English

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به خبرگزاری موج:

بخشی از التهاب بازار ارز به دلیل کمبود ارز است/احتمال افزایش تورم به بیش از ۳۱ درصد وجود دارد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اگر دولت نتواند افزایش نرخ ارز را مدیریت کند، تورم در سال آینده بیشتر از پیش بینی مندرج در لایحه بودجه خواهد شد یعنی به بیش از ۳۱ درصد می رسد.

بخشی از التهاب بازار ارز به دلیل کمبود ارز است/احتمال افزایش تورم به بیش از 31 درصد وجود دارد

عبدالکریم هاشمی درباره علل افزایش نرخ ارز به خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج گفت: در نشستی که داشتیم بحث بر سر این بود که دولت خصوصاٌ بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه توضیح دهند علت نوسانات بازار ارز چیست و چه راهکارهایی برای کنترل این شرایط دارند که در کل راهکارهای دولت اطمینان بخش و مبتنی بر دخالت در بازارها بود.

وی افزود: بخشی از التهاب بازار ناشی از کمبود ارز و بخش هم متأثر از شرایط سیاسی منطقه است. تحولات در خاورمیانه همواره بر بازار ارز ایران اثر داشته و این بار هم چنین بود. در این راستا دولت اطمینان داد نوسانات را به ویژه از طریق بازارهای مختلفی مانند بازار مبادله ای ارز و بازار نیمایی کنترل کند. گفتنی است در این بازارها تولیدکنندگان و صادرکنندگان این امکان را پیدا می کنند ارز را در بازار مبادله ای با قیمت مناسب بفروشند و این خود به خود باعث افزایش تقاضا برای صادرات و تأمین نیازهای در حوزه ارز می شود.

نماینده مردم میناب، رودان، جاسک، سیریک و بشاگرد تأکید کرد: این نشست مشورتی بود و دولت صرفاً توضیحاتی ارائه کرد. با این حال در این جلسه ۶ تن از نمایندگان صحبت کردند و نگرانی خود را بخاطر تحت تأثیر قرار گرفتن معیشت مردم ابراز کردند. دولت هم اطمینان داد فضا را کنترل و مدیریت خواهد کرد تا نیاز ارزی بازار را برای بنگاه های اقتصادی، بخش تجاری و حوزه خصوصی تأمین کند و با افزایش صادرات، ارز وارد کشور شود.

هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش شدید نرخ ارز پیش از اجرایی شدن لایحه بودجه ۱۴۰۴ که فراتر از پیش بینی دولت بود، تورم سال آینده را نیز به مراتب بیشتر از انتظارات مندرج در این لایحه خواهد کرد یا خیر، گفت: تورمی که دولت برای سال بعد پیش بینی کرده ۳۱ درصد است و حالا با توجه به افزایش نرخ ارز باید منتظر آمار ماه بعد بانک مرکزی باشیم. اگر دولت موفق نشود نرخ صعودی ارز را کنترل کند، تورم از رقمی پیش بینی شده دولت فراتر خواهد رفت. از طرفی دولت عنوان می کند چون سال آینده تمام کالاهای اساسی با ارز ترجیحی ۳۸ هزار و ۵۰۰ وارد می شود، افزایش نرخ ارز نباید روی تورم اثری داشته باشد. اما اثرات روانی بالا رفتن نرخ ارز زیاد است که دولت باید این را مدیریت کند.

وی همچنین در خصوص لایحه دولت برای حذف چهار صفر از پول و تبدیل ریال به تومان اظهار داشت: به نظر من هدف دولت از این لایحه، کنترل بعد روانی تورم و کاهش ارزش پول ملی و ریال است. چون در حال حاضر هم در بسیاری از جاها به جای ریال از تومان استفاده می شود و در اپ هایی که انتقال پول صورت می گیرد هم شاهد هستیم ارقام به تومان ذکر می شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مورد هزینه های این تغییر گفت: تغییر مذکور  اگر در بحث اسکناس ها باشد که در چاپ های جدید اعمال خواهد شد و به مرور خواهد بود. در کل هر تغییری هزینه دارد ولی چون در درازمدت است اثر محسوسی ندارد. ضمن اینکه این کار را برخی کشورهای دیگر هم انجام داده اند به این صورت که یا واحد پولی خود را عوض کردند یا صفرها را برداشته اند. با این حال هنوز نمایندگان موضعی در خصوص این لایحه نداشته اند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه