صفار هرندی در گفتگو با خبرگزاری موج:
رسانه ها با استفاده از کاریکاتور سطحشان را ارتقا دهند
عضو تشخیص مصلحت نظام و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه «آسوده باش، من ملکه هستم» را اقدامی به موقع دانست و گفت: به خاطر رذایل حکام بریتانیا، اصطلاح «انگلیسی» در فرهنگ عمومی ما یک دشنام است و شرکت کنندگان در مهمانی های سفارت انگلیش خود را ضایع می کنند.
محمدحسین صفارهرندی، سیاستمدار و روزنامهنگار ایرانی، از اعضای فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد نمایشگاه « آسوده باش، من ملکه هستم» به خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج گفت: من در مقام قضاوت در مورد کیفیت آثار نمی توانم باشم؛ چرا که کارشناس نیستم. برای من در مقام یک بیننده عادی در این حوزه، این آثار چشم نواز و افاده کننده آن معنایی که مد نظر خالقان آثار و برگزارکنندگان این نمایشگاه بوده، هست.
وی افزود: زبان هنر ، زبانی عام است که همه نگاه ها به رغم تفاوت هایی در فرهنگ، ادبیات، گویش و ... با این زبان آشنا هستند و می توانند دریافت های مشترک و مشابهی داشته باشند.
صفارهرندی در ادامه اظهار داشت: به نظر من فضاحت انگلیسی، در ادبیات عامه مردم ما غیر قابل پاک کردن است و آنها به معنی واقعی رسوا هستند؛ به طوری که وقتی مردم می خواهند به کسی ناسزا بگویند، او را «انگلیسی» خطاب می کنند و منظورشان این است که او اصطلاحا «پالانش کج است!»
وی افزود: پس این افرادی که با توسل جستن به انگلیس و رفتن به سفارت و حاضر شدن سر سفره مهمانی آنها، چه برای سالگرد تولد این «روباه پیر» و چه آنهایی که مفتضحانه تر سر «سفره افطار» آنها حاضر می شوند؛ نمی توانند همه آن خاطرات تلخ ملت را پاک کنند و بیشتر خود را ضایع می کنند و مفتضح می شوند.
سرعت عمل برگزار کنندگان نمایشگاه من ملکه هستم شایسته تقدیر است
صفار هرندی در مورد زمان برگزاری این نمایشگاه کاریکاتور گفت: این رویداد بسیار به موقع انجام شد و باید از مسعود شجاعی طباطبایی تشکر کرد که این قدر آماده و حاضر به یراق است، که می تواند به سرعت و با فاصله ای نزدیک از یک واقعه واکنش مناسبی نشان دهد.
کاریکاتوریست ها بر مطبوعات منت بگذارند و آنها را با هنرشان ارتقا دهند
این روزنامه نگار که سابقه سردبیری روزنامه کیهان، یکی از قدیمی ترین رسانه های کشور را هم در کارنامه خود دارد، در مورد جای خالی استفاده از کاریکاتور در عموم رسانه های این روزهای کشور، به رغم سرعت عمل و تاثیرگذاری این هنر و هنرمندان، گفت: من بدون هیچ تردیدی و با قدرت طرفدار بهره گیری از زبان کاریکاتور در رسانه ها هستم و این هنر را یک رسانه قوی می دانم.
وی ادامه داد: چه بهتر که روزنامه های ما و یا سایر رسانه های مشابه، با زینت بخشیدن صفحات خودشان با کاریکاتور، کیفیت کارشان را ارتقاء دهند. من این را به عنوان یک منت گذاشتن بر سر کاریکاتور نمی بینم، بلکه در حقیقت باید گفت که کاریکاتوریستان ما بر سر مطبوعات ما منت بگذارند و در آنها حاضر شوند.
صفارهرندی افزود: به هرحال کسانی که از این زبان هنری بهره نمی برند متضرر شده اند؛ چرا که ممکن است نتوان یک مفهوم را از طریق ده مقاله، به آسانی منتقل کرد و مخاطب حوصله خواندنش هم را هم نداشته باشد، اما از طریق یک کاریکاتور می توان به بهترین وجه، آن را انتقال داد؛ بویژه در دوره حاضر که قطعا زبان تصویر از گفتار و نوشتار، موثرتر و گیراتر ظاهر می شود.
استفاده از کاریکاتور یک رفتار حرفه ای برای رسانه ها است
این وزیر پیشین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی، در پاسخ به اینکه آیا برای گسترش حضور کاریکاتور و کاریکاتوریست ها در رسانه ها نیازمند حمایت قانونی هستیم، گفت: این به انگیزه خود دست اندرکاران رسانه ها بر می گردد و در حال حاضر هم برخی از نشریات از کاریکاتور استفاده می کنند. حتی ما گاهی وقتها به جای استفاده از عکس از طرح استفاده می کردیم که شباهتی با کاریکاتور داشت.
وی تاکید کرد: بهره گیری از کاریکاتور هیچ منع قانونی ندارد و خلاف عرف هم محسوب نمی شود، بلکه اتفاقا، یک رفتار حرفه ای است.
شایان ذکر است که نمایشگاه کاریکاتور « آسوده باش، من ملکه هستم» با هدف افشاگری توطئه های انگلیسی و در واکنش به مهمانی های اخیر سفارت انگلیس و حضور برخی از مردم و سلبریتی های سیاسی فرهنگی در آنها، در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری و به همت مسعود شجاعی طباطبایی از دیروز افتتاح شد.
ارسال نظر