ضعف و انحطاط فرهنگی، سیاسی ، اقتصادی و نظامی در جهان اسلامی پدیدار شد.

وی با اشاره به اینکه بعد از جنگ جهانی اول، رژیم صهیونیستی در قلب فلسطین وبا حمایت قدرت‌های پیروز شکل گرفت. صدها هزار فلسطینی آواره شده و یا به شهادت رسیدند، اظهار کرد: در سراسر قرن ۱۹ و ۲۰ میلادی در این ۲۰۰ سال قدرت‌های استعماری اروپایی برای غارت ثروت‌های جهان اسلامی رو به روی هم بودند و با هم نزاع می کردند اما درباره ضعیف نگاه داشتن امت اسلام و تجزیه جهان اسلام اتفاق نظر داشتند و البته در آن زمان نقش انگلیس خیلی پررنگ بود.

خطیب موقت نماز جمعه تهران افزود: در این برهه از تاریخ اسلامی یکی از بزرگترین تراژدی‌ها شکل گرفت و آثار شوم آن بعد از گذشت ۲۰۰ سال در شئون فرهنگی و سیاسی امت اسلام آشکار است. بسیاری از مزدوران بیگانگان دستاورد این جنایت و جنگ‌های دشمنان امت اسلام با ملت اسلام هستند و در این میان علمای بزرگ جهان اسلام اهل سنت و شیعه در افغانستان، مصر، مراکش، لیبی و ایران در برابر اشغالگران قیام کردند و شهدای زیادی دادند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه