آرزو آزادی در گفتگو با موج:
مهربانی دلیلی بر نفهم بودن انسانها نیست
یک هنرمند نقاش جوان که اثر «من خویشتن» را در نمایشگاه اسطوره گاو ارائه کرده است در مورد نگاه انتقادی اجتماعی خود در خلق این اثر سخن گفت.
آرزو آزادی هنرمند نقاش و مجسمهساز که با نقاشی «گاو» در نمایشگاه «اسطوره گاو» که در گالری طراحی هنر برپاست حضور دارد، درگفتگو با خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج درباره اثرش توضیح داد: در این نقاشی، گاو به مثابه شخصیتی خاص و یگانه به نمایش درآمده است و بیننده را به واقع به مکث و تامل وادار میکند. این نقاشی، انسانی است که چهره گاو دارد و من بسیار در این زمینه فکر میکنم که خیلی از آدمها شاید ظاهر انسانی دارند اما تینت و درون شان بسیار به حیوان نزدیک است و برخی اوقات حیوان هایی را می بینیم که انسانی رفتار می کنند؛ این تضادی که در من ایجاد شده است توسط این نقاشی غلیان کرد.
وی با اشاره به جایگاه حیوانات در اسطوره ها اظهار کرد: من متولد اردیبهشت هستم که نماد این ماه گاو است و من این نقاشی را وامدار خودم می دانم. تصور میکنم هر کار هنری، آینده خاص خودش را دارد؛ چراکه در این جهان بیشمار انسان با سلیقهها و نگاههای مختلف وجود دارد، بنابراین هر اثری جایگاه و مخاطب خاص خودش را پیدا میکند و مورد اقبال قرار میگیرد.
آزادی در مورد عنوان تابلویش که «من خویشتن» است، گفت: برخی انسان ها هستند که سادگی و گذشت شان با نفهم بودن اشتباه گرفته می شود و من خواستم در این نقاشی بیان کنم که سادگی و باگذشت بودن و مهربانی و خیررساندن برخی انسان ها دلیل بر نفهم بودن آنها نیست و عنوان تابلو نیز برگرفته از همین موضوع است و ساده بودن را به معنای محبت گرفتم نه نفهمی!
وی تاکید کرد: در آثارم سعی می کنم با استفاده از متریال مختلف، زبان هنری خودم را بر اساس معنی واژه بگذارم.
این هنرمند نقاش با بیان اینکه آثارش را با استفاده از دنیای کودکان خلق می کند، توضیح داد: به کودکان نقاشی تدریس می کنم، به همین دلیل با جهان کودکان بیشتر آشنا هستم. کودکان ساده هستند و بخشش های بیشماری دارند؛ ما انسان ها وقتی بزرگ می شویم، دل هایمان کوچک می شود اما بچه ها دلهای بزرگی دارند. کارهایی که خلق می شوند. شاید کودک مأبانه باشد و این نماد و اسطوره ها قطعا از چنین چیزی سرچشمه گرفته اند؛ هر چه دانش انسانی زیادتر شده بخشش و گذشت و مهربانی اش کمتر شده است و این آزاردهنده است.
در استیتمنت نمایشگاه «اسطوره گاو» آمده است: «اسطوره گاو ریشه در آیین مهر دارد که از آیین های ایرانی پیش از زردشت است. کاربرد نماد گاو در ایران باستان از دورترین روزها و به اشکال مختلف دیده می شود. از یافته های سال های اخیر در گرگان و مازندران که پیکره های گاو و گاومیش ساخته شده در ۴۰۰۰ سال پیش را نشان می دهد گرفته تا پیکره معروف گاوی که زانو زده و جامی را در دست دارد و مربوط به هزاره های پیش از میلاد مسیح در دوره عیلامی در جنوب غربی ایران است. گاو در اسطورههای ایرانی، نمادی از نبرد نور و تاریکی و خوبی و بدی است. «اسطوره گاو» در ادامه تحول اسطوره های هندو- اروپایی و آریایی در داستان آفرینش جهان ایفای نقش می کند و می تواند بازنمایی ابرها و طوفانهای باران زا باشد که آب را به جهان هدیه می دهد. نمادی که مستقیما به اسطورههای یونانی منتقل شده است.»
آزادی به فاصله دو هفته قبل از حضور در نمایشگاه «اسطوره گاو»، آثارش را در گالری هفت ثمر و در نمایشگاه مجسمههای «پرنده هایی که پرنده نیستند» به نمایش گذاشته بود.
نمایشگاه «اسطوره گاو» به صورت همزمان با نمایشگاه «دعوت» تا ۱۵ اسفندماه در گالری طراحی هنر واقع در خیابان ولی عصر(ع)، نرسیده به زعفرانیه برپا است.
ارسال نظر