نقش راهبردی نوآوری باز در انتخاب
کارخانه نوآوری اسنواتک با رویکرد نوآوری باز، در هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بینالمللی مدیریت فناوری و نوآوری پنل گفتوگو برگزار کرد.
به نقل از مرکز ارتباط رسانهای گروه انتخاب الکترونیک، ساناز منصف، مدیر کارخانه نوآوری اسنواتک با اشاره به اینکه نوآوری راه حل ماست، تصریح کرد: کارخانه نوآوری اسنواتک در گروه صنایع پیشران انتخاب راهاندازی شده تا نشان دهد که چگونه رویکردهای نوآوری باز در شرکتهای بزرگ خصوصی میتوانند موفقیتآمیز باشند.
وی افزود: در ابتدای کار، مرکز تکنولوژی و کارخانه نوآوری اسنواتک تأسیس شد تا تلاش کند ارتباطات بین صنعت و دانشگاه را بهبود بخشد و رویکرد نوآوری باز را در این راستا پیش ببرد. این اقدام با تأسیس مرکزی در بزرگترین دانشگاهها، از جمله دانشگاه اصفهان، در سال ۱۴۰۱ آغاز شد و هدف آن تحقیق و توسعه مبتنی بر نوآوری بود. اکنون سه مرکز کارخانه نوآوری اسنواتک در دانشگاههای صنعتی اصفهان، صنعتی شریف و اصفهان مشغول به فعالیت است.
منصف با اشاره به اینکه این کارخانه نوآوری در ابتدا زیرمجموعه بخش تحقیق و توسعه شکل گرفته است، بیان کرد: تجربه پیادهسازی نوآوری باز به ما نشان داد که نگهداشتن نوآوری تنها در بخش تحقیق و توسعه کافی نیست. بنابراین، تصمیم گرفتیم که این بخش از بخش تحقیق و توسعه گروه صنایع پیشران انتخاب جدا شود و تحت چارت مدیرعامل شرکت به فعالیت نوآورانه خود ادامه دهد.
نقش راهبردی نوآوری باز در انتخاب
نقش راهبردی نوآوری باز در انتخاب
جذب ایدههای فناورانه
وی ادامه داد: کارخانه نوآوری اسنواتک به عنوان یک پل ارتباطی بین درون و بیرون سازمان عمل میکند و خدماتش را به تمامی هلدینگها ارائه میدهد. ابزارهایی که در این کارخانه برای این ارتباط به کار میروند، شامل جایزه اسنوا برای حمایت از پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکترا (تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان) و قراردادهای پژوهشی با اساتید دانشگاهها برای حل نیازهای فناورانه صنعت است. البته پروژهها باید خروجیهای قابل قبولی برای صنعت داشته باشند و نیازهای فناورانه به کارگاهها و استارتاپها نیز ارائه دهند.
مدیر کارخانه نوآوری اسنواتک با اشاره به سامانه مدیریت ایده گفت: سامانه اپن اسنوا، سامانه جذب ایده است که یکی از ابزارهایی است که زیرمجموعه کارخانه نوآوری اسنواتک با رویکرد جذب ایدههای بخشهای مختلف راهاندازی شده است. ما با این روش ارتباط خود را با ایدهپردازان و نوآوران حفظ کردهایم.
منصف با اشاره به اینکه تاکنون ۲۰۰۰ ایده در این سامانه ثبت شدهاند، تصریح کرد: ما معتقدیم برای دنیای بهتر به نوآوری نیاز داریم که با استفاده از آن میتوانیم کیفیت زندگی را افزایش دهیم. در این راستا، با رویکرد حمایت از ایدههای نوآورانه و حفظ محرمانگی، ایدهها در سامانه اپن اسنوا ثبت و شناسایی شده و سپس در کارگروههای تخصصی بررسی و ارزیابی میشوند. پس از آن، جلسههایی با مالک ایده جهت سازوکار اجرای آن برگزار میگردد. تا کنون سه ایده از ایدههای ثبتشده در این سامانه جذب و تبدیل به محصول شده و ۱۰ ایده دیگر نیز به پروژه تبدیل شدهاند.
فرهنگ سازمانی
وی همچنین به فرهنگسازی سازمانی با نوآوری در گروه انتخاب اشاره کرد و گفت: از آنجا که یک شرکت بزرگ معمولاً با بروکراسیهای پیچیدهای مواجه است، نوآوری میتواند به ارتباط بهتر بین بخشها کمک کند و در نهایت باید تلاش کنیم تا DNA نوآوری را از این طریق در سازمان جاری کنیم.
ارسال نظر