English

شهردار تهران در نشست خبری خود با رسانه ها:

سهم ما از بودجه کرونا، همین تامین و بازسازی اتوبوس هاست/ لایحه زیست شبانه با عنوان شب بیدار در حال پیگیری است

پیروز حناچی شهردار تهران ظهر امروز در نشست خبری مجازی خود با رسانه ها به سوالات خبرنگاران در حوزه های مختلف شهری پاسخ داد .

سهم ما از بودجه کرونا، همین تامین و بازسازی اتوبوس هاست/ لایحه زیست شبانه با عنوان شب بیدار در حال پیگیری است

به گزارش خبرگزاری موج؛  شهردار تهران در این نشست خبری در پاسخ به سوال موج در خصوص سرنوشت لایحه زیست شبانه تهران گفت : این لایحه تحت عنوان شب بیدار در دست پیگیری است. این موضوع خیلی نیاز به لایحه نداشت و جزء وظایف ذاتی شهرداری است . نمونه آن نیز در ماه مبارک رمضان اقداماتی صورت گرفت با این وجود این لایحه در دست بررسی است.

وی در ادامه خصوص وضعیت درآمدی شهرداری در این روزهای کرونا یی گفت: شیوع کرونا دو مشکل بزرگ را برای شهرداری تهران را به همراه داشت. اول کمبود درآمدها و سپس افزایش هزینه ها. البته این تنها مختص تهران نبوده است بلکه همه شهرها با آن دست و پنجه نرم می کنند و بسیاری از مراکز ما تعطیل شدند.

وی با بیان این که عملا درآمدهای شهرداری در حوزه فرهنگی ، اجتماعی و غیره از دسترس خارج شد، گفت: این در حالی است که همه به رعایت فاصله فیزیکی تأکید دارند که ما مجبوریم با همان ناوگان قبلی سرویس دهی‌مان را افزایش دهیم و در حال حاضر مترو و اتوبوس با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند و ۵۰ درصد پر می‌شوند.

حناچی با کنایه به اینکه یکی از کارهایی که دولت‌ها در شرایط کرونایی انجام می‌دهند حمایت ویژه از بخش های مختلف است که متاسفانه ما از این شرایط بی بهره هستیم، در پاسخ به سوالی مبنی بر کاهش درآمدهای شهرداری گفت: البته خوشبختانه در بخش نقد ۷۰ درصد شاهد تحقق بودجه را شاهد بودیم ولی عملا در حوزه غیر نقد مشکلاتی را داشته ایم.

وی در مورد سرنوشت لایحه دو فوریتی بسته حمایتی در شرایط کرونایی نیز گفت: این لایحه در شورا به تصویب رسیده اما دستگاه‌های نظارتی نقطه نظراتی داشتند که آن را دنبال خواهیم کرد. همچنین ممیزی جدید شهرداری تهران را در دستور کار قرار دادیم چرا که آخرین بازنگری در  ممیزی‌های مربوط به سال ۸۶ است و باید به روزرسانی شود. هر چند که کاهش هزینه‌ها را در شهرداری دنبال می‌کنیم.

شهردار تهران در پاسخ به سوالی در مورد سرانجام پرونده‌های تخلفات در شهرداری گفت: در خصوص پرونده‌های فساد و تخلفات؛ بی سر و صدا پیگیر احقاق حقوق شهر و شهروندان هستیم . اما اصرار نداریم که موضوع را جار بزنیم . بلکه بخش حقوقی شهرداری این موضوع را دنبال می‌کند. گرچه در بسیاری از پرونده‌ها نیز توانستیم به حق و حقوقمان برسیم که البته لازم است اداره کل حقوقی شهرداری نشست خبری بگذارد تا جزئیات این پرونده‌ها، تشریح شود.

وی در خصوص چگونگی خرج کردن اوراق مشارکت گفت: خوشبختانه مشکل اوراق مشارکت سال ۹۷ که در اختیار بانک آینده بود با پیگیری‌های انجام شده حل شد و به شهر بازگشت . براین اساس بازپرداخت ۵۰ درصد این اوراق برعهده شهرداری و ۵۰ درصد برعهده دولت است.

حناچی افزود: ۱۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت سال ۹۸ نیز که ۵۰۰ میلیارد تومان برای اتوبوس و یکهزار میلیارد تومان برای مترو است نیز به سرانجام رسید که این اوراق عمدتا برای خطوط شش و هفت است که در این خطوط هزینه می‌شود. البته بخش اول خط ۱۰ مترو نیز به زودی افتتاح می‌شود و این اوراق قطعا در حمل و نقل عمومی صرف می‌شود.

همچنین همانطور که انتظار می رفت عدم حضورشهرداردر جلسات هیات دولت یکی دیگر از سوالات خبرنگاران بود که وی در پاسخ به آن گفت: حضور شهردار تهران در دولت براساس قانون و آیین نامه‌ها درقالب مهمان است وگرنه شهردار تهران عضو هیات دولت نیست. اما از زمان مرحوم هاشمی رفسنجانی و دوره کرباسچی حضور شهردار در جلسات هیات دولت باب شد .البته این حضور هم برای دولت و هم برای شهرداری مفید بود، چرا که می‌توانستیم بسیاری از مشکلات را به صورت مستقیم حل کنیم مثلا اگر مشکل اوراق مشارکت حل شد به دلیل پیگیری‌های مستقیم شهردار تهران در حاشیه هیات دولت بود . دقت داشته باشید که شهردار تهران رئیس مجمع کلانشهرها نیز هست و حضورش در هیأت دولت به نمایندگی از ۵۰ میلیون نفر است.

وی به تاثیرگذاری حضور شهردار در جلسه هیات دولت تاکید دوباره ای کرده و گفت: شهردار تهران گفت: اینکه  حضور شهردار تهران چقدر می تواند در هیات وزیران موثر باشد را می توان در سیل سال ۹۸ در گرگان،‌خرم آباد، خوزستان،‌ وقایع آبان ماه، سقوط هواپیمای اوکراینی و شرایط کرونا دید که  شهرداری اصلی ترین بازوی اجرایی دولت در این حوادث به صورت مستقیم بوده است. در واقع سیل تهران در سال ۹۸، نیز مورد دیگری است که اگر مراقبت های لازم انجام نمی شد تهران می توانست تا آستانه سیل پیش رود. اما با آمادگی این بحران کنترل شد. در نتیجه دولت و شهرداری نیازمند هم هستند و انشالله این مشکلات حل خواهد شد. شهردار تهران در پاسخ به این سوال که چه زمانی در جلسه هیات دولت شرکت می‌کنید؟ گفت: به نظرم رابطه دولت و شهرداری دو طرفه است و شخصیت بنده به گونه‌ای است که ادبیات تند و طلبکارانه را نمی‌پسندم و معتقدم با تلاش، ممارست و پیگیری می‌توان مشکلات را حل کرد.

شهردار تهران در مورد سهم شهرداری تهران از بودجه کرونای مصوب دولت  نیز گفت: شرایط دولت هم غیر عادی و هم حاد است و نمی توان انتظار زیادی داشت. وقتی برای کرونا از صندوق توسعه ملی استقراض می شود به این معنی است که در سطح ملی توان چنین ماموریتی وجود نداشته است. ما برای بازسازی بخش های جدید در مترو و اتوبوسرانی نیز از دولت قول گرفته ایم. 

به گفته وی ، دست به نقدترین چیزی که به ما رسید بحث بازسازی اتوبوس‌ها است که برای هر دستگاه اتوبوس ۴۰ میلیون تومان در نظر گرفتند که با این اعتبار ۵۰۰ دستگاه تعمیر می‌شود.

حناچی درباره پیگیری حقوقی پرونده های تخلفات و فساد در دوره‌های قبلی شهرداری گفت: پرونده های فساد و احقاق حقوق شهرداری، بدون سر و صدا در دست پیگیری است، اصراری به جار زدن این موضوع نداریم. حق و حقوق شهرداری و پرونده های آن از سوی بخش حقوقی شهرداری در حال پیگیری است و بسیاری از موارد نیز تاکنون احقاق حق شده است.

شهردار تهران همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت سازمان ها و شرکت‌های وابسته به شهرداری تهران که برخی اعضای شورای شهر از آن به عنوان حیات خلوت شهرداری یاد می‌کنند و از طرفی خزانه‌دار شورای شهر هم از وقوع بیشترین بی‌انضباطی مالی و اداری در شرکت‌ها و سازمان‌های وابسته به شهرداری طی ۳ سال گذشته خبر داده است، گفت: کسی که ادعایی می کند باید مدارک ارائه کند. امسال اولین سالی است که بسیاری از مجامع شرکت ها و سازمان های ما بموقع تشکیل و به تصویب رسیده است. هیچ سالی امکان نداشت مجمع مترو در تیرماه برگزار شود  که امسال برگزار شد و مجامع خیلی از شرکت ها و سازمان ها مثل بانک شهر به تصویب رسید و این سیاست عمومی مدیریت شهری است.

حناچی با طعنه گفت: برخی ادعاها را نمی توان به راحتی قبول کرد. ابزارهای ما حسابرسی حسابرسان صاحب صلاحیت و گزارش های آنها در مجمع است و ما این را دنبال و تشویق کرده ایم که مجمع شرکت ها بموقع برگزار شود و حداقل های مجاز را رعایت کنند، الحمدلله گزارشی هم در این زمینه تهیه شده که به زودی منتشر می شود.

سرانجام بخشنامه کاهش هزینه‌ها در شهرداری  نیز یکی دیگر از محورهای سوالات خبرنگاران بود که وی در مورد آن گفت: این بخشنامه به عنوان یک دستور عمومی در شهرداری در حال پیگیری است و آن را رصد می‌کنیم.

اما سوژه عدم شرکت شهردار در جلسات هیات دولت انقدد جذاب بود که خبرنگاارن دوباره به آن بپردازند. وی در پاسخ به این سوال که شما گفته بودید پیامک‌های دعوت هیات دولت برای شما می‌آید؛ اما چرا در این جلسات شرکت نمی‌کنید؟ گفت: من دقیقا واقعیت را گفتم و آن زمان پیام و دعوت نامه‌ها را دریافت کردم اما باید بگویم حضور شهردار تهران در جلسات هیأت دولت نه در قانون و نه د ر آیین نامه ‌ها است و صرفا بنا به دعوت این حضور انجام می‌شود.

حناچی همچنین در خصوص نتیجه  دستورالعمل  استفاده از رنگ در شهر گفت: هنوز هم این دستور دنبال می‌شود و سازمان زیباسازی در حال تهیه دستور العمل است.

وی با بیان این که اگر از تهرانی‌ها بپرسید که شهرمان چه رنگی است عمدتا می گوید خاکستری و این در حالی است که خیلی از فضاهای شهری با ایده رنگ می‌تواند متنوع شود، ادامه داد: بسیاری از تونل‌ها زیرگذرها و دیوارهای ساده در سطح شهر با عنصر رنگ می‌تواند دارای ریتم شوند و این در حالی است که حتی تونل‌های مترو می‌تواند محل تبلیغات تاثیر گذار و درآمدزا باشد و این در حالی است که در سایر کشورها تبلغیات به درون تونل های مترو رفته و ما هم در حال تعقیب این مسئله هستیم.

وی با بیان این که برخی رنگ‌های شاد در آمیزه‌های دینی‌مان نیز مورد تاکید قرار گرفته، تصریح کرد: اما عرفا مردم به سمت خاکستری و سیاه گرایش دارند در حالی که استفاده از رنگ در شهر آسان، کم هزینه اما پر بازده است که در دستور کار قرار دارد.

شهردار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص موضوع محله جماران و سرنوشت ملک ریاست جمهوری در آن که امروز نیز در دستور کار شورای عالی شهرسازی و معماری قرار داشته است، گفت: جماران یک محله نیست، جماران یعنی ایران و اتفاقاتی که در جماران افتاده حتی می توان از زبان دیگران هم اهمیت آن را فهمید. هنگامی که نماینده گورباچف به دیدار امام در جماران آمده است نوشته وقتی از ماشین پیاده شدم انتظار داشتم به سرسرایی بزرگ وارد شوم که در نهایت به کاخی منتهی می شود، اما وارد روستایی شدم و در خانه ای معمولی وارد شدم و موارد دیگری نیز از چنین تفسیرهایی وجود داشته، لذا با این نگاه جماران یک محله نیست و در سه سطح می توان آن را مورد توجه قرار داد. در سطح اول نقش جهانی است که پیام ساده زیستی و مواجهه با مردم توسط امام در آن وجود دارد.

وی ادامه داد: سطح دوم سطح ملی است که بسیاری از موارد فرهنگی باید ثبت شود که این اتفاق افتاده، باید حریم داشته باشد که سازمان میراث فرهنگی باید این کار را انجام دهد؛ اما طرح ویژه ای در شورای عالی شهرسازی برای این محله به تصویب رسیده که امروز این طرح عمل کرده و جماران به شکل سابق نگهداشته شده است. مجموعه پلاک هایی که در این طرح بوده ۱۴۶ پلاک است که حدود ۳۵ پلاک در تملک دولتی ها، شهرداری و موسسه نشر امام است و ۱۰۴ پلاک درگیر این موضوع هستند.

شهردار تهران اظهار کرد: به این ترتیب ؛ این موضوع عمومی و فراگیر نیست و عمدتا پلاک های جنوبی این محدوده نیز ساخت و ساز کردند. در جلسه امروز شورای عالی شهرسازی هم  موضوع مطرح شد. هر چند که من تا آخر جلسه حضور نداشتم اما توجه به مقیاس ملی و درخواست های مردمی مورد توجه قرار دارد و شورا همه موارد را در نظر می گیرد.

حناچی با تاکید بر اینکه آخرین مصوبه این محله در شورای عالی شهرسازی بوده و طرح ویژه ای توسط این شورا برای جماران به تصویب رسیده افزود: بازبینی این طرح در دستور کار شورای عالی شهرسازی قرار گرفته که این موضوع خارج از عرف نیست. پیش از انقلاب نیز بسطام با جمعیت حدود ۴۰۰۰ نفر به دلیل آثاری که در آنجا قرار داشته، مصوبه شورای عالی شهرسازی داشته و شورای عالی در موارد پر اهمیت می تواند ورود پیدا کند و طرح های ویژه ای را تصویب کند و سپس بازنگری آن را انجام دهد.

وی در خصوص بازپس گیری املاک شهرداری تهران و همچنین فروش عمارت اقدسیه گفت: در گزارش اولیه سازمان املاک، ۳۰۰۰ ملک از املاک شهرداری در اختیار غیر بود که طبیعتا بسیاری از آنها مصوبه شورا را نداشت. لذا کمیته ای سه نفره تشکیل دادیم که تشخیص می دهد کدام املاک در اختیار غیر باشند و سایرین نیز بازپس گیری می شوند. تعداد زیادی تا کنون بازپس گیری شده و این کار در حال استمرار است. برخی مقاومت ها در این موارد وجود دارد که با همکاری دادستانی پیگیر هستیم.

شهردار تهران در همین زمینه به مزایده فروش خانه اقدسیه و همچنین واگذاری ملک سابق روزنامه اطلاعات اشاره کرد و گفت: در مورد فروش املاک نیز از طریق مزایده عمل می کنیم و با برگزاری مزایده هایی که با قیمت کارشناسی انجام می شود ممکن است متقاضی داشته باشند و یا متقاضی برای آنها وجود نداشته باشد. در مورد ملک اقدسیه نیز مزایده انجام شده، متقاضی نیز وجود دارد و در حال انجام فرآیند هستیم. همچنین در مورد ساختمان روزنامه اطلاعات نیز مشکلات حقوقی را حل کرده ایم و پنج دانگ از شش دانگ این ملک به نام شهرداری شده و در حال حل و فصل یک دانگ باقیمانده هستیم.

شهردار تهران در خصوص اجرای طرح ترافیک در شهر تهران پس از شیوع کرونا ویروس گفت: طرح ترافیک تهران چند بار اجرایی و لغو شده است. اما در اواخر سال گذشته و در نیمه اسفند با اوج گیری کرونا طرح ترافیک در شورای ترافیک تهران برداشته شده و بار دیگر با بررسی ها این طرح اجرایی شد. البته هنگامی که مقرر بود طرح اجرا شود مصاحبه ای انجام شده بود که به احترام حرف استاندار یک هفته اجرای طرح را به تعویق انداختیم. بی تردید ما تقاضای سفر را سفارش نمی دهیم و تنها آن را مدیریت می کنیم.

به گفته حناچی، در کمیته مربوطه در ستاد کرونا موضوعی مطرح شد که میزان دورکاری تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کند که این موضوع نیز تبعاتی همچون افزایش سفرهای بین شهری را به همراه داشت؛ لذا این پیشنهاد قبول نشد و مقرر شد طرح ترافیک یک هفته ملغی شود و در این مدت تردد و میزان ابتلا و ... مورد سنجش قرار گیرد. بررسی های ما نشان می دهد در سایر نقاط دنیا نه تنها طرح ترافیک ملغی نشده بلکه سخت گیرانه تر اجرا شده و در کنار آن مسیرهای دوچرخه را توسعه دادند.

وی با ذکر اینکه برای پزشکان و پرستاران سهمیه ای در نظر گرفته می شود تا با تأیید وزارت بهداشت به آنها تعلق پیدا کند، درباره حادثه ای که برای تعدادی از پاکبان ها در هفته گذشته در پل سیدخندان رخ داد، گفت: نیروهای شهرداری در چند دسته قابل تقسیم هستند. آن دسته که ما به صورت مستقیم با آنها قرارداد داریم به آنها تعهد داریم و پیگیر هستیم، اما برخی به صورت پیمانکاری هستند که همگی آنها بیمه هستند و مطابق بیمه کار آنها پیگیری می شود. ما بخشنامه ای داشتیم که در بزرگراه ها افراد پیاده نباید حضور داشته باشند که این موضوع در حال پیگیری است.

وی در مورد ناوگان اتوبوسرانی تهران نیز افزود: برای ۵۰۰ دستگاه اتوبوس از محل اعتبارات ستاد کرونا برای نوسازی اقدام کرده ایم؛ البته عملا این اتوبوس ها بعد از بازسازی نو می شوند.

حناچی در خصوص وضعیت پله‌های برقی مترو که عمدتا نیزخراب هستند گفت: بعد از شرایط تحریم تامین قطعات پله برقی‌ها دچار اختلال شد که درصدد حل این مشکل هستیم.

حناچی همچنین در مورد وضعیت بدهی دولت به شهرداری‌ها با بیان این که این بدهی‌ها در چند بخش ایجاد می‌شود گفت: معمولا آرای ماده ۱۰۰ دستگاه‌های دولتی و همچنین سهم دولت در پرداخت بلیت و توسعه حمل و نقل عمومی و همچنین بخشی از مطالباتی که توسط وزارت دارایی تایید می‌شود بدهی‌ها را شکل می‌دهد که ما در این مدت حدود ۵ هزار میلیارد تومان از این بدهی‌ها را تهاتر کردیم.

وی با بیان این که در بخش بلیت نیز معمولا در آخرین دقایق سال وقتی سازمان برنامه و بودجه ته خزانه را جارو می‌کشد به ما کمک می‌کند.

وی در خصوص انتقاد شورایاری‌ها در عدم تحقق پروژه‌های کوچک مقیاس محلی گفت: یکی از مراجعی که این پروژه‌ها را تایید می‌کند شورایاری‌ها هستند و همه تصمیم با آنها نیست؛ بلکه انتخاب پروژه یک فرآیند است و اخیرا نیز با رأی دیوان که در مورد شورایاری‌ها صادر شد در تاثیرگذاری‌شان یک مقدار تردید ایجاد شده که امیدواریم این مسئله حل شود. ولی دقت داشته باشید که در  انتخاب پروژه‌های کوچک مقایس محلی سعی می‌کنیم که عدالت عمومی را رعایت کنیم.

طرح ترافیک خبرنگاری یکی دیگر از موضوعات مطرح شده توسط خبرنگاران در این نشست بود که حناچی در مورد آن گفت: اگر خبرنگاران از ما طرح نخواهند به همه کارت بلیت رایگان می‌دهیم! اما در مورد افزایش بهای این کارت این مسئله را از طریق انجمن صنفی بررسی کنید و از هر اقدامی که باعث شود استفاده از حمل و نقل عمومی در شرایط غیر کرونایی افزایش یابد استقبال می‌کنیم.

وی همچنین در خصوص وضعیت ساماندهی پسماند در پایتخت نیز گفت: فرآیند دفن و جمع آوری زباله پیچیده است و بخشی از آن با شهرداری است و مطالعات طرح جامع پسماند آماده ارائه است اما بحث کرونا باعث شد این امر متوقف شود چرا که  نمی توانیم تفکیک را انجام دهیم. نزدیک 7 هزار تن در روز زباله داشتیم و تا قبل از کرونا 1700 تن کاهش پیدا کرده بود. این ایده ما است که حداقل زباله ممکن را باید دفن کنیم.

حناچی با بیان اینکه یکی از سخت ترین کارهای مدیریتی انتصابات است و گاهی قدری مجبور به مماشات هستیم، افزود: ما اعتقاد به تغییر رویکرد داریم و تاکید بر ساخت و ساز نداریم و امروز می توانم ادعا کنم این اتفاق افتاده و به همین دلیل سختی زیادی متحمل شده ایم هیچ کجای دنیا تک تک پلاک ها را به کارگاه ساختمانی تبدیل نمی کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه