از دعای عادی تا دعای ویژه کرونا؛
حاج فردوسی پول می گیرد و برای شما دعا می کند تا به کرونا مبتلا نشوید!
سایتی متعلق به یک روحانی که خود را رهبر فرقه ای که آن را مفصلترین نظام تربیتی شیعی می داند، برای دعا کردن ویژه (فوری) اقدام به اخذ وجه می کند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج، در یک روند طبیعی وقتی که جوامع با مشکلات اجتماعی یا اقتصادی روبرو می شوند و مردم (بویژه عوام) با یک سردرگمی در تعیین روش رفع نیاز خود قرار می گیرند، اقبالشان نسبت به روش های مختلف و بویژه میانبر زیاد می شود.
در این میان افرادی هم هستند که به میدان آمده و با نمایشی خیالی برای خود فرصت هایی را در این آب گل آلود فراهم می آورند. از شکل گیری و رایج شدن شرکت های هرمی، یا انواع اقسام قمارها و شرط بندی ها گرفته تا دکان های خرافی جادو و جنبل در این زمره قرار می گیرند. حتی ظهور و بروز فرقه های مختلف ایدئولوژیک و یا عرفان های کاذب را هم می توان در همین فضا و شرایط تفسیر کرد.
از جمله این موارد که در کشور ما با توجه به اعتقاد افراد بسیاری به «کرامات» کم هم نیست، سایتی به نام یک روحانی ساکن مشهد است که با توجه به ادعای این فرد (که خود را مستجاب الدعوه می داند)، اقدام به دریافت و ثبت درخواست دعا از ملتمسین دعا می کند.
جالب اینکه در این سایت، گزینه های مختلفی شامل دعای رایگان، دعای ویژه با اخذ وجه به ریال و یورو و حتی دعای ویژه کرونا که البته پولی هم هست درج شده است.
صاحب امتیاز این سایت خود را حاج فردوسی و رهبر معنوی فرقه ای با عنوان منهاج فردوسیان می داند، فردوسیانی که پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (س) هم از اعضای آن هستند.
گرچه این فرد در سایت دیگری که به عنوان سایت اصلی ترویج افکارش است، توضیحات مبسوطی در موارد مختلف ارائه کرده و به نظر می رسد کاملا حساب شده و برای رضای برخی از ذی نفوذان در بخش هایی پیام هایی برای 22 بهمن، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی که آن را عید اصلی ایرانیان دانسته و یا مواردی از قبیل حادثه فاجعه بار منا صادر کرده و یا مخالفت شدید و قطعی خود و فرقه اش را با هر نوع موسیقی مصنوعی (با کلام یا بی کلام و غربی و شرقی و ....) اعلام کرده است؛ اما در توصیف خود و پیشینه اش جز کلی گویی هیچ اشاره دیگری ندارد.
البته این سایت مملو از ویدئوهای حاج فردوسی در حال تشریح عقایدش و پاسخگویی به سوالات است اما امکان ملاقات حضوری با وی را ناممکن اعلام کرده است.
شاید پیامبر هم سیستمی برای دریافت درخواست دعا داشت پول می گرفت!
از نکات جالب این سایت و این فرد، انتقادات فراوان و البته پاسخ به سوالات متعدد و فراگیری است که از وی در مورد جایز بودن رفتارش و گرفتن پول برای دعا کردن پرسیده شده؛ که البته او تاکید کرده در هیچ جایی از منابع دیده و شنیده نشده است که پیامبر گرامی اسلام (ص) و یا ائمه اطهار (ع) بابت دعا کردن وجهی دریافت کرده باشند؛ اما چنین چیزی را به دو دلیل مرتبط دانسته، اول اینکه چنین درخواستی از آنها کم بوده و به دو تا سه مورد در روز خلاصه می شده و دیگر اینکه آنها (پیامبر و ائمه) سیستمی برای دریافت چنین درخواستی ایجاد نکرده بودند، پس هزینه های اداره آن سیستم را هم نداشتند!
حاج فردوسی در مورد شرعی بودن کارش هم توضیح داده که تنها دریافت پول برای انجام امور واجب حرام است وگرنه دریافت وجه در قبال امور مستحب جایز بوده و منعی ندارد. وی مستجاب الدعوه بودن را یکی از درهای بازشده روزی برای او از سوی خداوند دانسته و خود را شکر گزار آن می داند که با این موهبت چندین نفر بهرمند می شوند!
در عین حال او رفتاری همچون دروغگویی و افترای روحانیان در صحن مجلس و یا قمه زنی و مانند اینها را باعث شرمساری شیعیان می داند نه کاری که ذاتا مجاز است و نه تنها منع شرعی ندارد و بلکه مستحب هم هست و دعا کردن را هم عرض موعظه و مداحی دانسته است.
با این اوصاف، به نظر می رسد که ادعاهای این فرد از سوی پرسشگران اقناع کننده قلمداد نشده است و همانطور که در سایت و پاسخ های وی دیده می شود مدیران سایت، مامور به پاک کردن فحاشی ها و انتقادات تند هستند. گرچه کماکان انتقاداتی که عاری از توهین باشند هنوز در سایت قابل روئیت است و بعضا پاسخ هم داده نمی شوند.
از جمله سوالاتی که تقریبا بی پاسخ مانده این است که تفاوت دعای ویژه سریع با دعای رایگان چیست که مستلزم اخذ وجه است؟ که البته تنها در پاسخ، به این بسنده شده که دعای رایگان در بهترین زمان مستجاب می شود اما دعای ویژه، فوری! یعنی احتمالا در دعای فوری خداوند مصلحت را کنار گذاشته و خواسته فرد را به سرعت اجابت می کند!
حال باید دید که چنین رفتاری که شبیه دکان داری دینی و خرافه گرایی است، آن هم در جوار حرم رضوی و با حضور نظارت جدی آستان قدس و حوزه های علمیه بر فضای دینی شهر مقدس مشهد چگونه تحمل شده است؟ و با توجه به اخذ وجه (البته از طریق انتقال کارت به کارت و یا شماره حساب بانکی و نه درگاه پرداخت آنلاین) چرا هیچ سازمان نظارتی به این ماجرا ورود نکرده است؟ آیا اصولا توضیحات این فرد روحانی صحیح و قانع کننده است؟ آیا فعالیتش مجاز و فرقه خود ساخته اش در مسیر روشن قرار دارند؟
آیا ترکیبی از دستورات دینی و نامی که یادآور نام یک شاعر شهیر ایرانی هم هست، خود به تنهایی سوال برانگیز نیست و شائبه ای برای ضربه زدن به مذهب و ملیت ایران اسلامی ندارد؟
منتظر می مانیم تا شاید پاسخی درخور دریافت کنیم.
ارسال نظر