امضای تفاهنامه بینالمللی برای ترویج سینمای سبز
فرهاد توحیدی با تاکید بر اینکه جشنواره فیلم سبز دولتی نیست، جزئیات ششمین دوره این رویداد را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم سبز، اولین نشست رسانهای ششمین جشنواره بینالمللی فیلم سبز صبح روز یکشنبه (اول اسفند) در سالن کنفرانس اداره محیط زیست تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست فرهاد توحیدی، دبیر ششمین جشنواره بینالمللی فیلم سبز گفت: کشور ما از نظر محیط زیستی در روزهای سختی به سر میبرد. این روزها شنیده میشود که خوزستانِ عزیز گرفتار طوفان ریزگردهاست و ما نیازمند عزم ملی برای بهبود اوضاع آن هستیم، امیدوارم این کوشش و عزم به وجود بیاید.
وی ادامه داد: شاید نیاز باشد که مردم نیز در این حوزه مشارکت کنند و با کمک دولت و تخصیص اعتبار کافی خوزستان شرایط مناسبی پیدا کند. در بخش دیگری از کشور بارش بارانهای سیل آسا و طوفان برف خرابیهایی را به بار آورده که امیدواریم هموطنان عزیز ما مشکلاتشان برطرف شود و با کمک دستگاههای زیربط به جریان زندگی عادی برگردند.
توحیدی یادآور شد: همچنین در بخشهایی از سیستان و بلوچستان سیلی به راه افتاده که سابقه نداشته و این درحالی است که بیش از ۶ سال بود در این استان بارانی نباریده بود و همه این اتفاقا اهمیت توجه به مسائل زیست محیطی را نشان میدهد. تلاش همکاران ما در جشنواره فیلم سبز بر این است که مشخص کنیم چه سهمی بر عهده ما شهروندان در برابر محیطزیست است و اینکه چطور میتوانیم بحرانهای محیطزیستی را مدیریت و کاهش دهیم.
وی با اشاره به مدیریت و مراقبت آلودگی در برخی شهرهای جهان بیان کرد: نقش افراد در این زمینه اهمیت ویژهای دارد. جشنواره بینالمللی فیلم سبز با ابزار هنر تلاش میکند تا به تغییر الگوهای رفتاری کمک کند.
توحیدی با اشاره به گزارشی از پنجمین دوره جشنواره فیلم سبز توضیح داد: جشنواره فیلم سبز در دوره گذشته خود بعد از ۱۰ سال فاصله از دوره چهارم برگزار شد. جشنواره ششم از ۳۱ تیر ماه تا ۶ مرداد ماه در تهران و مراکز استانها و برخی دیگر از شهرستانهای کشور برگزار خواهد شد که امیدواریم پردههای نمایش فیلم در این جشنواره افزایش یابد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از ۲۰۰ هزار مخاطب در طول یک هفته برگزاری جشنواره به تماشای آثار این جشنواره نشستند.
او درباره شرایط آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره نیز بیان کرد: این آثار باید در فاصله دی ماه ۹۲ تا پیش از پایان فراخوان جشنواره یعنی ۳۱ اردیبهشت ماه تولید شده باشند. تجربه برگزاری پنجمین جشنواره فیلم سبز ما را بر آن داشت تا جشنواره فیلم سبز در دوره ششم خود در قالب مسابقه بینالمللی برگزار شود بنابراین تغییراتی در شکل برگزاری ایجاد شده است و آثار بینالملی و ایرانی در کنار هم رقابت میکنند.
توحیدی درباره بخشهای مختلف جشنواره فیلم سبز عنوان کرد: همچنین مسابقه بینالملل ششمین جشنواره فیلم سبز شامل بخش داستانی بلند با مدت زمان بیش از ۵۰ دقیقه، داستانی کوتاه با مدت زمان کمتر از ۳۰ دقیقه، مستند بلند با مدت زمان بیش از ۳۰ دقیقه، مستند کوتاه با مدت زمان کمتر از ۳۰ دقیقه، مسابقه پویانمایی و مسابقه فیلمهای تجربی میشود.
وی ادامه داد: بخشهای غیررقابتی سینمایی ششمین جشنواره فیلم سبز شامل فیلمهای کودک و نوجوان از جمله ساختههای این گروه سنی یا فیلمسازان حرفهای درباره کودکان یا برای کودکان درباره مسائل محیط زیستی است. در بخش غیررقابتی همچنین فیلمهای ساخته شده توسط مراکز گردشگری نیز میتوانند شرکت کنند.
دبیر ششمین جشنواره فیلم سبز همچنین گفت: با توجه به نامگذاری سال ۲۰۱۷ به نام سال گردشگری پایدار، این موضوع یکی از موضوعات مورد توجه در این دوره از جشنواره فیلم سبز خواهد بود. همچنین فیلمهای ساخته شده توسط صنایع درباره سبز کردن صنعت و کنترل آلودگی در فرآیند تولید و عملکرد هم از موضوعات بخش غیر رقابتی در ششمین جشنواره فیلم سبز خواهد بود.
نوحیدی همچنین خاطر نشان کرد: بازار بینالمللی فیلمهای محیط زیستی نیز ممکن است برگزار شود. از سویی دیگر بخش غیررقابتی دیگری به آثار محیطبانان عزیز کشور که در جریان انجام وظیفه خود ثبت کردهاند، اختصاص دارد. دیدن برخی از این تصاویر با نگاهی خلاقانه می تواند برای مخاطبان جشنواره بسیار جذاب باشد و از فیلم های برتر این بخش نیز تقدیر به عمل خواهد آمد.
توحیدی با اشاره به بخش جنبی جشنواره بیان کرد: مسابقه هنرهای تجسمی شامل عکاسی، گرافیک، کاریکاتور، تصویرسازی هنرهای مفهومی و ویدئوآرت از دیگر بخش های این جشنواره است. برگزاری کارگاهها و سمینارهای بینالمللی هم با موضوعات مرتبط با تم جشنواره که اقتصاد سبز است، برگزار میشود. شهر پایدار، گردشگری پایدار و انرژی های پاک هم زیرمجموعههای این تم هستند.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه بینالمللی آثار دیزاین سبز بینالمللی در قالب ششمین جشنواره بینالمللی فیلم سبز گفت: از آنجا که بخشهایی از صنایع و خدمات برای طراحی وسایلی متناسب با محیط زیست تلاش میکنند، برخی از این طرحها در جشنواره فیلم سبز عرضه می شوند تا الگویی برای استعدادهای جوان و دانشمندان ایرانی برای تولید ابزارهایی در راستای اهداف محیط زیستی باشند.
این فیلمنامه نویس افزود: جشنواره بین المللی فیلم سبز همچنین با شرکت هنرمندان ۱۹ اسفند ماه مراسم روز درختکاری را برگزار و سفرای جدید محیطزیست در این رویداد مشارکت کرده و مدیران موفق در زمینه محیط زیست مورد تقدیر قرار میگیرند و سفیران اقدام به کاشت نهال خواهند کرد.
وی در پایان خبر داد، فیلم «مادر کشی» که سال گذشته در جشنواره بینالمللی فیلم سبز مقام اول را کسب کرد، در مسابقه جهانی GFN که باید به اسکار سبز تبدیل شود، با اختلاف یک رای دومین فیلم برگزیده شناخته شد. همچنین در جشنواره فیلم سبز برلین فیلم «خواب آب» عنوان بهترین فیلم را از آن خود کرد. امیدواریم این موفقیت ها ادامه یافته و همانطور که اصغر فرهادی در اسکار می درخشد، فیلم های ایرانی نیز در اسکار سبز دیده شوند.
توحیدی همچنین از امضای تفاهم نامهای با یک سازمان بینالمللی برای ترویج سینمای سبز و ارائه شیوه نامه فیلمسازی و برنامهسازی سبز خبر داد.
اکران فیلم های جشنواره در ۱۰۰ مرکز
در ادامه این نشست مهدی توحیدپور، دبیر اجرایی ششمین جشنواره بینالمللی فیلم سبز نیز گفت: جشنواره فیلم سبز در ششمین دوره به صورت کاملا بینالمللی در بخشهای سینمایی و تجسمی برگزار میشود و بخش اضافه شده به این دوره، نمایشگاه دیزاین سبز برای پرداختن به طرحهای صنعتی و معماری و شهری متناسب با حفظ محیطزیست است.
وی ادامه داد: شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست برای اولینبار به عنوان غرفه سینمای سبز حضور خواهد داشت و فیلمهای برگزیده پنجمین جشنواره در این نمایشگاه به نمایش درمیآید و برگزیدگان دوره پنجم نیز حضور خواهند یافت.
توحیدپور در ادامه افزود: در مراسم روز درختکاری در پارک پردیسان همچون سال گذشته فعالان محیطزیست و هنرمندان حضور خواهند داشت.
او خاطرنشان کرد: سال گذشته اکران فیلمهای جشنواره سبز را در ۷۰ مرکز تجربه کردیم که این تعداد در ششمین دوره به ۱۰۰ خواهد رسید. در هر استان با حضور تشکلهای محیط زیستی و فرهنگی برنامههای غیررقابتی و ویژهای همزمان با جشنواره برگزار خواهند کرد. سفرهای استانی برای تقویت بخشهای ستادی در حال حاضر آغاز شده است تا جشنواره کارآمدتر برگزار شود و آغاز این سفرها از استان قزوین بوده است.
وی ادامه داد: این سفرها تا یک ماه پیش از برگزاری جشنواره ادامه می یابد و سازمان های مردم نهاد نیز در پروژه های مشترک محیط زیستی برای اشاعه فرهنگ حفظ محیط زیست به زبان هنر با ما همکاری دارند.
حضور کمپین رضا کیانیان در جشنواره فیلم سبز
در ادامه این نشست مزدک میرمضانی، مدیر امور استانهای جشنواره نیز گفت: در جریان تبادل با شبکه جشنوارههای جهانی فیلم سبز متوجه شدیم که از نظر بسیاری از شاخصها نظیر تعداد سالنهای نمایش، مخاطبان، جوایز و تعداد شهرهای مشارکت کننده، بخشها وبرنامه های جانبی، جشنواره فیلم سبز ایران بزرگترین جشنواره فیلم سبز جهان نیز محسوب میشود.
وی با بیان اینکه شبکه GFN به این جشنواره در پنجمین دوره توجه ویژهای داشت افزود: با این ظرفیت در ششمین میتوانیم بهترین فیلم های محیط زیستی جهان را شرکت دهیم. همچنین بهترین فیلم های ایرانی نیز در این رویداد حضور می یابند تا بازار این فیلم ها نیز رونق بگیرد. کمپین ها و کارگاه های محیط زیستی نظیر کمپین رضا کیانیان درباره دریاچه ارومیه در ششمین جشنواره فیلم سبز شرکت خواهند کرد.
میر رمضانی همچنین با اشاره به مذاکره جشنواره فیلم سبز با سازمان های بین المللی نظیر اکو و یونسکو برای گردش جشنواره فیلم سبز در کشورهای منطقه، توضیح داد: این اتفاق می تواند مفاهیم مطرح در فیلم های جشنواره را در منطقه نیز گسترش دهد همچنین مهمانان ویژه ای در ششمین جشنواره بین المللی فیلم سبز نیز شرکت می کنند.
جشنواره فیلم سبز دولتی نیست
در بخش دیگری از این نشست، فرهاد توحیدی در پاسخ به این پرسش که چرا سال گذشته برگزیدگان جوایز خود را با تاخیر دریافت کردند، گفت: سازمان حفاظت از محیط زیست ایران دیناری به این جشنواره کمک نمی کند اما کوشش می کنیم تا افراد حرفه ای را برای جلب اعتبارات و جذب منابع مالی در کنار خود داشته باشیم. ما با دست خالی پنجمین جشنواره فیلم سبز را برگزار کردیم و بعد از جشنواره با بحران مالی شدیدی رو به رو بودیم اماخوشبختانه بعد از مدتی توانستیم تعهدات خود را به برگزیدگان ادا کنیم.
وی در پاسخ به این که سازمان حفاظت از محیط زیست و دولت چه کمکی به برگزاری جشنواره فیلم سبز داشته اند، عنوان کرد: باید تاکید کنم که جشنواره فیلم سبز به هیچ وجه جشنوارهای دولتی نیست و تنها از کمک های معنوی سازمان حفاظت از محیط زیست صرفا استفاده می کند. پنجمین جشنواره فیلم سبز بازخوردهای خوبی داشت و فیلم های برتر این جشنواره با اجازه برگزیدگان در شهرهای دیگر نمایش داده شد.
توحیدی ادامه داد: سازمان حفاظت از محیط زیست با توجه به این موفقیت، کمک به پخش فیلم های دغدغه مند در حوزه محیط زیست کرده است. برای مثال ، فیلم «مادرکشی» اثر برگزیده دوره قبل درباره حفاظت از منابع آب و سد سازی بحث های چالش برانگیزی را به دنبال داشت که در مراکز مختلفی به نمایش در آمد. همچنین تا آنجا که اطلاع دارم سدسازی در دست بازنگری در مجموعه دولت است. امیدوارم سیاست گذاران به دنبال تولید و نمایش این جنس فیلم ها در سیاست های خود بازنگری داشته باشند.
وی درباره اساتید و مدرسان خارجی کارگاه های جشنواره نیز افزود: در حال مذاکره با این افراد هستیم و هنوز اسامی قطعی نشده است اما سینماگرانی به این جشنواره خواهند آمد که برایمان جنبه غافلگیرانه دارند.
او با ابراز امیدواری به راهاندازی و برگزاری مطلوب بازار فیلم جشنواره گفت: ایران با توجه به تنوع اقلیمی و دارا بودن ویژگی ۵ قاره ، قاره کوچک نام دارد و می توان از این فرصت برای تهیه فیلم هایی که به تغییر الگوهای رفتاری کمک می کند، استفاده کرد.
ارسال نظر