مدیر کل میراث فرهنگی فارس خبر داد؛
مسجد تاریخی آقاباباخان شیراز مرمت شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس از اتمام مرمت بخشهایی از مسجد تاریخی آقا بابا خان در شیراز خبر داد.
![مسجد تاریخی آقاباباخان شیراز مرمت شد](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/k8yFGs05Bc1K/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAehyYyCO1fslu0/%D9%85%D8%B3%D8%AC%D8%AF+%D8%A2%D9%82%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%AE%D8%A7%D9%86+%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%B2+.jpg)
، محمد ثابت اقلیدی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: احیای حوض سنگی در صحن مسجد تعمیرات و مرمت بخشهای آجری رواق و بخش ورودی ضلع شمال و شمال غربی بنا، رنگآمیزی در و پنجرههای فلزی موجود در بخش ورودی شبستانهای ضلع غرب و شرق مسجد همچنین تهیه، ساخت و نصب درهای چوبی در محلهای مورد نیاز بنا از جمله اقدامات مرمتی است که بااعتباری بالغبر یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان در این مسجد تاریخی انجامشده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس بابیان اینکه مسجد آقاباباخان یکی از مساجد دوره زندیه در بافت تاریخی شیراز است، گفت: مسجد آقاباباخان با توجه به نوع معماری و تزئینات بیرونی که تلفیقی از آجر و کاشی با طرحهای هندسی و گره چینی است و همچنین بر مبنای شواهدی که در متون قدیمی عنوان شده، بهعنوان یکی از بناهای دوره زندیه و از آثار شاخص شهر شیراز است که بخشهایی از آن مرمتشده است.
گفتنی است: این بنای مذهبی در محله قدیمی اسحاق بیگ واقع شده و در سال ۱۳۷۹ با شماره ۳۴۲۳ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. هنر معماران توانمند ایرانی در زمینه کاشیکاری، آجرکاری رواقها و کاشی هفترنگ بهکاررفته در ساخت محراب، جلوه کمنظیری به این مسجد داده است.
ارسال نظر