سعید پور اسماعیلی در گفتوگو با خبرگزاری موج:
نشست های جشنواره مخاطب خاص خود را پیدا کرده است/۳۵ دقیقه ارتباط مستقیم اسکایپی روزانه با اساتید در آنسوی دنیا
سعید پور اسماعیلی گفت: این بخش مخاطب خاص خود را پیدا کرده و ثبت نام نزدیک به صد و پنجاه نفر، با اطلاع از اینکه حضور مستمر در هفده از بیست جلسه شرط صدور گواهی شرکت در دوره است، به معنی اتخاذ تصمیم جدی آنها برای حضور در کارگاهها است.
سعید پوراسماعیلی مدیر کمیته کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی سیوپنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، در پاسخ به خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج در مورد اینکه آیا برگزاری موازی نشستهای تخصصی و نمایش آثار راه یافته به سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، عده ای را محروم نمی کند؟ گفت: به هرحال جشنواره مخاطبین متنوعی دارد و ما نباید فکر کنیم که همه مخاطبین برای دیدن فیلمها میآیند. طبیعتا آنهایی که فیلمهایی را برای تماشا انتخاب می کنند، در کارگاهها شرکت نمی کنند. به نظرم نمی شود جشنواره را محدود کنیم و بگوییم فقط یک برنامه داشته باشد.
معاون فرهنگی و آموزشی انجمن سینمای جوانان ایران افزود: بعضی وقتها فیلمهای مورد علاقه یک نفرهم، در موازات هم به نمایش در می آیند و او ترجیح می دهد که اثری را در بخش بین الملل یا ملی ببیند یا یک اثر انیمیشن را تماشاکند یا یک مستند را و این ناگزیر و انتخاب اوست.
نشستهای تخصصی مخاطب خاص خود را دارند
وی در ادامه اظهار داشت: وقتی برنامهها زیاد است مخاطب خاص خود را دارد و البته حق انتخاب به افراد میدهد. وقتی میگویم مخاطب خاص یعنی مثلا بخش کمی از برنامههایی که ما داریم، متعلق به فیلمسازانی است که در این جشنواره فیلم دارند؛ مگر در تک نشستهایی که در روزهای خاصی که تلاقی با برنامهشان ندارد، حضور پیدا می کنند.
مدیر کمیته کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی سی و پنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران افزود: بنابراین تقریبا هشتاد درصد مخاطبین ما کسانی هستند که صرفا برای حضور در نشستها میآیند؛ نه اینکه بخواهند به تماشای فیلمهای جشنواره بنشینند. در واقع این بخش مخاطب خاص خود را پیدا کرده و ثبت نام نزدیک به صد و پنجاه نفر، با اطلاع از اینکه حضور مستمر در هفده از بیست جلسه شرط صدور گواهی پایان دوره است، به معنی این است که تصمیم گرفته اند به طور جدی در کارگاهها حضور داشته باشند.
برای اعتبار گواهی حضورمان احترام قائلیم
این مدرس سینما تصریح کرد: ما برای صدور گواهی آزمونی برگزار نمی کنیم در نتیجه دست کم، باید یک سطح کیفی را بر اساس تعداد جلسات حضور قائل شویم در نتیجه ما برای اعتبار گواهی شرکتی که با مهر انجمن صادر می شود و همه دوستانی که در این نشستها حضور پیدا می کنند، احترام قائلیم و چون با چهار محور موضوعی مباحث یک روز مطرح می شود، کسی که بیش از سه جلسه از یک روز را نباشد تقریبا محتوای یکی از موضوعات چهارگانه را از دست داده است.
وبینار به جای سمینار
وی در مورد دلیل برگزاری جلسه پایانی نشستهای تخصصی هر روز به صورت ویدئو کنفرانس و از طریق اسکایپ گفت: ما به دلیل کمبود وقت آزاد اساتید و همزمانی برخی از برنامههاشون، یا شرایط سختی که داشتند یا هزینه های زیادی که تنها برای برگزاری یکی دو نشست به جشنواره تحمیل می شد، خیلی از اساتید را نمی توانستیم دعوت کنیم که در جشنواره حضور پیدا کنند. این سیستم هم در جهان بسیار رایج شده و خیلی از سمینارها دیگر وبینار هستند و از بستر فضای مجازی استفاده زیادی می کنند. در مجموعه فعالیت هایی که در دست اقدام داریم تا بیشتر کلاسهای تئوریمان را به سمت آموزشهای مجازی برگزار کنیم، جشنواره بستر خیلی مناسبی است تا ما بتوانیم از اساتید خیلی خوب جهانی استفاده کنیم که به دلایل گفته شده آمدنشان به ایران ممکن نبود.
پیش بینی های لازم انجام شده
پوراسماعیلی در مورد اینکه آیا پیش بینی های فنی برای انجام این ویدئو کنفرانسها شده به خبرنگار موج گفت: اگر تا زمان برگزاری جشنواره در بستر اینترنتی کشور اتفاق خاصی نیفتد، همه چیزهایی که به عنوان زیرساخت فنی در سالن لازم بود، فراهم شده. با توجه به وجود فیبر نوری، خوشبختانه امسال نسبت به سال قبل سرعت اینترنت بسیار بهتر شده و ما هم همه امکانات لازم را پیش بینی کرده ایم که به موقع بتوانیم به مناسبت سی و پنجمین دوره، سی و پنج دقیقه برنامه داشته باشیم.
مدیر کمیته کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی سیوپنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، افزود: در کنار همه اینها از بین مهمانان خارجی که در جشنواره حضور دارند استادانی را انتخاب کردهایم که اگر یکی از نشستهای اسکایپی پایان شب به هر دلیلی کنسل شد بتوانیم آنها را به شکل حضوری جایگزین کنیم و از تجربیات و اطلاعات آنها بهره ببریم.
وی در مورد جزییات این برنامه اسکایپی گفت: هر استاد حدود بیست و پنج دقیقه ارائه مطلب خواهد داشت و ده دقیقه هم پاسخگوی برخی سوالات شرکت کنندگان خواهد بود، که به نظرم زنده بودن و اینتر اکتیو بودنش برای حضار جذاب خواهد بود.
پوراسماعیلی در مورد اینکه آیا وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات یا یکی از اپراتورهای کشور اسپانسر این بخش از برنامه هستند لبخندی زد و گفت: هماهنگی ها از طریق حراست انجمن اتفاق افتاده تا بدون مشکل خاصی برنامه انجام شود!
برنامه کامل ۲۰ نشست تخصصی جشنواره بیت المللی فیلم کوتاه تهران ۳۵
شایان ذکر است مجموعه نشستهای جشنواره که با عنوان ۳۵-۲۰ شناخته میشوند شامل ۲۰ نشست است که در چهار موضوع محوری رئالیسم، مینیمالیسم، فرمالیسم و تجربهگرایی تقسیم شده است و در هر کدام از اینها موضوعات هنر، سینما و فیلم کوتاه مورد بحث و بررسی قرار میگیرند.
طبق برنامه اعلام شده روز جمعه ۱۸ آبان نخستین روز جشنواره از ساعت۹:۳۰ تا ۱۰:۳۰ ویژه نمایش فیلمهای کوتاه رئالیستی خواهد بود سپس سعید عقیقی نشست تخصصی را با عنوان «باورپذیری در سینما» از ساعت ۱۱ تا ۱۳ برگزار میکند. «رئالیسم در هنر» عنوان نشست تخصصی دیگری است که از ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰ توسط عطاالله کوپال اجرا میشود. ۲ نشست دیگر با موضوع رئالیسم در سینما ساعت ۱۷ تا ۱۹ توسط منصور براهیمی و همچنین رئالیسم در فیلم کوتاه از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ توسط مهرداد اسکویی برگزار می شود.
در دومین روز جشنواره از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۰:۳۰ نمایش فیلمهای کوتاه مینیمالیستی خواهد بود سپس مجید شیخ انصاری نشست تخصصی سبک در سینما را از ساعت ۱۱ تا ۱۳ برگزار میکند. در این روز، نشستهای تخصصی مینیمالیسم در هنر توسط علیرضا سمیع آذر از ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰، مینمالیسم در سینما با حضور سعید عقیقی از ساعت ۱۷ تا ۱۹ و مینیمالیسم در فیلم کوتاه توسط مجید برزگر از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ برگزار می شود.
در ادامه نشستهای تخصصی این دوره، در روز یکشنبه ۲۰ آبان سومین روز جشنواره، از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۰:۳۰ نمایش فیلم های کوتاه فرمالیستی خواهد بود. سپس نشست آغاز در فیلم کوتاه با حضور احمد الستی از ساعت ۱۱ تا ۱۳، فرمالیسم در هنر توسط محمدرضا ابوالقاسمی از ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰ فرمالیسم در سینما با حضور محمدرضا اصلانی از ساعت ۱۷ تا ۱۹ و آسیبشناسی یک موضوع: فیلمها از کجا شروع میشوند؟ توسط سعید عقیقی از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ برگزار میشود.
در چهارمین روز از سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۰:۳۰ نمایش فیلم های کوتاه تجربه گرایی خواهد بود سپس نشست پایان در فیلم کوتاه از ساعت ۱۱ تا ۱۳ و هنر تجربی در روزگار ما از ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰ با حضور احمد الستی، سینمای تجربی معاصر توسط ویرجیل ویدریش از ساعت ۱۷ تا ۱۹ و آسیب شناسی یک موضوع: فیلمها چگونه پایان مییابند؟ با حضور سعید عقیقی از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ برگزار میشود.
ارسال نظر