English

فیلم‎های هنروتجربه باوقار و احترام در تمام کشور اکران می‌شود

هفته دولت بهانه خوبی است تا عملکرد دولت‎مردان در عرصه‌های مختلف مورد توجه قرار بگیرد. در این میان حوزه فرهنگ و هنر و بخصوص سینما هم از نظر دور نمی‌ماند.

به گزارش خبرگزاری موج، پایگاه اطلاع رسانی دولت در گفت‌وگو با حجت‌الله ایوبی رییس سازمان سینمایی به بررسی عملکرد سه ساله این سازمان و نیز حواشی که طی این مدت گریبانگیر سینما شده‌،پرداخته است. فرازهایی از صحبت‌های ایوبی را در این گفت‌وگو می‌خوانید. – فکر کنم در بین مدیران فرهنگی جزو کم شانس ترین مدیران هستم. من وارد فضایی شدم که سینما دوران بسیار پر تنشی را گذارنده بود، حتی ملهتب‎تر از دوران اوایل انقلاب. آن زمان بلافاصله حضرت امام(ره) از سینما دفاع کردند و مساله حل شد. اما ما در دورانی وارد سینما شدیم، که سینما گرفتار اختلافات داخلی فراوان و بی‌سابقه بود. سینما بر صندلی بدگمانی و اتهام نشسته بود. و این صندلی که اکنون من اینجا نشسته‎ام، اتاق عملیات به‎هم ریختن سینمای ایران بود. فضای درگیری‎ها، بسته شدن خانه سینما، یاس و ناامیدی و عده‎ای که سینما را کلا رها کرده بودند.

– به سینمای ایران ایمان داشتم، هم زمانی که رایزن فرهنگی در پاریس بودم، و هم وقتی که در اکو بودم از غرب و شرق و از بیرون به سینمای ایران نگاه کرده بودم و دیده بودم چطور با احترام و شگفتی به سینمای ایران می نگریستند. من همیشه از مذاکرات ۵ + ۱ مثال می‎آورم؛ نقطه مشترک این شش کشور سینما بود. ما جزو نوادر کشورهای جهان هستیم که صنعت سینما داریم. هم بازار دارد، هم مخاطب، و هم توسط یک عده‌ای با اشتیاق دنبال می‎شود. می‎دانستم سینمای ایران حقش این نیست. اما بدشانسی‎ام این بود که، مدیرانی از اینجا رفتند اما دلشان هم‎چنان اینجا بود. از همان ابتدا بارها این را گفته‎ام، یک سازمان سینمایی درسایه با ساختمان و امکانات و بودجه و… یکی از اهداف خود را اذیت و آزار مدیران سازمان سینمایی دولت تدبیر و امید تعریف کرده بودند.

- ما همان سال اولی که سازمان را تحویل گرفتیم در نخستین سال فروش به ۵۴ میلیارد رسید که بخشی از آن میوه دیجیتال شدن سینماها بود. سال بعد به ۷۴ میلیارد و امسال در ماه چهارم ۷۰ میلیارد را هم رد کردیم. پس ما طی سه سال یک روند صعودی و فزاینده داشتیم که نشان می دهد سینما از بحران بیرون آمده و راه ترقی را به سرعت می‌پیماید. استقبال از سینما پس از سال‎های سال، به یک پدیده تبدیل شده و هم‎چنان ادامه دارد. مردم بعد از سال‎ها صف‎های سینما را می‎بینند. این رونق کسب و کار سینما سبب شده است همین الان صد سالن سینما در حال ساخت داشته باشیم. روزهای اول موج تعطیلی سینماها بود و اکنون موج بازگشایی سینماها و نکته مثبت آن همکاری و حضور شرکت‎های خصوصی است.

– روزی که سازمان سینمایی را تحویل گرفتیم کمتر از ۳۰۰ پرده داشتیم و در حال حاضر حدود ۵۰۰ پرده سینمایی فعال داریم. از چندین سالن سینمایی در مجتمع‎های تجاری معروف تهران تا مثلا سالن‎های قدیمی در شهرهای مختلف که دوباره احیا یا ساخته شده است بهره‎برداری شد. در جشنواره فجر هم تعدادی از اینها رونمایی می‎شود. همچنین چندین درخواست ساخت سالن سینما داریم. یکی از اتفاق‎های خیلی مهم اینکه ما از سینمای نگاتیو عبور کردیم و سینما در این دولت، دیجیتال شد. اتفاق زیرساختی و مهم دیگر این است که تمام سینمای ایران مکانیزه است. یعنی هر بلیتی که در سراسر کشور فروخته می‎شود در تهران ثبت و اعلام می‎شود. شاید به نظر اتفاق ساده‎ای باشد اما آرامشی در سینما ایجاد کرد. تهیه‎کنندگان همیشه نگران بودند که از میزان فروش‎شان اطلاع ندارند، اما حالا می‎دانند چقدر فروش واقعی داشته‎اند. تحول زیرساختی دیگر سامانه نمایش درخواستی(سند) یا همانVODاست. ۵-۶ سال دیگر می‎توان به عنوان انقلاب تصویر از آن یاد کرد؛ تمام زیر ساخت‎هایش فراهم شده است. مدرسه ملی سینما از منظر من یک کار زیرساختی مهم است، که با هدف پر کردن خلاء بحثآموزش و برای افزایش پژوهش و بالابردن دانش سینمایی جوانان، با سخت‎گیری فراوان راه انداختیم. بخش بزرگی از اهالی سینما همراه آن هستند. فکر می‎کنم در سال‎های بعد از این شجره طیبه یاد خواهد شد.

- آقای کیارستمی بارها به من گفته بودند که «هرجای دنیا می‎روم پُز هنر و تجربه را می‎دهم». حتی حاضر بودند نام‎شان به عنوان هیات موسس هنروتجربه به عنوان یک کار دولتی بیاید اما بیماری ایشان اجازه نداد. هنروتجربه امید و نشاطی در بین اهالی سینما ایجاد کرد. فیلم‎های ارزشمند هنری را از سیطره فیلم‎های بدنه خارج کرد. سینمای بدنه هم نفس کشید، بخشی از رونق فروش را مدیون جدا شدن فیلم‎های هنروتجربه هستیم. این فیلم‎ها با وقار و احترام در تمام کشور نمایش داده می‎شوند. تقریبا هر ماه هم یک سالن هنروتجربه افتتاح می‎شود. از طرفی هنروتجربه فرصت نمایش را در اختیار بخش بزرگ‌تری از تولیدات سالانه قرار می‎دهد و یک طرح عدالت‎محور در سینما است. هرچند ما شعار عدالت‎خواهی را در بوق و کرنا نکردیم، اما در تقسیم یارانه‌های فرهنگی به جامعه متکثرتری معتقد بودیم و عمل کردیم. مثلا پیش‎تر، فروش تهران ۹۰ درصد کل فروش بود در حالی که اکنون سهم شهرستان‎ها حدود ۴۵ درصد از آمار فروش فیلم‎ها است. اکران فیلم‎ها در تهران و شهرستان هم‎زمان است.. ما سال اول جشنواره فجر را تقریبا در تمام استان‎ها برگزار کردیم، امسال هم دوست داریم این اتفاق بیافتد.

– امسال باید مدرسه ملی را نهادینه کنیم. جناب آقای دکتر جنتی با جدیت مسائل مدرسه را دنبال می‎کنند و پشتیبان اصلی آن هستند. همچنین طرح بلند پروازانه‎ای به نام سینما سلام داریم که مقدماتش فراهم شده است. سینماهای سیار با امکانات دیجیتال و ردگیری از طرق جی‎پی‎اس که امکان ارسال فیلم از طریق شبکه با ضریب اطمینان صددرصدی را دارد و مهندسین ایرانی با شیوه مهندسی معکوس طراحی کرده‎اند. امیدواریم در روز ملی سینما از این طرح رونمایی کنیم. این طرح، در راستای تحقق وعده وزیر محترم ارشاد و برنامه‎هایی که در روز اول در مجلس مطرح کردند اجرا می‎‎شود. البته راه‎اندازی وی او دی و هم‎چنین ادامه ساخت و سازها سالن‎ها، همچنان از کارهای باقی مانده این دوره از دولت تدبیر و امید است.

– از نظر محتوا، درصد فیلم‎های دینی، ارزشی، دفاع مقدس و اجتماعی امیدآفرین، که هم مردم‎پسند باشد و هم باکیفیت در این دوره به صورت چشم‎گیر افزایش یافته و اصلا با گذشته قابل مقایسه نیست. دلیل این امر هم ایجاد فضای اعتماد، عملکرد مثبت شوراهای پروانه ساخت و نمایش خوب بوده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه