English

یک خواسته از جهانگیری همزمان با معارفه رئیس جدید میراث فرهنگی

معاون صنایع‌دستی کشور از معاون اول رئیس جمهور درخواست کرد، نهادها و وزارتخانه‌ها را ترغیب به تغییر تصویر و همکاری ویژه با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کند.

یک خواسته از جهانگیری همزمان با معارفه رئیس جدید میراث فرهنگی

به گزارش خبرگزاری موج، «بهمن نامورمطلق» در مراسم تودیع و معارفه روسای سازمان‌ میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به نمایندگی از دیگر معاونت‌های سازمان، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت موجود اظهار کرد: این مراسم تودیع و معارفه یک رئیس نیست، بلکه تودیع و معارفه دو دولت تلقی می‌شود. در دوران دولت یازدهم سه رئیس در این سازمان تغییر کرد که این قابل تأمل است. البته تفاوت‌های ماهوی در این دولت به نسبت سایر دولت‌ها وجود داشته، چرا که مَنش متفاوت هر سه رئیس، پیگیری یک نگرش و پارادایم بوده است. این تغییرها همراه با پیوستگی بوده و نه گسست، برای همین سازمان موفق بوده است.

وی قانونمندی، قانون‌گذاری، ترویج تفکر اقتصادی و تجاری‌سازی، اشتغالزایی، انضباط، اخلاق‌مداری، به‌روز کردن و نوآوری، فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی را از جمله اقدامات موفقیت‌آمیز این سازمان در دوران دولت یازدهم برشمرد و افزود:‌ در این ۱۴ سال سه بار شورای عالی میراث فرهنگی،‌ صنایع دستی و گردشگری تشکیل شد که همه آنها در دولت یازدهم اتفاق افتاد.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: از آنجا که در روزگار ما تخریب به یک صنعت سودآور تبدیل شده، این فعالیت‌های موفقیت‌آمیز دیده نمی‌شود و برای همین قرار شده فعالیت‌های همه معاونت‌ها به متن و کتاب تبدیل شود.

او ادامه داد: در گردشگری ساخت و سازها به خصوص در هتل‌ها و اقامتگاه‌ها از رشد بی‌نظیری بهره‌مند بود و کشور به یکی از قطب‌های نوظهور گردشگری تبدیل شده است.

نامورمطلق سپس به شماری از فعالیت‌های سه معاونت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد و افزود: در معاونت میراث فرهنگی، هیچ‌گاه تا این حد نقش تاریخی آثار فرهنگی به نمایش گذاشته نشد و هیچ گاه استرداد اموال تاریخی را در یک دوره تا این اندازه نداشتیم. در بخش صنایع‌دستی شاهد رشد صادرات به بیش از ۲.۵ برابر و ثبت جهانی شهرهای صنایع دستی و همچنین افزایش اشتغالزایی سالانه تا ۲۰ درصد بودیم.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: همه این سعی‌ها به معنی خوب و عالی بودن همه‌چیز نیست، ولی به هر حال سازمان با وجود کمبودها در مسیر توسعه حرکت کرده و به قول آقای بهشتی، از حالت نباتی و اورژانسی درآمده است. ریل‌گذاری‌ها صورت گرفته و قطار سازمان روی ریل قرار گرفته است. همچنین جایگاه اجتماعی این سازمان ارتقاء یافته است، به طوریکه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جشنواره شهید رجایی دستگاه برگزیده شد.

وی تأکید کرد:‌ این سازمان برای قدم نهادن در مسیر توسعه به حمایت بیشتری نیاز دارد، به سرمایه‌های انسانی؛ چرا که در دولت‌های گذشته نیروی انسانی در این سازمان بسیار آسیب دید و وضعیت حقوقی کارکنان آن به نسبت سایر نهادها و سازمان‌ها پایین است. مدیران استانی با این مشکل بیشتر مواجه هستند.

نامورمطلق اضافه کرد: هنوز نهادهای تصمیم‌گیرنده نتوانسته‌اند امکانات و ساختار را با وضعیت جدید هماهنگ کنند و تصمیم‌ها دیرتر از واقعیت‌ها به سرانجام می‌رسد. از آقای جهانگیری می‌خواهیم نهادها را به تغییر تصویر و همکاری ویژه ترغیب کنند.

وی همچنین سهم "احمدی‌پور" را در ارتقای موقعیت این سازمان قابل توجه دانست و گفت: او فردی متعهد و دلسوز است که در این فرصت اندک توانست کارهای خوبی انجام دهد. ایشان در شرایط سخت زمانی این سازمان را تحویل گرفت. همه می‌دانند در ماه‌های پایانی دولت کار چقدر سخت می‌تواند باشد.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین اظهار کرد: معاونت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کوچکترین معاونت ریاست جمهوری به حساب می‌آید، برای همین مدیریت معمارانه‌ای را می‌طلبد؛ چرا که ریاست آن با معادلات چند مجهوری مواجه است.

نامورمطلق همچنین گفت:‌ به دنبال گفت‌وگوهایی که با معاونان این سازمان داشتیم، آقای مونسان را مدیری پرانرژی، اهل تعامل و توسعه‌گرا دیدیم. مدیریت متعادل در سه حوزه و متوازن در دو سطح ستاد و صف است.

عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه