نماینده شورای شهر در کمیته مناسب سازی شهرداری:
هزار کیلومتر از معابر تهران در دوسال آینده مناسب سازی خواهد شد/ باکسی شوخی نداریم، اگر انحرافی در این مسیر ببینیم برخورد می کنیم!
بعد از اجرای ناموفق طرح مناسب سازی معابر پایتخت، در دوره جدید دوباره معابر تهران مناسب سازی شود! طرحی که براساس آن و در فاز اول، طی دو سال هزار کیلومتر از این معابر مناسب سازی خواهند شد. اما اینکه چه تضمینی برای اجرای موفق این طرح تکراری وجود دارد سوالی است که مدیران شهرداری و شورای شهر باید به آن پاسخ دهند!
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، قرار است بعد از اجرای نمایشی مناسب سازی بسیاری از معابر تهران و صرف هزینه هایی گزاف در دوره مدیریت شهری گذشته، دوباره طرح جدیدی برای مناسب اجرا شود. طرحی که براساس آن طی دو سال آینده بیش از هزار کیلومتر از معابر تهران مناسب سازی شود. معابری که بسیاری از آنها قبلا هم مناسب سازی شده بودند! این سابقه باعث شده تا جامعه معلولان همچنان به عملکرد مدیریت شهری بی اعتماد باشد و آن را یک گام تبلیغاتی جدید تلقی کند. با این وجود زهرا نژاد بهرام، نماینده شورای شهر تهران در کمیته مناسب سازی شهرداری تهران در جریان بازدید از فرآیند مناسب سازی یاده رو خیابان کریمخان که با حضور معاون فنی عمرانی شهردار تهران و نمایندگان انجمن ها و تشکل های معلولان انجام شد، در گفتگو با "موج" مدعی است که هم شهرداری و هم شورا مخالف با فعالیت های تبلغاتی و شو های شهری است. وی با اشاره به اینکه اینبار و براساس اعلام معاون فنی عمرانی شهرداری تهران، قرار است تا پایان سال ۱۴۰۰، بیش از هزار کیلومتر از معابرشهرتهران مناسب سازی شود، در خصوص ویژگی های این طرح گفت: بر این اساس قرار است در هر ناحیه ۴ کیلومتر از معابر در هر سال مناسب سازی شود آنهم به گونه ای که معابر مناسب سازی شده به یکدیگر متصل خواهند بود و یک شبکه پیوسته را برای تردد معلولان و شهروندان کم توان تشکیل خواهند داد که با کمک آن معلولان می توانند از طریق پیاده روها در سطح شهر تردد کنند.
نژاد بهرام در ادامه به روند افزایش تصاعدی بودجه مناسب سازی پایتخت در سه سال اخیر اشاره کرده و گفت: یکی از مهمترین اهداف ما در دوره جدید فعالیت کمیته مناسب سازی، تلاش برای افزایش بودجه این کمیته بوده تا بتوانیم هر سال بخش بیشتری از شهر را مناسب سازی کنیم. تلاشی که خوشبختانه نتیجه بخش بوده و بودجه ۲۰ میلیاردی شهرداری برای مناسب سازی در سال ۹۸ به ۶۴ میلیارد و در بودجه سال ۹۹ با افزایش حدود ۱۵ برابری به بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان رسیده است که واقعا جای تامل دارد.
عضو هیات رییسه شورای شهر تهران از تشکیل ستادهای معلولان در مناطق ۲۲ گانه تهران به عنوان یکی دیگر از دستاودرهای ستاد مناسب سازی شهرداری یاد کرده و گفت: برای پیگیری روند مناسب سازی در مناطق، با دستور شهردارتهران، ستادهایی متشکل از ۲ نفر از خانواده بزرگ معلولان پایتخت تشکیل شد که وظیفه پیگیری امورمعلولان در مناطق و مناسب سازی معابر و ساختمان های آن محلات مختلف مناطق را برعهده داشتند. ستادهایی که به حق تاکنون مشاوره ها و کمک های بسیاری را به کمیته مناسب سازی شهرداری داده اند و امروز شاهد تشکیل شبکه فعالی از معلولانی هستیم که خودشان بازوهای اجرایی شهرداری در مناطق و در بخش مناسب سازی هستند.
وی در تشریح نتایج و دستاوردهای اقدامات آغاز شده در ستاد مناسب سازی گفت: خوشبختانه پیگیری های انجام شده به مسیرهای خوبی منتهی شد بطوریکه به عنوان مثال در سال ۹۸، تعداد معابر و ساختمان ها و بوستان های مناسب سازی شده از سوی شهرداری به بیش از دو برابر رسید ضمن آنکه شهرداری مکلف شد در اجرای پروژه های خود حتما تایید ستاد مناسب سازی معلولان مناطق را نیز بگیرد. یعنی بدین ترتیب بدون تایید اعضای ستادهای مناسب سازی مناطق، هیچ پروژه ای اجازه بهره برداری نداشت.
نماینده شورای شهر تهران در کمیته مناسب سازی شهرداری تهران با ذکر اینکه مناسب سازی و اصلاح بیش از ۱۲ هزار کیلومتر معبر و خیابان و یا ۴ هزار ساختمان کوچک و بزرگ شهرداری کاری نیست که بشود یک روزه و یکساله و حتی ۴ ساله آن را انجام داد گفت: واقعیت این است که علی رغم آنکه شهردار تهران و معاون شهرسازی وی به این باور رسیده اند که مناسب سازی جزء غیرقابل انکار شهرسازی و زندگی شهری است ، متاسافنه مدیران و کارکنان لایه های پایین تر، هنوز به این باور نرسیده اند و درنهایت شاید چندان ضرورتی برای اجرای آن نمی بینند و به بیانی بدنه شهرداری همچنان نسبت به اجرایی شدن مقوله مناسب سازی مقاومت می کند.
وی با نقد عملکرد مدیریت کنونی شهرداری در خصوص مناسب سازی گفت: اگربخواهیم صادق باشیم باید اذعان کنیم که تاکنون چه در بحث آموزش کارکنان و پیمانکاران و چه در بحث اجرای سیاست ها و اهداف ستاد مناسب سازی و ساختن شهری زیست پذیر برای همه اقشار جامعه از جمله معلولان، چندان موفق نبوده ایم.یعنی باوجودیکه بودجه کمیته مناسب سازی با افزایش ۱۵ برابری به ۹۰۰ میلیارد در سال ۹۹ رسیده اما, تا وقتیکه هنوز در بدنه شهرداری در مورد اجرای ضوابط مناسب سازی مقاومت وجود دارد, نمی توانیم مدعی باشیم که می توانیم شهری زیست پذیر برای معلولان را بسازیم.
همچنین در جریان این بازدید، صفا صبوری دیلمی معاون فنی عمرانی شهردار تهران نیز در پاسخ به سوالات و نقدها و پشنهادهای نمایندگان انجمن ها و تشکل های مرتبط با معلولان؛ با تشریح برنامه های این معاونت برای مناسب سازی معابر پایتخت گفت: متاسفانه تاکنون آنچه به عنوان مناسب سازی در شهر تهران انجام شده بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته است و کمتر معبری را می توان یافت که به معنای واقعی مناسب سازی شده باشد.
وی با اشاره به عزم جدی شهرداری برای مناسب سازی معابر شهر گفت: در همین راستا و براساس برنامه ریزی های صورت گرفته، مقرر شده تا در سال ۹۹ و ۱۴۰۰، هرسال ۵۰۰ کیلومتر از معابر شهر مطابق با استانداردهای جهانی و تحت نظارت نمایندگان جامعه معلولان مناسب سازی شود. ضمن آنکه در کنار معابر یاد شده معابردوچرخه سواری هم احداث خواهد شد تا شهروندان بتوانند به راحتی در سطح شهر برای تردد از دوچرخه استفاده کنند.
وی با ذکر اینکه به دنبال راهکارهایی هستیم تا از ورود موتورسواران به داخل پیاده روها و معابر مختص دوچرخه سواری جلوگیری کنیم گفت: نقشه مسیر ۵۰۰ کیلومتری اول تهیه شده و از نمایندگان جامعه معلولان دعوت می کنیم تا پس از مطالعه این نقشه در صورتیکه نقطه نظراتی دارند، آنها را به ما منعکس کنند.
نژاد بهرام نیز در همین خصوص، با تاکید براینکه باید برنامه ها و زمان بندی و نقشه های معابرمورد نظر به شورای شهر و کمیته مناسب سازی ارسال شود تا با نظارت کامل شورا این رویه ادامه پیدا کند گفت: ما در شورا و با کمک نمایندگان خود معلولان، کاملا روی نحوه اجرای این طرح نظارت خواهیم داشت. به دنبال تبلیغات و شو اجرا کردن هم نیستیم. برای همین در صورتیکه انحرافی در اجرای این طرح ها دیده شود، جلوی آن را خواهیم گرفت تا اصلاحات مورد نظر انجام شود.
ارسال نظر