به مناسبت سالروز میلاد حضرت معصومه(س)؛
حضرت معصومه(س)؛ بانوی کرامت و صاحب مقام شفاعت/ فاطمه معصومه(س)، وارستهای از تبار پاکان
یکم ذیقعده سالروز میلاد حضرت فاطمه معصومه(س) بانوی کرامت و صاحب شفاعت است. ایشان در دفاع از حریم ولایت نقش موثری داشت و به شفیعه روز محشر و کریمه اهل بیت شهرت یافت. نامگذاری روز ملی دختران حرکتی نمادین برای رسیدن به جایگاه معنوی و الگوسازی از شخصیت ایشان برای بانوان این سرزمین بهشمار میرود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج، پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت گرامیشان از چهرههای درخشانی هستند که نامشان همچون نگینی در آسمان فضایل میدرخشد. روز نخست ذیقعده با ولادت دختری از تبار رسول الله(ص) مدینه فروغی حال و هوای دیگری یافت. پیش از ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) ترسیم زیبایی از وجود با برکت ایشان در روایتها و محل حضور این بانوی پرهیزکار و برکتهای وجودی حضرت بیان شده بود. در قدر و منزلت و مرتبه والای این بانوی آسمانی همین نکته کافی است که همواره مورد احترام و تقدیس چند امام معصوم(ع) قرار میگرفت؛ پیش از آنکه این بانو چشم به جهان بگشایند از فضایل و کرامات او بسیار سخنها گفتهاند و سفارش زیارت آرامگاه را به دوستان و محبان خود کردهاند.
«طاهره، حمیده، رشیده، تقیه، رضیه، مرضیه، سیده صدیقه، سیده نساء العالمین، محدثه، عابده و کریمه اهل بیت» از جمله لقبهای حضرت معصومه(س) است.
جایگاه ارزشمند کریمه اهل بیت(ع) در میان شیعیان سبب شد تا شورایعالی انقلاب فرهنگی در ۱۳۸۵ خورشیدی روز میلاد ایشان را به عنوان «روز دختران» نامگذاری و زمینههای حضور فعال این قشر را در عرصههای مختلف جامعه گوشزد کند.
خبرنگار خبرگزاری موج، به مناسبت سالروز میلاد حضرت معصومه(س) به گفت وگو با حجت الاسلام «محمدرضا رمضانی» استاد حوزه و پژوهشگر حوزه دینی پرداخت.
گزینش الهی حضرت معصومه(س)
حجتالاسلام رمضانی، با بیان اینکه قرب و منزلت حضور فاطمه معصومه(س) در شهری به نام قم در سیره نبوی از زمان رسول اکرم(ص) تا زمان امام صادق(ع) و ظهور ولی عصر(عج) همواره مورد تأکید بوده است، گفت: این شهر با وجود فرزندی از تبار پاکان رونق یافت و محل رشد و توسعه علمی شد و به عنوان پایگاه جهان تشیع معرفی شد؛ مکانی که به عنوان تجمع دوستداران اهل بیت(ع) و بسترسازان ظهور امام زمان(عج) بر آن تأکیده شده است. امام صادق(ع) بیشترین روایتها را در خصوص متولد شدن فرزندی از نسل امام موسی کاظم(ع) را بیان میکند. این بیانات در مورد دختری که هنوز متولد نشده است نشان میدهد که این فرزند مسئولیت و تکلیف مهم و ویژهای در جریان رسالت نبوی دارد.
وی در ادامه افزود: در واقع این روایتها نشان دهنده آماده سازی افکار جامعه و شیعیان برای پذیرش ایشان و گردآمدن اهل تقوا و علم در این شهر بود که پایگاه تشیع شکل میگیرد و این مأموریتی الهی است که به لطف وجود کریمه اهل بیت(ع) شکل و جهت میگیرد.
جایگاه روایتگری حضرت معصومه(س)
این پژوهشگر امور دینی با توضیح اینکه در میان راویان حدیث، حدیث فاطمه معصومه(س) با درایت و تیزهوشی ذاتی در جهت حفظ سرچشمه زلال نبوی، بیان میشد، اظهار داشت: حضرت معصومه(ُ) در مسیر امامت گام برمیداشت. این بانوی بزرگوار هنگامی که امام رضا(ع) در مدینه به سر میبرد همراه همیشگی ایشان بودند و در گسترش احادیث نبوی که استمرار ولایت و امامت محسوب میشود با نقل احادیث معتبر از حریم امامت و ولایت دفاع میکرد. به همین علت حضرت معصومه(س) به محدثه معروف میشود. این احادیث که به این بانو نسبت داده میشود درباره تأکید بر قیام امام حسین(ع)، دوستی با اهل بیت، حدیث غدیر و منزلت است که از اصول و پایههای اعتقادی شیعیان محسوب میشود و گزینش و بیان این احادیث ترسیمگر نقش امامت در جامعهای است که افکار انحرافی کاملا در جامعه آن دوران ریشه دوانده است و حضرت معصومه(س) با بیان این احادیث نقش و رسالت خویش را به نحو احسن به انجام میرساند و این ممکن نیست مگر با علم و معرفتی که آن حضرت از محضر دو امام معصوم(ع) کسب فیض کرده است.
بیشتر بخوانید:
مولودی ولادت حضرت معصومه سلاماللهعلیها با نوای حسن کاتب کربلائی + فیلم
گلچین مداحی ولادت حضرت معصومه (س)+ دانلود
انتشار نماهنگ «دختر ایران» + فیلم
ارج نهادن به دختران
وی با بیان اینکه نامگذاری سالروز میلاد حضرت معصومه(س) به نام روز دختر از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است، گفت: روز میلاد با سعادت حضرت معصومه(س) سرآغاز دهه کرامت است. دختران در دین مبین اسلام از جایگاه بسیار والایی برخوردارند و میتوانند در عرصههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و ... در جامعه حضور داشته باشند. این روز فرصت مناسبی به شمار می رود تا دختران ایران اسلامی با الگوگیری از حضرت معصومه(س) بتوانند راه درست را برای زندگی خود انتخاب کنند و مظهر عفاف، تقوا و حیا باشند. بنابراین راه شکوفایی و رشد، شناخت الگوهای کامل و نمونه اسلامی همچون فاطمه معصومه(س) است.
تبلیغ و نشر دین اسلام مهمترین هدف سفر حضرت معصومه(س) به قم
حجتالاسلام رمضانی در ادامه بیان داشت: تبلیغ و نشر دین اسلام یکی از مهمترین اهداف سفر حضرت معصومه(س) به ایران بود. این بانوی پرهیزکار برای تبیین ارزشهای دین اسلام باید از موقعیت برادر خویش در دستگاه خلافت مأمون بهره ببرد. از این رو در مسیر سفر به ایران از هیچ فرصتی برای تبلیغ امامت و مذهب تشیع دریغ نکرد و بر این پایه میتوان سفر حضرت معصومه(س) به ایران را فرصتی دانست که ایشان به برملا کردن ظلم و ستم عباسیان پردخت. اما رحلت فاطمه معصومه(س) در قم سبب شد تا این شهر به عنوان پایگاه نشر پیام الهی و دین اسلام قرار بگیرد و مسیر تبلیغ و نشر دین اسلام طوری دیگر طراحی شود.
ارسال نظر