English

با برگزاری یک نشست خبری؛

کانون تهیه کنندگان رسانه های دیداری با ۳۵۰ عضو فعالیت خود را رسما اعلام کرد

کانون تهیه کنندگان رسانه های دیداری به عنوان تشکلی صنفی با نگاه به بازار گسترده ای که برای رسانه های دیداری بوجود آمده، اعلام موجودیت کرد.

کانون تهیه کنندگان رسانه های دیداری با 350 عضو فعالیت خود را رسما اعلام کرد

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون موج، در نشست رسانه ای کانون تهیه کنندگان رسانه‌های دیداری که روز دوشنبه ۲۸ تیرماه با حضور فرشاد صادقی مدیرعامل، مهدی فرجی رئیس هیات مدیره و برخی از اعضای هیات مدیره از جمله مریم جلالی، نوید محمودی، سعید ابوطالب، مجید قناد و… برگزار شد، گزارش از فعالیت هایی که این کانون انجام داده است، ارائه شد.

در ابتدای این نشست فرشاد صادقی مدیرعامل کانون درباره فعالیت‌های این نهاد صنفی گفت: کانون با یان فرض شکل گرفت که تهیه‌کنندگان سازمان صداوسیما و تهیه‌کنندگان خارج از سازمان صداوسیما مثل تهیه‌کنندگان پلتفرم‌ها، آی‌پی‌تی‌وی‌ها، فضای مجازی و... جایگاهی همچون تهیه کنندگان سینمایی ندارند بنابراین قرار بر این شد که کانون تهیه‌کنندگان رسانه‌های دیداری تشکیل شود تا این تهیه‌کنندگان بتوانند تحت حمایت این کانون فعالیت‌های خود را انجام دهند. تهیه‌کنندگان سازمان صداوسیما برنامه‌سازان باتجربه‌ای هستند که همه آن‌ها هم بازنشسته نشده‌اند، خیلی‌ها همچنان فعال هستند، بسیاری بیرون از سازمان فعالیت می‌کنند و ما با اهداف صیانت از این حرفه این کانون را تشکیل دادیم.

وی افزود: این کانون در ابتدای راه با تعداد اندکی از تهیه‌کنندگان فعالیت خود را آغاز کرد و امروز حدود ۳۵۰ عضو دارد و چند ماهی است که به صورت رسمی این کانون کار خود را آغاز کرده است. دراین مدت دیدارهایی با مسئولان رده بالا از جمله مسئولان صداوسیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعیت هلال احمر، ناجی هنر، مدیر کل مالیاتی بخش‌های مرتبط داشتیم تا بتوانیم اهداف مدنظر کانون را به صورت کاملاً قانونی به نتیجه برسانیم و تلاشمان این است که متولیان امر کانون را به رسمیت بشناسند.

چارت سازمانی کانون تهیه کنندگان رسانه های دیداری

مدیرعامل کانون در ادامه به طراحی یک چارت سازمانی برای کانون اشاره کرد و افزود: کانون تهیه کنندگان رسانه های دیداری دارای هشت کارگروه تخصصی است و دو شورای راهبردی و داوری هم دارد. کارگروه آموزش و پژوهش، کارگروه بیمه، کارگروه مالیات، کارگروه جشنواره‌ها برای برگزاری جشنواره مختلف، عضویت، امور رفاهی، کارگروه نمایش خانگی و روابط عمومی از جمله این کارگروه ها هستند. این کانون شاید صرفا کارکرد یک تشکل صنفی را ندارد  و در واقع فعالیت‌‌هایش را گسترده‌تر از آن است. برهمین اساس با دریافت مجوزها، آموزشگاه و مجله الکترونیکی کانون را هم ثبت کرده ایم.

مهدی فرجی رئیس هیات مدیره کانون تهیه کنندگان رسیانه های دیداری

عملکرد کانون تهیه کنندگان رسانه های دیداری در چند ماه گذشته

در ادامه این نشست مهدی فرجی رئیس هیئت مدیره کانون تهیه‌کنندگان رسانه‌های دیداری نیز به فعالیتن های انجام شده در چند ماه گذشته هیات مدیره کانون تهیه کنندگان رسانه های دیداری اشاره کرد و گفت: در این مدت ما برای اعضا کارت عضویت صادر کرده ایم و با معاونت اجتماعی نیروی انتظامی و موسسه ناجی هنر نشستی داشتیم که به تفاهمات خیلی خوبی رسیدیم تا برخی آثار کوتاه و مستندی که همکاران ما تولید می‌کنند با نامه و مجوزی که کانون تهیه‌کنندگان رسانه‌های دیداری صادر می‌کند، ساخته شوند و کارت‌های اعضای کانون به رسمیت شناخته شوند.

وی افزود: من با آقای احسان قاضی‌زاده عضو شورای نظارت بر صداوسیما و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس جلسه‌ای داشتم که اهداف کانون را تبیین کردم و قرار بر این شد که اعضای هیئت مدیره هم دیداری با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس داشته باشند، در بعضی از مصوبات بتوانند به این کانون کمک کنند و در پیگیری‌هایی مثل مالیات و بیمه با کانون همکاری داشته باشند.

فرجی ادامه داد: دیداری با آقای حسن گروسی معاون حقوقی و پارلمانی صداوسیما داشتیم که اهداف کانون، شرایطی که دارد را تبیین و اعضای هیئت مدیره را معرفی کردیم. کانون را یک بازوی همراه با صداوسیما تشریح کردیم که به هیچ‌وجه نقطه مقابل آن به حساب نمی‌آید و از ایشان نیز کمک خواستیم که شرایط دیدارهای بعدی ما را در سازمان صداوسیما فراهم کنند و با توجه به سمتی که دارند برای دستیابی به برخی اهداف ما در مجلس شورای اسلامی ما را همراهی کنند.

وی به نشستی که با مسئولان هلال احمر داشتند اشاره کرد و گفت: دیدار دیگری با رئیس سازمان ملی جوانان هلال احمر داشتیم و به تفاهمات خیلی خوبی با هلال احمر رسیدیم که در زمان برخی از بحران‌ها بتوانیم در هلال احمر اتاق داشته باشیم تا بتوانیم اخبار مربوطه را دنبال کنیم و در تولید برنامه نیز فعال باشیم و شرایط بحران را به تصویر بکشیم. همچنین در حوزه بین‌الملل نیز به تفاهماتی رسیدیم که قرار شد برنامه‌های مستند مربوط به موضوعات هلال احمر را تهیه‌کننده‌های ما تولید کنند.

رئیس هیئت مدیره کانون تهیه‌کنندگان رسانه‌های دیداری ادامه داد: دیدارهای دیگری با مدیر کل امور مالیاتی تهران داشتیم که در بحث‌های مالیاتی به تفاهمات بسیار خوبی رسیدیم و لازم است دیدارهای دیگری با مقامات بیشتری داشته باشیم تا بتوانیم به نتایج بهتری برسیم. همچنین با وزارت ارشاد نیز مسائلی را دنبال کردیم و طی دیدارهایی که داشتیم این وزارتخانه پذیرفت افرادی که کانون معرفی می‌کند با سوابقی که در سازمان صداوسیما داشته‌اند و بیمه نیستند بتوانند از اعتبارات صندوق بیمه هنرمندان استفاده کنند و از اعضای آن صندوق باشند.

وی افزود: امروزه شرایط نسبت به ده بیست سال پیش تغییر بسیاری کرده است و بسیاری از همکاران ما ممکن است به دلیل اطلاع نداشتن از قوانین دچار مشکلات عدیده در حوزه بیمه و مالیات بشوند کما اینکه عده ای از آنها با این مشکلات دست به گریبان هستند و کارگروه هایما پیگیر این امور خواهند بود.

مهدی فرجی با بیان اینکه مسائلی که مطرح شد تنها بخشی از فعالیت‌های انجام شده کانون بود گفت: در عین حال در تلاش هستیم تا کانون تبدیل به مرجعی شود که برای تهیه کنندگان آثار غیر سینمایی مجوز صادر می کند.

شرایط عضویت کانون تغییر خواهد کرد

وی با بیان اینکه این کانون دارای اساسنامه ای است که در آن شرح وظایف رئیس هیات مدیره و هیت مدیره تصریح شده گفت: این اساسنامه نواقصی دارد که در حال تهیه متن کاملتری هستیم تا در مجمع عمومی به تصویب برسد و رسمیت پیدا کند.

فرجی در مورد نوع عضویت اعضا هم گفت: در حال حاضر عضویت ها در سه سطح پیوسته، وابسته و موقت تعریف شده که تهیه کننده ای با سابقه ده هزار دقیقه فیلم وسریال عضو پیوسته، با پنج هزار دقیقه عضو وابسته و کمتر از آن عضو موقت است اما قرار شده با بررسی های کارگروه عضویت این رده بندی ها تغییراتی کرده و حرفه ای تر شود و حتی مشخص شود که ارزیابی آنها چگونه صورت بگیرد و ملاک‌های ارتقاء سطح عضویت نیز طراحی شده است.

وی در مورد زمینه فعالیت کارگروه نمایش خانگی گفت: پیش بینی می کنیم که نمایش خانگی از این هم گسترده تر می شود و یک بازار وسیعی بوجود می آید. این کارگروه شرایط فعالیت اعضا را هموار کند و دیدارهایی با سرمایه گذاران برگزار کند. امیدواریم با این کار بتوانیم دایره تهیه کنندگان فعال را گسترده تر کنیم و زمینه فعالیت برخی از تهیه کنندگان دارای طرح اما بدون حامی و سرمایه گذار را هم فراهم کنیم.

در پایان و در گپ و گفت با اعضای کانون و دیگر مدیران کارگروه ها مشخص شد که در افق پیش روی کانون سر فصل هایی قرار دارد که این موضوعات متولی دولتی ندارد و در عین حال توجهی به این نسل و بازار کار نمی شود درصورتی که این  قشر سربازان حوزه رسانه و فرهنگ هستند و این کانون مدعی و امیدوار است که بتواند سردمدار و پرچم دار وفاق و گرد هم آمدن این جمعیت کثیر فرهنگی در حوزه تولیدات رسانه ای باشد اما این مهم نیاز به زیر ساخت ها و حمایت هایی از طرف مدیران فرهنگی دارد که کانون تهیه کنندگان دیداری پیگیر این اتفاقات است.

فرجی در مورد وضعیت آرمان گرایانه طراحی کارگروه های این کانون گفت: تعدد کارگروه ها ایده آل گرایی نیست اما نشان دهنده ظرفیت ها است. همه این کارگروه ها بر اساس ابعادی از کار است که ضرورت فعالیت تهیه کنندگی است و این کارگروه ها برای استفاده از ظرفیت همکاران ما است.

تعیین استاندارد دستمزد بازیگران نیازمند یک تفاهم عمومی است

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری موج در مورد امکان تاثیر این کانون بر کنترل دستمزد بازیگران که باعث گران شدن هزینه های تولید و بالتبع سخت شدن کار برای بسسیاری از تهیه کنندگان وسرمایه گذران شده است گفت: تقریبا همه جای دنیا صنوف این کار را می کنند که حداقل دستمزد و شرایط تعیین دستمزدها را تعیین می کنند اما در ایران هیچ وقت وجود نداشته و خانه سینما هم در طی همه این ساله این امکان را پیدا نکرده است. شاید دلیل اصلی آن هم این است که منافع بخش زیادی از فعالان این حوزه بر این است که این جامعیت وجود نداشته باشد.

این تهیه کننده با سابقه افزود: در کشور ما تنها شورای کار است که هر ساله حداقل دستمزد را تعیین می کند اما این برای حرفه های مختلف وجود ندارد. من از سالها پیش در این آرزو هستم که حتما باید یک مرکز تعیین صلاحیت حرفه ای ایجاد کنیم و بر همان اساس دستمزدشان را تعیین کنیم. اما یک کانون به تنهایی نمی تواند در این زمینه به نتیجه برسد بلکه این نیازمند تعامل با دوستان فعال در حوزه های سینما و تلویزیون هم هست.

برخی از سرفصل های مورد توجه این تشکل صنفی جدیدالتاسیس به شرح زیر اعلام شده است:

  1. گستردگی شبکه ی همکاری رسانه ای تهیه کنندگان رسانه های دیداری در سراسر ایران در موضوعات محتوایی و لجستیک و تجهیزات فنی مد نظر است.
  2. به دست آوردن بازار های فعالیت هنری و فرهنگی برای تهیه کنندگان رسانه های دیداری در حال رایزنی است.
  3. همکاری نزدیک تر با تهیه کنندگان حوزه فرهنگ و معارف اسلامی در منطقه و فرا منطقه
  4. ایجاد جشنواره های دوسالانه در موضوعات مستند و سریال های نمایشی و آثاری که در شبکه های vod پخش می شود از اهداف پیش روی این رسانه است .
  5. ایجاد آموزشگاهی در حوزه تخصصی تولیدات رسانه ای و تربیت نیرو های تخصصی حوزه فرهنگی، هنری و فنی (این آموزشگاه، آموزشگاه آنلاینی است که به سراسر ایران کمک خواهد کرد تا جوانان نخبه را پیدا و به آن ها کمک کند تا به این عرصه وارد شوند )
  6. کمک به جوانان نخبه هنری و تلویزیونی که در سراسر ایران حضور دارند و تولید محتوا انجام می دهند .  اگرچه در این راستا هیچ ساماندهی ان جی اویی صورت نمی گیرد. این ان جی او ، کانون و تشکل های مردمی و مردم نهاد درحال تلاش است تا این جوانان را پیدا کند و به آن ها آموزش دهد تا  نسل آینده فعالیت رسانه ای نسلی با سواد، شجاع و در توجه به موضوعات فرهنگی و اجتماعی کاربلد و حاذق وارد بازار رسانه شوند.
  7. ایجاد مجله الکترونیک  با هدف  انعکاس  تخصصی مقالات علمی در حوزه رسانه و خبر (اینکه ما رسانه را در کنار هنر بودن یک علم می دانیم نیاز به فعالیت های علمی و مقالات و فعالیت های فرا رسانه ای  دارد)
  8. توجه و همگرایی بین یک جمعیت بیش از 2 تا 3 هزار نفر و بین تهیه کنندگانی که در حوزه تولیدات رسانه ای چه در رسانه ملی و چه در رسانه های دیگر از جمله  شبکه های اجتماعی در موضوعات آزاد فعال هستند .

در ادامه این نشست، انتخابات اولین مجمع عمومی عادی سالیانه کانون تهیه‌کنندگان رسانه‌های دیداری با حضور مریم جلالی، نوید محمودی، رضا حیدری و مجید قناد برگزار شد.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه