عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت و گو با خبرگزاری موج؛
اجرای آموزش زبان مادری باید با لحاظ کردن نگرانی های امنیتی باشد
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: عده ای از نمایندگان با طرح آموزش زبان مادری به دلیل سخت بودن اجرای آن، مخالفت کردند. زیرا در عملیاتی کردن طرح مذکور نگرانی های امنیتی باید لحاظ شود.

عبدالوحید فیاضی درباره پیگیری طرح آموزش زبان مادری در مجلس به خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج گفت: اصل ۱۵ قانون اساسی به آموزش زبان مادری اختصاص دارد که بیشتر به جهت تحکیم فرهنگهای محلی و بومی ایرانیان است. البته در کنار زبان های مختلف، گویش ها و لهجه های مختلف دیگری هم داریم که امیدواریم هدف بعضی ها، این گویش ها نباشد و به زبان محدود شود. در کمیسیون آموزش، طرح آموزش زبان مادری تصویب شد اما در صحن علنی رای نیاورد.
وی افزود: موافقان طرح بر این نظر هستند که اصالت زبان مادری شان حفظ شود. از دید من هم هرچه از نیاکانمان فاصله بگیریم با فرهنگ و نوع زندگی آنها تفاوت پیدا می کنیم. پیوند دهنده ما و گذشتگان ما زبان است. از این نظر توجه به زبان مادری خوبی است. اما مخالفان طرح، تأکید بر آموزش زبان مادری را مقدمه ای برای تهدید امنیت ملی تلقی کردند. چون فکر کردند قومیت گرایی مبنایی برای تجزیه کشور باشد.
نماینده مردم نور و محمودآباد تصریح کرد: «نحوه آموزش زبان مادری» طبق طرح ارائه شده باید در مراحل بعدی مورد بررسی قرار می گرفت ولی حتی کلیات آن نیز به تصویب مجلس نرسید. شاید یکی از دلایلی که با طرح مخالفت شد همین بود که عملیاتی کردن آن بسیار سخت است. ولی در کل تعریف جزئی از آموزش زبان مادری در طرح عنوان نشده است. مولفه های پیوند دهنده ما با گذشتگان از بین رفته اند و فقط زبانش مانده است و اگر این زبانها را مورد توجه قرار نگیرد، آنها هم به مرور محو می شوند. لذا به طور کلی من با کلیات طرح ارائه شده موافق هستم که البته با مسائل امنیتی آن هم درنظر گرفته شود.
ارسال نظر