معاون استانداری فارس:
صنعت حمل و نقل یکی از ارکان حیاتی و اساسی اقتصاد هر کشور است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس صنعت حمل و نقل را یکی از ارکان حیاتی و اساسی اقتصاد هر کشور بر شمرد و ادامه داد: این صنعت بواسطه نقش مهمی که در انتقال کالاها، مواد اولیه، محصولات نهایی دارد یکی از پیشران های توسعه اقتصادی است و در توسعه تجارت نقش تعیین کننده ای دارد.
، حسن شیخ نیا در حاشیه هفتمین نمایشگاه صنعت مالی، هشتمین نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری و اولین نمایشگاه لجستیک اظهار کرد: با همت وزارت راه و شهرسازی و حمایت دولت محترم و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تامین منابع مالی پروژه های در دست اجرای در حوزه ریلی و جادهای در استان هرچه سریعتر تکمیل و به بهره برداری برسند؛ چرا که انتقال کالا و خدمات از طریق خطوط ریلی و هم چنین دریایی علاوه بر توجیه اقتصادی بالایی که دارد سایر مولفه ها از جمله ایمنی را هم بدنبال خود دارد.
وی ضمن تقدیر و سپاس از شرکت نمایشگاه بین المللی به واسطه انتخاب سه رکن اساسی توسعه اقتصادی اظهار داشت: این شاخصه های کالبدی و زیرساختی زنجیره های تولید را تکمیل می کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به اینکه استان فارس با ۱۲۴ هزار کیلومتر مربع وسعت سرزمینی که ۱/۲ برابر کره جنوبی، ۱/۵ برابر امارت متحده عربی، ۳ برابر دانمارک، هلند و سوئیس، چهار برابر بلژیک، ۷ برابر کویت و ۸/۵ برابر قطر است، گفت: در این وسعت سرزمینی که همواره چهار فصل سال با مزیت های نسبی فراوان در حوزه صنعت و معدن، کشاورزی، گردشگری و خدمات داریم، این ظرفیت های بی بدیل مبین پتانسیل های بالقوه ای است که استان فارس را به عنوان گنجینه سرمایه گذاری در جنوب کشور معرفی می کند.
وی با اشاره به این که استان فارس دارای ۵/۷ میلیون نفر جمعیت است که ۷۰ درصد شهرنشین و ۳۰ درصد روستانشین و عشایر هستند، افزود: سهم اقتصاد استان ۳۰ درصد مرتبط با صنعت، ۱۶ درصد بخش کشاورزی و ۵۴ درصد بخش خدمات است که این ظرفیت ها با جایگاه کنونی فارس همگونی و انطباق ندارد.
شیخ نیا با بیان این که تولید ۹۰ درصد خاک نسوز کشور، رتبه دوم استخراج سنگ های تزئینی به نوعی که ۲۰ نوع از ۳۷ منابع معدنی در استان تامین می شود، رتبه چهارم معدنی در کشور، جایگاه ششم کشوری در بخش صنعت که حدود ۴۲۰۰ واحد صنعتی فعال در استان وجود دارد بخشی از ظرفیت های اقتصادی استان فارس است، گفت: در حوزه سپرده گذاری بانکی رتبه سوم کشوری را دارا هستیم که مشخص کننده تمکن و استطاعت مالی استان است، از جایگاه کلیدی در تولیدات کشاورزی، دامی و باغی برخورداریم و در صنعت نفت و گاز با وجود سرمایهگذاری گذاری های صورت گرفته و اکتشافات جدید در آینده ای نزدیک از مقام دوم به جایگاه نخست تولید و استخراج گاز کشور دست خواهیم یافت.
وی افزود: بحمدالله توسط شرکت های دانش بنیان در حوزه های مختلف من جمله پزشکی و علوم نوین محصولاتی تولید می شود که دانش فنی این محصولات صرفا در اختیار سه یا چهار کشور دنیا قرار دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس بخشی از چالش های موجود در زمینه فرصت های سرمایه گذاری را ناشی از افکاری دانست که در ذهن برخی مدیران نهادینه شده است و متاسفانه این رفتارها در ذهن برخی از فعالین اقتصادی نیز نمایان است که در برخی محافل و نشست ها بیان می شود که تعدادی از افراد و دستگاه ها تمایلی به توسعه اقتصادی و اجتماعی استان ندارند؛ عده ای هم برعدم همکاری نظام بانکی معتقد هستند.
شیخ نیا اصلاح این نگرش و تفکر را به عنوان محوری ترین برنامه های حوزه اقتصادی استان برشمرد که با برنامه ریزی های صورت گرفته بزودی بخشی از این نگرش ها اصلاح خواهد شد.
وی در ادامه اظهار داشت: با توجه به محدودیت های بانکی و ناترازی هایی که از سوی بانک ها بیان می شود، تاکید کرد: علاوه بر اصلاح نگرش در برخی بانکها، بایستی از سایر روش های تامین مالی و بازار سرمایه بهره ببریم و این موضوع یکی از اساسی ترین برنامه های معاونت اقتصادی استانداری است که اولین نشانه آن همایش دو روزه ای است که، در قالب روش های تامین مالی پروژه ها با حضور صاحبنظران حوزه های تامین مالی، بورس و بیمه است تا تجارب و راهکارهای اجرایی و عملیاتی خود را در اختیار فعالین اقتصادی قرار دهند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: این برنامه ها با همکاری مدیرعامل بورس استان ادامه خواهد داشت و در تلاش هستیم تا بخشی از اختیارات سازمان بورس و اوراق بهادر را برای گشایش بیشتر و کوتاه تر شدن زمان در این فرایند، برای استان بگیریم.
شیخ نیا گفت: برای برون رفت از مشکلات پیش رو و تحقق اهداف و برنامه های تحولی در حوزه اقتصادی استان بنا داریم به منظور بهره مندی از خرد جمعی با انتخاب تعدادی از فعالین اقتصادی شاخص و مجرب استان به عنوان اتاق فکر و مشاوره از این ظرفیت استفاده کنیم تا بتوانیم با همکاری مشترک و تقویت تعاملات با توجه به ظرفیت های بی بدیل، شرایط رشد و توسعه همه جانبه استان فارس را در یک بازه زمانی منطقی فراهم نماییم و ان شاءالله به لطف خداوند متعال این موضوع دست یافتنی است.
ارسال نظر