سخنگوی دولت:
هیچ کدام از ما قیم مردم نیستیم، باید با دنیا گفتگو کنیم
سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه اقتصاد علم است همانطور که مهندسی، روابط بینالملل و پزشکی علم است، اظهار کرد: ما باید این علوم را درک کنیم و بدانیم نمیتوانیم در بسیاری از موضوعات بدون بکارگیری ظرفیتهای بینالمللی، از جمله بریکس حرکت کنیم؛ ما نیاز داریم با دنیا حرف بزنیم.
، فاطمه مهاجرانی با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه ملی مهارت دکتر شریعتی به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو ، اظهار کرد: ما اگر با یکدیگر حرف نزنیم مشکلات حل نخواهد شد. حرف زدن گوش شنوا میخواهد و فقط به معنای باز کردن دهان نیست. حرف زدن جایی به معنای بستن دهان و سکوت کردن و شنیدن است. اگر درست نشنویم، درست حرف نخواهیم زد؛ گفتوگو حلال مسائل در جامعه است.
وی با طرح این پرسش که چرا دولت مجبور به قطع برق مقطعی شد، اظهار کرد: ما برای نیروگاههایمان نیاز به سوزاندن سوخت داریم. نیروگاه باید سوخت بسوزاند که پرههای توربین بگردد تا از طریق آن بتواند برق تولید کند. ذخایر گازوئیل طبق اعلام وزیر نفت در اول شهریور ۱۴۰۳، بین ۴۰ تا ۴۵ درصد بوده است که این میزان یعنی حدود ۶۰ یا حداقل ۵۵ درصد نسبت به سال پیش ذخیره کمتری داشتهایم.
سخنگوی دولت یادآور شد: عدد به ما دروغ نمیگوید؛ جمعیت زیادتر شده است و انشعابات گاز بیشتر شدند و میزان مصرف بالاتر رفته است. مردم صدای ما را نمیشنوند وقتی میگوییم به ازای هر ۱ درجه افزایش دمای خانههای ما چند میلیون مترمکعب باید گاز بیشتری بسوزانیم.
مهاجرانی گفت: مردم صدای ما را نمیشنوند بنابراین صرفهجویی نمیکنند و طبیعی است که به هرحال باید به شکلی این ظرفیت مدیریت شود. ما که نمیتوانیم کل کشور را در خاموشی ببریم، ولی به هر حال اگر پالایشگاه بخواهد کار کند باید سوخت داشته باشد.
وی ادامه داد: وقتی ذخایر کم بوده است. وقتی ذخایر گازوئیل ما خالی است چه کار کنیم؟ مگر راه دیگری داریم؟ وقتی میزان مصرف سوخت خانگی ۷۵ درصد از میزان مصرف تولید گاز را در بر میگیرد، چه کار کنیم؟ راهی جز این نداریم و شاید مجبور شویم تصمیمات سختتر از این هم بگیریم.
سخنگوی دولت تأکید کرد: اقتصاد علم است همانطور که مهندسی و روابط بینالملل و پزشکی علم است. ما باید این علوم را درک کنیم. ما نمیتوانیم در بسیاری از موضوعات بدون بهکارگیری ظرفیتهای بینالمللی، از جمله بریکس حرکت کنیم؛ ما نیاز داریم با دنیا حرف بزنیم.
مهاجرانی در واکنش به اظهارات دانشجویان مبنی بر تحقق نیافتن وعده رفع فیلترینگ، تصریح کرد: درست میگویید؛ آقای رئیسجمهور در بعضی وعدهها هنوز به موفقیت نرسیدهاند و واقعاً قبول داریم و این موضوع از جمله وعدههایی است که در حال تلاش برای تحققش هستیم. امیدوارم بتوانیم وعدهها را محقق کنیم.
وی در پاسخ به پرسش برخی دانشجویان درباره قطعشدن وام فرزندآوری، اظهار کرد: وام فرزندآوری قطع نشده است. وامها سرجای خودشان است اما فرایندها طولانی است.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه وفاق اصلی وفاق با مردم است، گفت: وفاق با دانش، وفاق با دانایی و خردمندی است، اصل وفاق ما اینجاست. حتما سخنان دکتر عراقچی درباره تحولات سوریه را شنیدید که گفت دولت سوریه و ارتش آن کشور به هر دلیل، کاری که باید را انجام نداد و اینجاست که باید بفهمیم باید با مردم گفتوگو کنیم. باید مشکلات را به مردم شرح داد.
مهاجرانی یادآور شد: بدانیم بدون حمایت مردم هیچ دولتی نمیتواند موفق شود. ما بهشدت نیاز به حمایت مردم داریم؛ باید با مردم پیش برویم. باید با همراهی مردم برای مردم حکومت کرد. ما قیم مردم نیستیم و با همراهی مردم مسائل را حل خواهیم کرد.
وی ادامه داد: حل مسائل جامعه و حل ناترازیهای بزرگی که با آن مواجه هستیم و ناترازیهای موجود نیازمند همکاری است. اگر به استان مازندران و گیلان سفر کنید حتماً تجمع زباله را در آنجا میبینید. معلوم است که چنین شرایطی ناترازی محیط زیست ایجاد میکند و معلوم است که باید این مسائل را حل کنیم.
سخنگوی دولت تأکید کرد: مشخص است که این موضوع اصلا نه مربوط به ۱۰۰ روز اخیر است نه صرفاً مربوط به دولت شهید رئیسی است و نه صرفا متعلق به هشت سال دولت روحانی میشود. این مسائل در طول سالها پیش آمده است و ما آنها را حل نکردیم. ما در طول این سالها به قول دکتر پزشکیان مُسکن دادهایم و امروز به جایی رسیدیم که مُسکن کمتر کار میکند. پس باید مسئلهها را حل کنیم.
مهاجرانی گفت: مسئله را باید روی میز بیاوریم و به مردم بگوییم مشکل انرژی داریم؛ نباید دروغ به مردم بگوییم. عدد و رقم دروغ نمیگوید. کارشناسان هم این موارد را میدانند.
وی با بیان اینکه امروز به وفاق ملی نیاز داریم، اظهار کرد: رهبری فرمودند هرکسی باور دارد باید به نظام کمک کند امروز باید به دولت کمک کند و امروز همه مکلفند به این دولت کمک کنند. حتما هرجا مشکلی دیدیم باید بگوییم ولی یادمان باشد ما مشکلات چند دهه را در طول ۱۰۰ روز نمیتوانیم حل کنیم؛ حل مشکل زمان میخواهد.
ارسال نظر