هفتمین جشنواره عکس نورنگار با موضوع زندگی برگزار می شود
هفتمین جشنواره عکس نورنگار با موضوع امید به زندگی و تاکید بر عکس خلاقه برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار تجسمی موج، نشست خبری هفتمین جشنواره عکس نورنگار ظهر دوشنبه ۱۰ آبان ماه با حضور افشین بختیار، داریوش محمدخانی و محمد فروغی اعضای شورای سیاستگذاری، مسعود افشانی دبیر جشنواره، فاطمه بهبودی یکی از اعضای هیات داوران این جشنواره برگزار شد.
در ابتدای نشست محمد فروغی موسس و عضو شورای سیاستگذاری هفتمین جشنواره نورنگار به پیشینه این جشنواره اشاره کرد و گفت: خوشحالم با وجود مشکلات ۷ سال است جشنواره عکس نورنگار برگزار می شود که موضوع «ایران من» به عنوان مرکز اصلی نگاه استراتژیک آن تعیین شده و در این راستا به خوبیهای ایران میپردازیم و امیدواریم باز به همت همگان، این روند ادامه پیدا کند و روزی پنجاهمین دوره این جشنواره را هم برگزار کنیم.
وی در ادامه به جایزه ۸۴ میلیونی این دوره پرداخت و در مورد انتخاب داوران تصریح کرد: در انتخاب داوران، جوانگرایی کرده ایم و ترکیب متفاوتی از داوران را انتخاب کرده ایم.
فروغی در ادامه ضمن گلایه از رسانه ها به دلیل پوشش اندک خبری جشنوارههای مستقلی که به مباحث فرهنگی و هنری می پردازند، به انتقاد از وضعیت حاکم بر عکاسی در فضای هنری ایران، بیان کرد: ما لبیل بخش خصوصی داریم. در حالی که در واقع من شرکت خصوصی دارم که دغدغه فرهنگی دارد و بیش از اینکه برایم از نظر معنوی آورده داشته باشد، انجام کار فرهنگی برایم زیان هم دارد و به غیر از رسانه ها، انجمنهای عکاسی داخل ایران هم اخبار جشنواره نورنگار را پوشش نمیدهند و به اعضای خود اطلاعرسانی نمیکنند! میگویند من دکان راه انداختم و جشنواره نیستم! وقتی نمیتوانیم همدیگر را ببینیم، چنین وضعیتی نیز حاکم میشود.
وی هدف خود از برگزاری جشنواره عکس را اینگونه تبیین کرد: دوست دارم در نگاه بصری جامعه تاثیرگذار باشم و اندک تاثیری که داشته، به کسب و کارمان برکت داده است. ما برای هنرهای تجسمی داریم و بر همین اساس چند سالی است که بحث آموزش را راهاندازی کردهایم و برگزاری کلاس در دوران کرونا کمک کرد تا با ایجاد زیر ساخت های مناسب استریم را راهاندازی کنیم ودر حال حاضر در حوزه عکاسی صنعتی و نورپردازی، کلاسهای لایو و حضوری را همزمان برگزار کردیم.
در ادامه این نشست مسعود افشانی دبیر هفتمین جشنواره عکس نورنگار تصریح کرد: هفتمین جشنواره عکس نورنگار با یک سال وقفه که به دلیل همهگیری بیماری کرونا بوجود آمد برگزار می شود. بر همین اساس با قدرت بیشتر کار را آغاز و سعی کرده ایم موضوعات روز همچون خدمات کادر درمان برای سوژه عکاسی در نظر گرفته شود تا به نوعی به کادر درمان هم ادای دین کرده باشیم.
وی سپس به بخش جنبی این دوره پرداخت و اظهار داشت: بخش جنبی جشنواره ما عکاسی خلاقانه است که در کمتر جشنوارهای به آن پرداخته شده است.در واقع، عکاسی تنها محدود به رئال و پرتره نیست بلکه معتقدیم در هر کاری م یتوان خلاقانه برخورد کرد و حتی در پرتره نگاری هم ترکیبی از خلاقیت در عکاسی است که بعضا به آن پرداخته نشده است. در این زمینه با اختصاص جوایزی درخور، خواستیم کمکی برای عکاسان باشد تا برای رفع نیازهایشان کمکی باشد.
در ادامه سخنان دبیر این جشنواره از مجید سعیدی، ساتیار امامی و فاطمه بهبودی به عنوان جوانان صاحب سبکی نام برده شد که داوری این دوره را بر عهده خواهند داشت.
افشین بختیار عکاس پیشکسوت و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره نیز در سخنانی از توجه یک فعال بخش خصوصی به فرهنگ ایران و بی توجهی نهادهای دولتی بسیاری که با آنها همکاری داشته اما درخواستش برای توجه هزین هکرد در این امر فرهنگی سخن گفت.
داریوش محمد خانی دیگر عضو شورای سیاستگذاری هم بیان کرد: شورای سیاستگذاری این جشواره به روز فکر می کند و امسال هم می خو.است که کرونا را به این جشنواره بیاورد اما برای پرهیز از تکرار مکررات، «امید به زندگی در روزهای کرونا» را موضوع بخش اصلی جشنواره قرار دادیم چراکه همین کرونا، زندگی خیلیها را تغییر داده است.
فاطمه بهبودی ، داور جشنواره که مجموعه عکس های مشهوری در سطح بین المللی دارد در بخش دیگر این نشست گفت: عکاسی ایران هنوز در سطح بینالمللی آنچنان مورد توجه قرار نمی گیرد. جایگاه عکس واقعی نیست و ما خیلی سطحی با چنین جشنوارههایی برخورد میکنیم در حالی که عکس میتواند آدمها را به هم نزدیک کره و به حل اتفاقات و مشکلات مردم کمک کند. بنابراین هر جریان عکاسی باید حمایت شود تا بتواند ارتباطات را ایجاد کنند.
این هنرمند جوان تصریح کرد: در بحث داوری، سعی خواهیم کرد استقلال مان حفظ شود و بهترین عکسها را انتخاب خواهیم کرد.
در پایان این نشست خبری محمد فروغی از دورخیزش برای تاسیس یک آژانس عکس با هدف فروش آثار هنرمندان و کمک به چرخه اقتصادی آنها سخن گفت.
ارسال نظر