رییس اتاق بازرگانی فارس:
برای ارتقای سطح کیفی، موضوع ارتقای اختیارات مناطق ویژه اقتصادی را پیگیری خواهیم کرد
رییس اتاق بازرگانی فارس گفت: برای ارتقای سطح کیفی فعالیت واحدهای مستقر در مناطق ویژه اقتصادی موضوع ارتقای اختیارات سازمان اداره کننده منطقه ویژه اقتصادی را پیگیری خواهیم کرد و قطعا در جهت اعمال قانون موضوع را در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و هیات مقررات زدایی مطرح خواهیم کرد.
، استاندار فارس و رئیس اتاق بازرگانی استان به همراه معاون اقتصادی استانداری، مدیران کل بخش های اقتصادی استان از چند واحد تولیدی مستقر در منطقه ویژه شیراز بازدید کردند و از نزدیک در جریان تولید و مشکلات این واحدها قرار گرفتند.
در این بازدید مدیران استان فارس از واحدهای تولیدی سلامت سازان پارس بوعلی، پشم شیشه ایران، شیراز کامیون، نیتل پارس، شایان دیزل، دهکده لجستیک و اداره گمرک مستقر در منطقه ویژه اقتصادی شیراز بازدید کردند.
در حاشیه این بازدیدها محمدصادق حمیدیان رئیس اتاق بازرگانی فارس گفت: مناطق ویژه و آزاد دارای قانون خاص هستند. به موجب دو قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و قانون مالیاتهای مستقیم برخی از اختیارات مناطق ویژه سلب شده است.
وی افزود: از جمله این اختیارات گرفته شده، صدور کارت بازرگانی است که در این زمینه اختیارات خاص وجود داشت که متاسفانه برای واحدهای مستقر در مناطق سلب شد که همین موضوع علاوه بر ایجاد مشکلات متعدد، موجب اعتراض بازرگانان و صنعتگران شده است.
حمیدیان اظهار داشت: برای ارتقای سطح کیفی فعالیت واحدهای مستقر در مناطق ویژه اقتصادی موضوع ارتقای اختیارات سازمان اداره کننده منطقه ویژه اقتصادی را پیگیری خواهیم کرد و قطعا در جهت اعمال قانون موضوع را در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و هیات مقررات زدایی مطرح خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در صورت تحقق این مهم به طور حتم اثرات مثبتی در جهت جذب سرمایه گذاری خارجی در این مناطق را شاهد خواهیم بود.
ضرورت خروج صنایع آلاینده از شیراز
حسینعلی امیری استاندار فارس در حاشیه این بازدید اظهار کرد: امروز از پروژه انتقال شرکت پشم شیشه بازدید کردیم؛ شرکت پشم شیشه فارس یکی از قدیمیترین شرکتهای کشور است که تولیدات آن در داخل شهر انجام میشود و به دلایل زیست محیطی قرار است این کارخانه از شیراز به شهرک صنعتی منتقل شود.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۶۶ درصد از کل کار انتقال پیش رفته و تجهیزات فنی وارد شده و کمتر از چهار ماه آینده شرکت کامل به شهرک صنعتی و منتقل میشود تا در سال آینده در منطقه ویژه صنعتی شیراز کار تولید خود را آغاز کند.
امیری بر ضرورت خروج صنایع آلاینده از شیراز تأکید کرد و گفت: البته این شرکت بخشی به نام توسعه دارد که نیاز به حمایت دولتی دارد که حتماً مورد حمایت قرار خواهد گرفت، چون محصولات پشم شیشه در صنایع مختلف کاربرد دارد و یکی از شرکتهای منحصر به فرد کشور است.
وی اقتصاد را یکی از مولفههای ثبات کشور دانست و گفت: هرچند صنایع دفاعی قدرتمند و نیروی باانگیزه از اهمیت بسیاری برخوردار است اما این مولفهها باید در کنار اقتصاد قوی و رضایتمندی مردم قرار گیرد.
استاندار فارس درباره بازدید از شرکت دارویی پارس بوعلی گفت: شرکت دارویی بوعلی که یکی از شرکتهای داروسازی با تولیدات قابل توجه در کشور است و بخشی از نیازهای دارویی ایران در این شرکت تولید میشود؛ این شرکت با بهرهگیری از وسایل و تکنولوژیهای پیشرفته و جدید با استانداردهای بینالمللی به تولید دارو میپردازد.
امیری عنوان کرد: شرکت تولید کامیونهای سبک ۶ تنی به نام شیراز کامیون از دیگر شرکتهایی بود که امروز مورد بازدید قرار گرفت که با توجه به توضیحات ارائه شده این خودرو از کیفیت خوبی برخوردار است و توصیه میشود با ارتقای تکنولوژی این خودرو را به صورت اتوماتیک درآورند.
او گفت: امروز از شرکت صنعت نفت کاتالیزور هم بازدید انجام شد که این کارخانه هم کار جداسازی مایعات از فرآوردههای نفتی و گاز را انجام میدهد.
امیری این شرکت را یک شرکت دانش بنیان دانست و گفت: این شرکت در صنعت نفت کشور، یک تکنولوژی بسیار مهم و پایهای به شمار میرود؛ در بخش آزمایشگاه این شرکت تعداد قابل توجهی از تحصیل کردههای دانشگاهی کشور و با تخصص و علاقه مشغول به فعالیت هستند.
استاندار فارس در بازدید از شرکت شایان دیزل، گفت: شرکت شایان دیزل یکی از بسترهای توسعه، ارتباطات و حمل و نقل است؛ در شیراز ماشینهای بزرگ با کیفیت خوب تولید میشود و خوشبختانه حدود ۲۷ درصد این صنعت به غیر از ریز قطعات، تولید داخل کشور است.
او تنها راه کاهش فشار تحریمها را تکیه بر ظرفیتهای داخلی دانست و گفت: زمانی در ایران نمیتوانستیم قطعههای کوچک ماشینهای معمولی را تولید کنیم اما امروز کامیونهای بزرگ و باکیفیت بالا تولید میشود و تنها بخشی از قطعات ریز از خارج از کشور وارد میشود، تمام این دستاوردهای داخلی در کنار فشار تحریمهای ظالمانه است.
امیری تأکید کرد: تنها راه کاهش فشار تحریمها تکیه بر تولید داخلی، نیروی انسانی، تکنولوژی داخلی و شرکتهای دانش بنیان است و عمدتاً دانشمندان و صنعتگران جوان، شرکتهای دانشبنیان را اداره میکنند و بخش قابل توجهی از اقتصاد کشور را رقم میزند و موجبات ایجاد اشتغال و معیشت مردم را فراهم میکنند.
استاندار فارس مشکلات زیرساختی را از مهمترین مشکلات واحدهای صنعتی دانست و گفت: واحدهای صنعتی نیازهای زیرساختی برق، گاز و آب دارند و برخی هم با مشکلات اداری و حقوقی مواجه هستند بدون شک با همکاری سایر دستگاه در سطح استان فارس مشکلات رفع خواهد شد.
ارسال نظر