وزیر فرهنگ و ارشاد:
جوهره انقلاب حضور فعالانه زنان در حوزه های اجتماعی بود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جوهره انقلاب حضور فعالانه زنان در عرصه های مختلف اجتماعی بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در مراسم نکوداشت ولادت حضرت فاطمه و روز زن که در تالار وحدت برگزار شد، عباس صالحی ضمن تبریک هفته زن گفت: یکی از حوزه های قابل توجهی که زنان در آن موثر هستند حوزه فرهنگ و ادب ایران است. زنان از دیرباز سهم مهمی در هنر ایرانی داشتند و صنایع دستی ما مدیون و وام دار حضور خلاقانه زنان هنرمند است.
وی افزود: اگر ما از چیزی به نام صنایع دستی و هنرهای سنتی در رشته های مختلف سخن می گویم و ان را به عنوان بخشی از هویت ایرانی می شناسیم، قرن های متوالی زنانی بودند که پای این هنرها نشستند و به آسمان زیبایی ها بردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در بخش حوزه فرهنگ و ادب زنان سابقه طولانی داشتند به ویژه در دهه های معاصر در فرهنگ و ادب ایران این حضور متمایز است. در این رابطه آمارهای ما بر مبنای کتاب های چاپ شده روشن تر است و لذا مشهود است در چند دهه، حضور زنان در این بخش تصادعی بوده است.
صالحی با اشاره کتاب های چاپ شده در بخش داستان نویسی در یک قرن گذشته گفت: در حوزه داستان از ۱۳۱۰ تا ۱۳۳۹ مجموعه داستان نویسان مرد ایران، ۲۷۰ نفر بودند و داستان زن ۲۵ تن. در سال ۱۳۶۳ تنها در یک سال ۲۴۱ مرد و ۲۸ زن داستان نویس کتاب منتشر کردند. اما دو دهه بعد یعنی در سال ۱۳۹۳ تعداد داستان نویس مرد ۱۷۳۸ و زن ۱۶۴۸ بودند. یعنی فاصله ده برابری به تعادل تقریبی رسید.
وی در خصوص حضور زنان در فضای شعر اظهار داشت: درفضای شعر هم در ۱۳۶۳تعداد ۳۵۳ مرد و ۱۲ زن کتاب شعر چاپ کردند. در سال ۱۳۹۳ تعداد ۲۸۵۹مردان و ۱۳۱۲ زن کتاب منتشر کردند. یعنی از فاصله ۳۰ برابری در سال ۶۳ به دو برابر در سال جاری رسیدیم.
عباسی افزود: حوزه بازار فرهنگ و ادب هم شاهد حضور بالای زنان است. دوره معاصر تنوعی برای حضور ایجاد کرده اما هنرهای سنتی ما مهر زنان خورده است. هرچند ممکن است این مهرها ناخوانا باشد.
از مجموع ۷ هزار کارکنان وزارت فرهنگ ۲ هزار نفرشان زن هستند که تعلق ویژه ای به این حوزه دارند. جوهره انقلاب این بود که زنان در حوزه اجتماعی فعالانه عمل کنند و ما امیدواریم در دولت تدبیر و امید این مسیر را پیگیری کنیم.
ارسال نظر