یک کارشناس جهان عرب در گفت و گو با خبرگزاری موج؛
جمهوری اسلامی ایران در قضیه آتش بس لبنان پیرو نظر حزب الله است
یک تحلیلگر مسائل جهان عرب گفت:حزب الله برای آرام کردن افکار عمومی و اینکه بهانه به دست جامعه جهانی ندهد، با عقب نشینی به مسافت ۱۰ کیلومتر از شمال رود لیتانی موافقت کرده است مشروط به اینکه رژیم صهیونیستی تمام مفاد این قطعنامه را عملیاتی کند.
حسن هانی زاده درباره موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص آتش بس در لبنان مبتنی بر قطعنامه ۱۷۰۱ به خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج گفت: این قطعنامه در سال ۲۰۰۶ و بعد از جنگ سی و سه روزه به تصویب رسید و حزب الله هم آن را پذیرفت. اما در سالهای گذشته مخصوصاً در دوران جنگ طوفان الاقصی علی رغم حضور نیروهای حافظ صلح (یونیفل)، رژیم صهیونیستی این قطعنامه را نقض کرد و قصد داشت از رودخانه لیتانی عبور کند و بخش هایی از جنوب لبنان را تصرف کند که با مقاومت حزب الله روبرو شد.
وی افزود: اکنون با توجه به بهانه جویی هایی ارتش این رژیم برای حمله به جنوب لبنان، حزب الله برای آرام کردن افکار عمومی و اینکه بهانه به دست جامعه جهانی ندهد، با عقب نشینی به مسافت ۱۰ کیلومتر از شمال رود لیتانی موافقت کرده است مشروط به اینکه رژیم صهیونیستی تمام مفاد این قطعنامه را عملیاتی کند. یکی از موارد مورد اختلاف این است که رژیم صهیونیستی خواهان افزودن بندهای جدیدی به قطعنامه ۱۷۰۱ است و آن اینکه هرگاه این رژیم احساس خطر کند می تواند جنگنده هایش را در جنوب لبنان به پرواز درآورد که این با محالفت دولت لبنان و مخصوصاً نبیه بری، رئیس پارلمان روبرو شده است. حزب الله هم موضوع دیگری را مطرح کرده و آن این است که آتش بس باید شامل نوار غزه نیز شود. این مورد موافقت رژیم صهیونیستی قرار نگرفته است.
این کارشناس جهان عرب خاطر نشان کرد: هنگامی که علی لاریجانی به لبنان سفر کرد موضوع اجرایی کردن قطعنامه ۱۷۰۱ مطرح شد که وی گفت موضوع بستگی به موافقت حزب الله و دولت لبنان دارد و جمهوری اسلامی ایران هر تصمیمی آنها بگیرند را قبول دارد. هنوز این قطعنامه اجرا نشده و ایران هم نمی تواند مخالفتی با اجرایی شدنش داشته باشد.
هانی زاده در مورد دورنمای وقوع آتش بس در لبنان اظهار داشت: نماینده آمریکا برای پایان دادن جنگ لبنان در یکماه گذشته چهار بار به منطقه سفر و تعدیل هایی بر روی پیشنهادهای لبنان و رژیم صهیونیستی مطرح کرده است. یکی از مسائلی که قرار است از این توافق حذف شود پرواز جنگنده های اسرائیلی در جنوب لبنان و مسئله آتس بس در غزه است. در حال حاضر فشارها بر نتانیاهو برای آتش بس افزایش یافته و حتی شخص ترامپ بارها وی را تحت فشار قرار داده تا اینکه پیش از ورودش به کاخ سفید مسئله آتش بس در غزه و لبنان را بپذیرد.
ارسال نظر