عبدالرضا اکبری در گفتگو با خبرگزاری موج:
پیشنهاد متفاوت یک بازیگر به برگزار کنندگان مسابقه طراحی بنای یادبود شهدای راه آهن
عبدالرضا اکبری با طرح پیسنهادی گفت: اختصاص بخشی به ایثارگری جامعه پزشکی در مسابقه طراحی بنای یادبود شهدا و ایثارگران راه آهن، تصمیمی به روز و در عین حال یادآور رشادت های این افراد در دوران دفاع مقدس هم هست.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج، چندی پیش راه آهن جمهوری اسلامی ایران به منظور ارج نهادن به فرهنگ ایثار و شهادت و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و ایثارگران گرانقدر هشت سال دفاع مقدس به ویژه شهدای راه آهن، فرراخوان مسابقه طراحی لوح و بنای یادبود شهدا و ایثارگران را با ریاست سعید رسولی مدیرعامل این مجموعه و دبیری حامد نوری منتشر کرد. در این خصوص عبدالرضا اکبری بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفت و گویی با خبرنگار خبرگزاری موج پیشنهاد متفاوتی را مطرح کرد.
کاش در این جشنواره بخشی هم به جامعه پزشکی اختصاص یابد
به وی که تجربه حضور در فیلم های مختلفی با موضوع دفاع مقدس را در کارنامه خود دارد، اختصاص موضوعاتی با محوریت موضوعات روز جامعه را در برگزاری جشنواره ها پیشنهاد داد و گفت: به عنوان مثال راه آهن الان با برگزاری مسابقه ای در خصوص هنرهای تجسمی و با موضوع ایثار و شهادت اگر بخواهد به گسترش هنرمندان در این رخداد و با توجه به شرایط کرونایی جامعه کمک کند، نیاز است تا بخشی را هم با موضوع کرونا اختصاص دهد تا برداشت های هنرمندان از ایثارگری جامعه پزشکی و ایستادگی مردم در برابر این ویروس را نیز به تصویر بکشند.
وی حفظ تاریخ یک کشور را نیازمند برنامه سازی و کار فرهنگی دانست و در این زمینه اشاره کرد: جنگ ایران و عراق به عنوان بخشی از تاریخ کشور نیاز است که مورد توجه قرار بگیرد همانطور که در کشورهای دیگر برای جنگ هایی که داشتند، محصولات زیادی تولید کردند. با توجه به اهمیت حفظ تاریخ دفاع مقدس، هنرمندان با تولید آثار هنری خود می توانند کمک شایانی را در حفظ این برهه زمانی از تاریخ کشور داشته باشند.
اکبری که با ایفای نقش در نزدیک به هشتاد اثر سینمایی و تلویزیونی از جمله فیلم سینمایی کانی مانگا، فرزند صبح، اخراجی ها، دختری با کفش های کتانی و ... تجربه زیادی در این حوزه دارد ادامه داد: باید توسط مدیران و برنامه سازان فرهنگی کشور برای بیان واقعیت های دفاع مقدس و تاریخ آن کار شود و با برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری از قبیل همایش ها، جشنواره ها و ... سعی کنند تا برای نسل جدیدی که آن زمان را از نزدیک مشاهده نکردند، آثار هنری تولید کنند.
این مدرس بازیگری با اشاره به مسئلۀ کرونا که دغدغه مردم شده توجه به این موضوع را در رخدادهای فرهنگی خواستار شد و بیان داشت: یکی از مواردی که جامعه هنر باید به آن توجه کنند توجه به موضوعات روز جامعه است. موضوع روز جامعه ما کرونا، مراقبت های ویژه در قرنطینه و رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس است. این که جامعه پزشکان و پرستاران خود را وقف مردم کردند به نظرم یک نوع ایثارگری است که در سال ۹۹ خودش را نشان داده است. این مهم ادامه راهی است که در ۳۵ سال قبل و در جنگ تحمیلی توسط عده ای از جوان های این مرزو بوم خودش را نشان داد.
وی ادامه داد: نفس برگزاری رویدادهایی مثل مسابقه طراحی بنای یادبود شهدا و ایثارگران خوب است اما باید به مسئله کرونا در کشور هم توجه داشت و بخشی را به این موضوع اختصاص داد البته مطرح کردن این موضوع دلیل نمی شود که ما از ایستادگی و ایثار جوانان این خاک که جانانه در ۸ سال دفاع مقدس جنگیدند، غافل شویم و آن ها را فراموش کنیم. اما گاهی لازم است که مطابق با جریان روز نیز حرکت کنیم.
بازیگر سریال های آنام، معمای شاه، عملیات ۱۲۵، شوق پرواز، اغما، دلنوازان و .... در ادامه این گفتگو به جذابیت های بصری راه آهن در آثار سینمایی و تلویزیونی هم اشاره کرد و گفت: در چند فیلم دیده ام به واقع کارگردان ها از نماهای تصویری آن نهایت بهره را برده اند. در واقع از گذشته تا حال لوکیشن راه آهن با صدای بوق قطار، نماهای داخلی کوپه، عبور یک قطار، زندگی حاشیه ایستگاه ها، پرسپکتیو ریل ها و .... گره خورده است. حتی یادم می آید در فیلم پناهنده مرحوم رسول ملاقلی پور در نقش یک فردی که در حاشیه ایستگاه قطار زندگی می کند بازی کردم که برای آن فرد صدای بوق قطار نوستالژی خاصی داشت. به نظرم قصه آدم ها که در یک مسافت طولانی در قطار هستند و نماهای متفاوتی که از آن می توان ثبت کرد همه پتانسیل ساخت فیلم را دارند.
ارسال نظر