شیراز محفلی برای شعر کودک و نوجوان شد
تعدادی از شاعران برجسته ملی و استانی در حوزه کودک و نوجوان در محفل هجدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر به ارائه سرودههای خود پرداختند.
، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس ضمن خوشامدگویی به مهمانان این رویداد شاعرانه گفت: شاعران شیراز را بهتر از ما میشناسند. حال و هوای شیراز از دیرباز با شعر و شاعری عجین بوده و امروز مفتخریم که در این شهر شاعرخیز، میزبان بخشی از شاعرانههای هجدهمین جشنواره شعر فجر هستیم.
محمود پوروهاب، شاعر و داستانسرای کودک و نوجوان که افزون بر ۱۰۰ کتاب در کارنامه دارد و برخی اشعارش در کتابهای درسی منتشر شده، اولین نفری بود که شعرخوانی را آغاز کرد. وی با ذکر خاطرهای از حضور در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با جمعی از شاعران گفت: چند روز پیش با تعدادی از شاعران مهمان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بودیم و چند نقاشی از بچهها درباره شرایط کودکان غزه به ما دادند. پشت نقاشیها بعضی بچهها چند خط برای بچههای غزه نوشته بودند. من که تاکنون روی هر شعری چند ماه کار میکردم، با دیدن این نقاشی و متنهای کودکانه در چند دقیقه شعر گفتم.
این سریعترین شعر سرودن من بود. بابک نیکطلب، شاعر، ترانهسرا و نویسنده ادبیات پارسی که برندهٔ سرو زرین دورهٔ پنجم جشنوارهٔ بینالمللی شعر فجر و از برندگان نخستین جایزه عباس یمینیشریف است، دومین نفری بود که اشعار کودکانهاش را تقدیم حضار کرد. دکتر معصومه مرادی، شاعر و نویسنده کودک و نوجوان و موسس و دبیر انجمن شعر و داستان که آثاری چون «روی دوش ابر»، «با پرستوهای صلح»، «نینی گیلاسی» و «خاتم سلیمانی» را در کارنامه خود دارد، شاعر بعدی بود که شعر اولش را به حضرت شاهچراغ تقدیم و با شعر دوم، چشم و دل حضار را به شرایط کودکان غزه متوجه کرد.
در ادامه، احمد میرزاده، عضو هیات مدیره انجمن قلم ایران و مدرس دانشگاه امام رضا که بیش از ۳۰ کتاب کودک و نوجوان از خود به یادگار گذاشته یک شعر موزون کودکانه از زبان یک موش خواند و سمیه بابایی از برگزیدگان نخستین رویداد شعر کودک و نوجوان (آن مرد) درباره سردار شهید قاسم سلیمانی، شعری کودکانه درباره خانواده شهدا خواند. غلامرضا بکتاش از شاعران نامآشنای کودک و نوجوان و از شاگردان قیصر امینپور و نادر ابراهیمی چندین شعر کودک و نوجوان از مجموعه کتابهایش برای حضار خواند و سپس هادی فردوسی از شعرای جوان و خوشذوق فارس که از دوران دانشآموزی شعر و شاعری را آغاز کرد و در جشنوارههای مختلف خوش درخشید، شعری کودکانه از زبان کتاب تقدیم جمع شاعران اهل مطالعه کرد.او کتب مختلفی در حوزه شعر کودک و نوجوان و بزرگسال مانند «آنان همه از تبار باران بودند» و «گنجشکهای گوهرشاد» در کارنامه دارد.
در ادامه مریم زندی، خالق مجموعه دفتر گل باز شد، چند شعر نوجوان خواند و با ادای احترام به شهدای حادثه تروریستی حرم مطهر، شعری به آرتین سرایداران تقدیم کرد. سمیره بروانیا هم دوقطعه شعر کودکانه با نامهای فصل بازیگوشی توت و فواره گنجشکها خواند و کبری بابایی، خالق مجموعه "اویی که ستارهاش گم شد"، حضار را به خوانش چند شعر نوجوان مهمان کرد. در پایان پس از پخش نماهنگ فول مادرانه، شاعران پوستر جشنواره را امضا کردند.
ارسال نظر