English ۱۸:۳۶

حسین انتظامی در نشست خبری اعلام کرد:

اجازه نمی‌دهیم فیلم های فرهنگی تسلیم نظامات خشن اکران شود

حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی در نشست خبری خود که صبح امروز ۳۰ اردیبهشت ماه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، بیان کرد: سازمان سینمایی به عنوان یک سازمان سیاستگذار فرهنگی نباید تسلیم نظامات خشن اکران شود تا فیلم های فرهنگی قربانی شوند.

اجازه نمی‌دهیم فیلم های فرهنگی تسلیم نظامات خشن اکران شود

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج، حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی در نشست خبری خود که صبح امروز ۳۰ اردیبهشت ماه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، در مورد اکران و تولید فیلم های فرهنگی و مشکلات پیش روی آنها گفت: در برنامه منتشر شده توسط سازمان سینمایی، در کنار بودجه اعلامی فعالیت‌ها، ستاره‌ای در نظر گرفته شده و قول دادیم که در خردادماه جزییات آن را منتشر می‌کنیم. اگر ادعا می کنیم که طرفدار سینمای اندیشه و فرهنگی هستیم باید اثر آن در برنامه‌های‌مان وجود داشته باشد. در برنامه‌ موجود سازمان،‌ رویکردمان برنامه حمایتی از سینمای فرهنگی، سینمای مستند،‌ فیلمسازان جوان و... دیده خواهد شد.

وی در ادامه درباره حمایت از این آثار در اکران عنوان کرد:‌ یکی از سیاست های خوب سازمان سینمایی، تشکیل گروه هنر و تجربه بود و سازمان به عنوان یک سازمان سیاستگذار فرهنگی نباید تسلیم نظامات خشن اکران شود و این فیلمها قربانی شوند. بنابراین ما باید این سیاست را تقویت و شفاف‌تر کنیم.

رییس سازمان سینمایی در مورد اینکه ترجیح می دهید در سازمان سینمایی بمانید یا اینکه اگر پست سیاسی دیگری به شما پیشنهاد شود، می روید یا خیر؟ بیان کرد: من تازه به سازمان سینمایی آمدم و حالا در خدمت شما هستم.

وی درباره نظام درجه بندی سنی فیلمها نیز گفت: اگرچه این نظام فعلا می‌تواند منطبق با نظارت باشد اما رویکرد ما کاملا مستقل است و این نظام برای ارتقای سواد رسانه‌ای در خانواده است. حتما بر اساس آنچه منتقدان محترم بیان کرده‌اند، حتما محدودیت‌هایی خواهد داشت اما رویکرد این نظام، رویکرد فرهنگی است.

انتظامی درباره ارتباط با صنوف و امور آنها اظهارکرد: سیاست ما نیست در امور داخلی صنوف دخالت کنیم البته ما از یکپارچگی تشکل ها و صنوف استقبال می کنیم که قدرت شان هم بیشتر شود.

وی درباره برنامه آینده سازمان سینمایی برای فیلمسازان کوتاه و مستند و ایجاد تغییرات در انجمن سینمای جوان و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گفت: موضوعی که در دستور سازمان پیش از ورود من نیز وجود داشته، پیش روی ما است، اصلاح ساختارها متناسب با شرایط روز است. طبعاً مستحضرید که برخی موسسات ما در شرایط فعلی ماموریت هایشان با توجه به شرایط تعریف شدند که اصلاح ساختارها نیز بر اساس این دو مورد اعمال خواهد شد.

انتظامی در مورد سرنوشت جشنواره جهانی و ملی فجر گفت: حتما از من انتظار رفتار شتابزده ندارید اما همانطور که پیش از این گفته ام مشغول بررسی هر پنج جشنواره مان هستیم و همانطور که قول داده بودم یک پیش‌نویس در مورد آنها منتشر می کنیم و پس از اینکه اصحاب خرد در مورد آن نظر دادند در مورد ادغام، حذف و یا گسترش آنها تصمیم خواهیم گرفت. من شخصا به دلیل تاثیر منطقه ای و بازار سینمای ایران نگاه مثبتی به آن دارم.اولین نشست خبری رییس سازمان سینمایی

 

وی در مورد برنامه هایش برای بنیاد سینمایی فارابی گفت: کار پسندیده ای که در پایان سال ۹۷ صورت گرفت برنامه راهبردی سینمای ایران بود که شامل هشت بند بود که یکی از آنها توسعه بازار سینما در پخش و یا بسترهایی همچون وی او دی است.

به جای اینکه بین الملل فقط در فارابی مستقر باشد جاهایی که فعالیت بین المللی دارند بودجه شأن در فارابی برنامه ریزی می شود.

وی همچنین گفت: طبعا سازمان سینمایی مطابق با قوانین بالادستی نظارت خود را اعمال می کند و خوشبختانه از ابتدای سال هر پروانه ای که صادر می شود در سایت منتشر می شود نیازهای جامعه و اولویت ها هم لحاظ می شود و این طور نخواهد بود که تنها یک ژانر پر فروش تسلط پیدا کند.

وی در مورد اعمال نظر سینماداران و خوزه هنری در خصوص نمایش فیلم‌ها گفت: اصولاً بسترهای نمایش که یکی از آنها سینما است و قانونا تمرکز بر آن توسط سازمان سینمایی است و هیچ گونه حذف و اضافات دیگر را بر نمی تابند.

انتظامی در مورد سرمایه های مشکوک در سینما گفت: سرمایه مشکوک یعنی چه؟ ما برای اینکه در مورد هر پدیده صحبت کنیم باید آن را به دقت تعریف کنیم. آیا متر و معیار تشخیص سلامت سرمایه در اختیار سازمان سینمایی است و آیا ما مرجع تشخیص هستیم.؟ پس باید شاخص ها مشخص باشد و هویت پدیده ها مشخص باشد. طبعا در سینما ما باید از ورود هرگونه سرمایه ای که به توسعه سینما کمک کند استقبال کنیم. در اینجا است که فلسفه ورود سازمان سینمایی تعریف می شود. اگر ما صنف متمرکزی داشته باشیم تعامل آن با سازمان سیاست گذار تسهیل می شود و می توان سیاست ها را اعمال کرد.

وی افزود: من اطلاع دارم که خانه سینما تدابیری را اتخاذ می کند که خیلی از این دغدغه ها را پاسخ خواهد داد.

وی در مورد برنامه اش در مورد اکران گفت: نظامنامه اکران مربوط به سال ۹۸ نسبت به سالهای قبل رو به جلو بوده اما هنوز ضعف هایی دارد که مشغول بررسی هستیم و پیش نویس نظامنامه جدید تا دو ماه دیگر منتشر شود.

رییس سازمان سینمایی در مورد رویکرد این سازمان در مورد سینمای جشنواره ای گفت: نگرش شخصی نباید بر سیاست ها غالب باشد و همانطور که عرض کردم یکی از محورهای هشتگانه توسعه بازار است و یکی از ابزار آن جشنواره ها هستند که در تقویت قدرت نرم ما هم موثر است بنابراین کماکان نگاه مثبتی به آن وجود دارد البته باید اقتضائات لازم جشنواره هایی که نگاه سیاسی بیشتری دارند را رعایت و لحاظ کرد.

انتظامی در مورد پاسخگویی به رسانه ها گفت: پاسخگویی به رسانه ها بر اساس پروتکل اعلامی خواهد بود.

وی در مورد حمایت از جشنواره ها  گفت: برنامهمایتی از جشنواره ها ستاره دار است و معاونت ذیربط اعلام خواهد کرد که معاونت مربوطه با اعلام چارچوب ها مصداق ها را هم می تواند پاسخ بدهد.

رییس سازمان سینمایی در مورد فرجام فیلم سینمایی رحمان ۱۴۰۰ گفت: پروانه نمایشی که صادر می شود کسی نباید حذف یا اضافاتی به آن داشته باشد. گزارش هایی در مورد نمایش پلان هایی در برخی سینماها رسید که براساس بررسی های انجام شده اقدامات مقتضی صورت گرفت.اولین نشست خبری رییس سازمان سینمایی

انتظامی در مورد سوال دیگری در مورد همکاری سازمان سینمایی با قوه قضاییه در مورد سرمایه های مشکوک گفت: تا کنون درخواست مکتوبی دریافت نکرده ایم.

وی در مورد حضور ذینفعان در شوراهای صنفی و اکران گفت: این حرف اصولی است که ذینفعان نباید حضور داشته باشند اما ترکیب این شوراها بر اساس قانون شامل افراد منتخب صنفی هستند.

انتظامی در مورد شبکه نمایش خانگی گفت: سهم این شبکه در دنیا در حال افزایش است و ما هم در سیاست گذاریمان باید این نکته را لحاظ کنیم. 

انتظامی در پاسخ به سوالی در مورد سینمای فرهنگی، پروانه ساخت و نمایش و قوانینی که به دوران قبل از دیجیتال است گفت: در تجدید ساختاری که در ادارات کل سازمان سینمایی در حال اجرا است پروانه ساخت و نمایش ویدئویی و سینمایی ادغام خواهد شد و آرایش اداری ما هم تغییر خواهد کرد. در مورد پروانه ساخت به دلیل اینکه از مقررات بالا دستی ما است امکان حذفش را نداریم اما می توانیم آن را به روز کنیم. مثلا اینکه نوبت اثری که به دست ما می رسد را اعلام کنیم.

انتظامی در پاسخ به سوالی در مورد قرابتش با حوزه سینما و قبول مسئولیت در این حوزه گفت: اگر من را به عنوان یک مدیر فرهنگی قبول داشته باشید احتمالا می توانید حدس بزنید که در این حوزه هم امکان خدمت گذاری دارم. البته یکی از دلایلی که دوره سرپرستیم بر سازمان سینمایی طولانی شد، این بود که باید به پاسخ دو سوال می‌رسیدم. اول اینکه چقدر میتوانم برای سینما کارایی داشته باشم و دوم اینکه سینماگران چقدر من را می‌پسندند.که پس از آنکه فیدبک لازم را گرفتم برای ماندن در این سازمان مصممم شدم.

 

وی درباره مشورت گرفتن از برخی مدیران سابق سازمان سینمایی و حضور آنها در جلسات این سازمان هم اظهار داشت: این مورد را نه تنها بد نمیدانم بلکه آن را به همه مدیران کشور توصیه می‌کنم. درواقع من همواره بر  استفاده از سرمایه‌های انسانی اصرار داشته ام چرا که معتقدم ما نباید چرخ را از ابتدا اختراع کنیم؛ بلکه باید از حضور و دلسوزی مدیران سابق استفاده کنیم.

رییس سازمان سینمایی در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری موج، درباره عدم درج موضوعاتی همچون پژوهش در سینما و یا حمایت از موضوعات اولویت‌داری چون سینمای دفاع مقدس و یا سرنوشت برخی جشنواره‌ها مانند جشنواره یاس در برنامه کلی سال 1398 گفت: وقتی دستورالعمل کاری سازمان و زیرمجموعه‌ها منتشر شود، تمامی موارد درج خواهد شد. به عنوان مثال، وقتی بنیاد فارابی موضوعات اولویت‌دار خودش را اعلام کند، در آنجا می‌توان موضوعات مختلف مانند دفاع مقدس را مشاهده کرد. درباره جشنواره‌ها و رویه و دلایل حمایت از آن‌ها نیز همینطور است و در دستورالعمل همه چیز به شکل شفاف بیان می‌شود و نحوه و میزان حمایت از جشنواره مذکور هم اعلام خواهد شد.اولین نشست خبری رییس سازمان سینمایی

وی در پاسخ به سوالی درباره تدوین دستورالعمل برای اکران فیلم‌هایی که کیفیت پایین‌تری نسبت به سایر فیلم‌ها دارند،‌ بیان کرد: این نکته در حوزه صیانت از وجهه سینما است و طبعا پس از آنکه پیشنویس جدید نظامنامه اکران منتشر شد، این پیشنهادها قابل طرح و بررسی است.

 انتظامی در پاسخ به سوالی در مورد محتوای آثار سینمایی و عدم توجه به حوادث و تاریخ و تمدن ایران که قابلیت سینمایی شدن دارند و تولید و اکران فیلم های کمدی بدون قصه و پیام در چند ماه اخیر و توجه به بحث فیلمنامه نویسی در بنیاد فارابی گفت:‌ در زمینه تقویت فیلمنامه ها،‌ تولید و حمایت از آثار مرتبط با تمدن و جنبه های اسطوره‌ای و... در دستورالعملی که قبلا به آن اشاره شده تاکید کرده ایم و تمهیداتی اندیشیده شده که به زودی منتشر می‌شود.

 در پایان این مراسم رییس سازمان سینمایی در پاسخ به سوالی در مورد انحصار حوزه بلیت‌فروشی سینمای ایران اظهار شد: در سال جاری ما تنوع بیشتری به سامانه‌های فروش بلیت خواهیم داد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه