English

در بازدید رئیس سازمان سینمایی از فارابی چه گذشت؟

نقش بنیاد سینمایی فارابی باید پررنگ شود

«محمد مهدی حیدریان»، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی، ظهر دوشنبه ۲۸ فروردین از بنیاد سینمایی فارابی بازدید و با مدیران این بنیاد دیدار و گفت و گو کرد.

نقش بنیاد سینمایی فارابی باید پررنگ شود

به گزارش خبرگزاری موج به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، در این بازدید، «علیرضا رضاداد» مشاور ارشد رئیس سازمان سینمایی، «رمضانعلی حیدری خلیلی» معاون فناوری و توسعه و «جلیل اکبری‌صحت» مشاور رئیس سازمان و مدیرکل حوزه ریاست، رئیس سازمان سینمایی را همراهی می‌کردند.

در ابتدای جلسه مشترک رئیس سازمان سینمایی با مدیران بنیاد سینمایی فارابی، «علیرضا تابش»، مدیرعامل این بنیاد، ضمن خوشامدگویی و خیر مقدم به محمد مهدی حیدریان و همراهان گفت: مهندس حیدریان از السابقون مدیریت سینمای  ایران هستند و از  بدو تأسیس بنیاد فارابی در دهه ٦٠، حضوری فعال در مدیریت سینمای کشور داشته و تسلط کافی به اهداف، وظایف و چالش‌های نهادهای سینمایی و این بنیاد دارد. در مدت مسئولیتم در بنیاد فارابی هم در جلسات هیات امناء بنیاد و هم در سایر ملاقات‌ها و نشست‌ها از تجربیات و مشورت‌های ایشان بهره‌مند شده‌ام.

وی به ظرفیت‌های نهادی بنیاد سینمایی فارابی اشاره کرد و افزود: طی قریب به سه سال اخیر، با تحول در رویکردهای بنیاد، تلاش کرده‌ایم تا همسو با تحولات سینما و توفیقات سینمای ایران در سطح ملی و بین‌المللی، یار و همراه سینماگران باشیم.

تابش در ادامه گفت: رویکرد بنیاد در این مدت با نگاه تحول‌گرایانه بوده و خوشبختانه برای تحقق انضباط مالی اقدامات خوبی انجام شد.

وی افزود: در حوزه سینمای حرفه‌ای، مسئولیت سنگینی بر عهده بنیاد فارابی است که با درک شرایط موجود توانستیم ضمن تعامل سازنده با خانه سینما و سایر موسسات سازمان سینمایی، مشارکت دیگر نهادهای مؤثر سینمایی را نیز جلب کنیم و فارغ از جناح‌گرایی، چتر حمایت‌های بنیاد فارابی را وسعت ببخشیم.

تابش در ادامه گفت: از سال گذشته چند سرفصل در حوزه تحول ساختار و نیروی انسانی بنیاد در طراحی کردیم که بخشی از آن اهداف محقق شده و بخشی نیز در دست اجرا است. بنیاد فارابی بیش از سی سال است که آغاز به کار کرده و در حوزه‌های ملی و بین‌المللی نیز بسیار اثرگذار بوده ولی متأسفانه در مقاطعی متناسب با تحولات سینمای جهان، نیاز سینمای ایران را نتوانسته به خوبی پاسخ دهد و توان خود را در برخی از عرصه‌ها  به‌روز رسانی کند. در این دو سال تلاش کردیم با همدلی و هم فکری اصحاب نظر و با راه اندازی مجدد شورای پژوهشی بنیاد بتوانیم نقطه نظرات صاحب نظران را در تصمیم‌گیری‌های اخیر، لحاظ کنیم.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در ادامه گفت: مدیریت جدید در این دو سال تلاش کرده تا متناسب با ظرفیتی که می‌توان برای سینمای ملی خلق کرد همدلانه و با مدارا کارهای را به سرانجام برسانند و به لحاظ کمی و کیفی نیز با همه کم مهری‌هایی که در این مدت به این بنیاد شد عملکرد قابل قبولی داشته و ضمن توفیقات بین‌المللی، ۱۲ سیمرغ در جشنواره فیلم فجر سال ٩٥ به آثاری که بنیاد حمایت کرده بود تعلق گرفت. خوشبختانه آقای حیدریان با نگاه تحول در سینما آمده است و در این مدت سعی کردیم دیدگاه تحول‌گرایانه ریاست جدید سازمان سینمایی از جمله مدیریت سینما در سطح کلان را  به اجرا درآوریم.

او ادامه داد: توفیقات سینمای ایران در افزایش مخاطب داخلی و حضور موفق جهانی در سینما را ارج می‌گذاریم و اطمینان دارم با مدیریت متمرکز و همدلی میان جامعه اصناف سینمای ایران و نهادهای سینمایی می‌توان به برنامه‌ها و افق‌های مد نظر ریاست سازمان رسید. امیدوارم دوره جدید مدیریت سینما دوره پیشرفت، عملگرایی و هم افزایی باشد.

مهندس محمدمهدی حیدریان معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی نیز در این جلسه با تقدیر از زحمات انجام شده در مدیریت کنونی بنیاد سینمایی فارابی گفت: تلاش‌های صورت گرفته در مسیر تحول است اما با برنامه‌ریزی و اهداف بلند مدت باید گام‌های تحول بلندتر برداشته شود.

وی ادامه داد: بنیاد سینمایی فارابی به عنوان شخصیت حقوقی از مؤثرترین اجزای ساختار سینما از بدو تأسیس تاکنون بوده و نقش بی‌بدیل و غیر قابل انکاری در سینمای کشور داشته است. کارهایی در فارابی صورت گرفته که می‌توان گفت بدون آنها، سینما در چنین شرایطی نبود، عملکرد بنیاد سینمایی فارابی باعث شد تا در سال‌های آغازین انقلاب صاحب سینما شویم که این یک اصل و اساس است.

بنیاد سینمایی فارابی و سایر مؤسسه‌های تابعه و ساختار سازمان سینمایی در صورتی که ثابت بمانند؛ یعنی اینکه عملکرد ما اشتباه بوده و آن مؤسسه مؤثر نخواهد بود. هر کدام از این مجموعه‌ها چنانچه مدتی در حوزه وظایف و ساختاری که انجام می‌دهند ثابت باشند یقیناً ضعفی دارند، چرا که سینما یک امر ثابت نیست و اگر چنین نبود تاکنون مضمحل شده بود.

وی در ادامه گفت: سینما یک خاصیت ذاتی و توانایی درونی دارد و مرتب مشغول باز تولید و باز تعریف خود است و با مختصات جدید و متفاوت‌تر از قبل تعریف می‌شود و در جامعه به حیات خود ادامه می‌دهد و مانند خیلی از صنعت‌ها که ماندگاری آنها در نیازسازی است و به سرعت با توجه به ارتباطی که با مخاطبش برقرار می‌کند، نیازهای متفاوت و جدیدی را تعریف می‌کند و سپس دست به تأمین آن می‌زند.به همین دلیل ساختارهایی که برای مدیریت سینما در نظر گرفته می‌شود هم باید درک کافی و هم عملکرد درستی وجود داشته باشد در غیر این صورت، در برخی از بخش‌ها دچار مشکل خواهیم شد و چون متصل به هم هستیم کل سینما دچار مشکل خواهد شد.

رئیس سازمان سینمایی افزود: به زعم من بنیاد سینمایی فارابی همچنان نقش حیاتی و جدی را باید ایفا کند و در حرکت رو به جلو و متناسب با حرکت جهانی سینما، تأثیرگذار باشد، به همین دلیل ضروری است با همکاری مدیران بنیاد و هماهنگ با سایر مؤسسات و بخش‌های سازمان سینمایی، مسئولیت بنیاد فارابی باز تعریف شود.

وی تأکید کرد: در بخش سینمای حرفه‌ای باید تلاش کنیم سینما را به جایگاهی برسانیم که حیات طبیعی و رو به جلو پیدا کند. ضعف اصلی سینما، گرفتار شدن در بن بست مرزها است. در حالی که سینما برای اینکه به پیشرفت‌های لازم برسد باید بین‌المللی شود. سینما اگر در منطقه خود گرفتار شود نه در محیط خود و نه در مخاطبین بالفعل سینما تأثیرگذار نخواهد بود. در این مقطع، اصلی‌ترین ستون‌ها و بخش‌های ایجاد سینمای جدید و پویا باید پی‌ریزی شود و در بیرون بردن سینما از بن بستی که در آن گرفتار است تلاش خواهیم کرد، بخش عمده‌ای از شناسایی راهکار و برنامه‌ریزی برای عبور سینمای حرفه‌ای از این وضعیت، بر عهده بنیاد فارابی خواهد بود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اگر سینمایی مطابق با استانداردهای تکنولوژیکی، زیبایی شناسانه و فرهنگ ملی داشته باشیم، خروج از این بن‌بست آسان‌تر است پس باید در تعامل حرفه‌ای با سینمای دنیا و همکاری به شکل مشارکتی و همچنین استفاده از مزیت‌های یکدیگر در شبکه بین‌المللی تولید و پخش سینما قرار بگیریم.

حیدریان در ادامه گفت: جشنواره‌های بین المللی نباید مقصد فیلمسازان باشد بلکه معبر فیلمسازان برای ورود به بازارهای جدید است؛ برای خروج از بن‌بست‌ها نیازمند حضور در جشنواره‌های جهانی هستیم، ولی با این هدف که حضور در جشنواره باید به عنوان یک معبر و ایستگاه بین راه که باید از آن عبور کنیم تلقی شود که در ادامه به حضور در بازار و دیده شدن توسط مردم دنیا منتهی شود. جشنواره‌ها به عنوان وسیله کمک می‌کنند تا به هدف مورد نظر-یعنی گرفتن سهم بیشتر از نیاز تصویری دنیا- برسیم. بنیاد فارابی نیز با تعریف هدف و بعد استخراج برنامه و پروژه‌هایی که خواهد داشت از همین جمله «گرفتن سهم از نیاز تصویری دنیا» آغاز می‌کند و از این پس هر فعالیتی پیش از آنکه در بخش سینمای حرفه‌ای عملیاتی شود باید با این رویکرد در بنیاد فارابی بررسی شود. 

وی با اشاره به ضرورت همگرایی مؤسسات سینمایی افزود: اگر بنیاد فارابی نسبت خودش را با انجمن سینمای جوانان، یا سینماشهر، یا مدرسه ملی سینما یا مؤسسه رسانه‌های تصویری و سایر موسسه‌ها نتوانست تعریف ارگانیک کند پس در می‌یابیم که برنامه‌ریزی انجام شده دارای نقص و اشکال است. ما در این دوره سعی می‌کنیم به این سمت حرکت کنیم که هر برنامه‌ای توسط یکی از مؤسسه و سازمان‌ها ترسیم شد حتماً متناسب با هدف مورد نظر گنجانده شود و بعد نسبت آن با سایر مؤسسات سازمان سینمایی استخراج شود.

حیدریان توانمند سازی بخش خصوصی در سینما را جزو اولویت‌های این سازمان برشمرد و ادامه داد: سازمان سینمایی خود را مکلف می‌داند تا هر زمانی که بخش خصوصی نیازمند است و ضعفی از خود نشان می‌دهد اقدام به برطرف کردن آن کند و بر توانمند کردن آن بخش کوشا باشد؛ چرا که سازمان سینمایی و مؤسسه‌های تابعه متولی برخی امور هستند نه متصدی آن. برای رسیدن به سینمای حرفه‌ای باید ساختار صنفی، حرفه‌ای شود. سینمای حرفه‌ای در دنیا معمولاً توسط مؤسسات و شخصیت‌های حقوقی اداره می‌شود که دارای دو ویژگی توانایی و مسئولیت‌پذیری هستند.

مهندس حیدریان بر جایگاه بنیاد سینمایی فارابی در حمایت و راهبری سینمای حرفه‌ای تأکید کرد و افزود: نقش بنیاد سینمایی فارابی در جهت کمک به استقرار سینمای حرفه‌ای در بخش خصوصی در نسبت با گذشته باید پر رنگ‌تر شود، همچنین بنیاد فارابی در شناسایی بخش خصوصی توانمند و حمایت از آن ایفای نقش می‌کند و نیز برای موفقیت بخش خصوصی سینما تلاش بیشتری خواهد شد.

در این جلسه «علیرضا رضاداد» دبیر سی‌اُمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، «رمضانعلی حیدری‌خلیلی» معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی، «جلیل اکبری صحت» مشاور رئیس سازمان و مدیرکل حوزه ریاست سازمان سینمایی، «مهدی پیماندار» خزانه‌دار بنیاد سینمایی فارابی، «مسعود احمدیان» معاون فرهنگی و پژوهشی، «امیر اسفندیاری» معاون بین‌الملل، «محسن شمس» معاون بازرگانی و پشتیبانی تولید، «محمدرسول صادقی» مشاور مدیرعامل و مدیر روابط‌عمومی، «محمدحسن مهدویان» مدیر امور اداری، «ناصر باکیده» مدیر دفتر امور جشنواره‌ها، «رضا آژ» مدیر تشریفات و امور رفاهی، «مهدی شکری‌آذر» مدیر فن‌آوری اطلاعات و «سعید افراسیابی» مدیر بخش آموزش بنیاد سینمایی فارابی حضور داشتند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه