مدیرکل میراث فرهنگی فارس:
تقویمهای فرهنگی متناسب در موزهها تهیه و تدوین شود
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی فارس خواستار تدوین تقویمهای فرهنگی متناسب در موزههای استان به منظور استفاده بهینه از ظرفیت آنها شد.
، محمد ثابت اقلیدی در حاشیه بازدید سرزده و نظارتی ویژه نوروز از موزهها در شیراز گفت: در حال حاضر بیش از ۵۰ موزه دولتی و خصوص تحت نظارت اداره کل میراث فرهنگی فارس قرار دارند که همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی هستند.
او بابیان اینکه امروزه موزهها یکی از مقاصد مهم گردشگری به شمار میروند که در اقتصاد گردشگری نیز بسیار تاثیرگذاراند افزود: باید امکانات، شرایط عادلانه و برابری برای همه سرمایه گذران حوزه موزهداری خصوصی ایجاد شود تا در شرایط برابر تلاش برجذب گردشگر و مخاطب صورت گیرد.
ثابت اقلیدی گفت:مجموعهداران و موزهداران بخش خصوصی در فارس نه تنها از نظر تعدد در کشور رتبه خوبی دارند بلکه از توان و تخصص بالایی برخوردارند و همواره به دنبال ایجاد مسیر جدید و پررونقی در گردشگری با راهاندازی موزههای جدید، حرفهای و خلاق میباشند.
مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس بر ضرورت اجرای برنامههای ویژه و مرتبط با موضوعیت موزهها در طول سال تأکید کرد و گفت: برای نمونه باید در موزههای استان با تهیه و تدوین تقویمهای فرهنگی متناسب بخصوص برای آموزش به کودکان اقدامات لازم انجام شود.
ثابت اقلیدی همچنین با ذکر چند مثال دیگر به تکمیل سخنانش پرداخت و گفت: ضروری است در مدارس بخشی از کلاسها مربوط به درس ادبیات، تاریخ یا دروسی مثل علوم یا جغرافیا و هنر در موزه یا مراکز فرهنگی برگزار شود.
او ادامه داد: مناسب است گاهی هم موزهها بعضی برنامههای خود را در مدارس برگزار کنند و این تعامل بین نهاد آموزشی و موزه باید دوطرفه باشد.
مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس در ادامه اضافه کرد: همچنین موزه میتواند برای خانوادهها یکی از گزینههای اصلی برای گذراندن تعطیلات باشد از اینرو لازم است در موزههای استان تقویمهای فرهنگی متناسب ایجاد شود.
ثابت اقلیدی بابیان اینکه پایداری یکی از موضوعات روز دنیا در حوزه میراث فرهنگی است و برای رسیدن به این پایداری فرهنگی و حرفهای در موزهها و سایت موزههای استان باید اقدامات مؤثر و جدیتری صورت گیرد، افزود: از چیدمان حرفهای موزه و طراحی ویترینها گرفته تا ایجاد شرایطی محیطی مناسب باید مدنظر قرار گیرد؛ برای نمونه در موزههای مهم استان باید برای افراد کمتوان، کودکان و سالمندان رمپ و آسانسور گذاشته شود همچنین برای افراد روشندل و کمبینا امکاناتی از قبیل مولاژ اشیا موزه (برای لمس آن توسط نابینایان) و برای ناشنوایان، زیرنویس به خط بریل و راهنمایان آموزشدیده و رابط ناشنوایان پیشبینی گردد.
او در بخش دیگری از سخنانش به آمادهسازی موزهها و سایت موزهها برای نوروز ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: در حال حاضر این اماکن فرهنگی آماده پذیرایی از گردشگران نوروزی هستند.
ارسال نظر