همکاری با پزشکان ناآشنا با فوتبال دغدغه ما بود
رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال از برگزاری چهار دوره آموزشی به منظور ارتقای سطح عملکرد و دانش پزشکان، فیزیوتراپیستها و اهالی فوتبال با پزشکی فوتبال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، توحید سیفبرقی، رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال درباره برنامههای پیشبینی شده این کمیته برای آغاز لیگ شانزدهم، گفت: از ۵ لغایت ۸ مردادماه کلاس چهار روزهای در محل آکادمی ملی فوتبال خواهیم داشت. این کلاس با حضور پزشکان، فیزیوتراپیستها و سایر گروههای درمانی پزشکی و به منظور آشنایی آنها با پزشکی فوتبال برگزار میشود. لازم به توضیح است انجام خدمت در بیمارستانهای پزشکی ورزشی برای کسانی که در این کلاس شرکت میکنند و با مدرکی که از سوی فدراسیون فوتبال اخذ میشود، تسهیل خواهد شد. همچنین اطلاعات این
افراد جزو بانک پزشکان ورزشی کشور قرار خواهد گرفت که بدین وسیله نیز میتوانند در لیگهای فوتبال و فوتسال به تیمهای مختلف باشگاهی و ملی خدمترسانی کنند.
همکاری با پزشکان ناآشنا با فوتبال دغدغه ما بودوی افزود: از موضوعات مهمی که در این کلاس مورد بحثو بررسی قرار میگیرد میتوان به آسیب، تغذیه، دوپینگ، روانشناسی، آشنایی با ورزش درمانی و … اشاره کرد. هدف ما از برگزاری این دوره بدین دلیل بود که در مسابقات با پزشکانی همکاری کنیم که در زمینه فوتبال آشنایی لازم را داشته باشند.
برای پیشگیری از خطرات احتمالی افسران پزشکی تربیت میکنیمرئیس کمیته
پزشکی خاطرنشان کرد: همزمان با برگزاری آخرین روز دوره «آشنایی پزشکان و فیزیوتراپیستها با فوتبال» یعنی ۸ مرداد ۹۵، کلاس یک روزه دیگری را در نظر گرفتهایم تا در آن افسران پزشکی فوتبال تربیت شوند. این کلاس با حضور ۲۰ نفر از پزشکانی که با حیطه فوتبال سالهای زیادی در ارتباط بوده و آشنایی کامل با پزشکی فوتبال دارند و همچنین فارغالتحصیل و متخصص پزشکی ورزشی هستند، برگزار میشود. هدف ما از تربیت افسران پزشکی، استفاده از آنها در برخی از مسابقات حساس فوتبال در سراسر کشور است تا در زمینه پیشگیری از خطرات احتمالی کمک کنند. پیش از این نیز شاهد آن بودیم که حضور افسر
پزشکی در مسابقات بسیار مهم و تأثیرگذار بوده است.
دلایل حساس شدن یک مسابقه از لحاظ پزشکیسیفبرقی گفت: قطعاً حضور این پزشکان در تمام مسابقات امکانپذیر نیست. بر همین اساس طبق برنامهریزی انجام شده برخی از مسابقات را با خطرات متوسط به بالا تقسیمبندی کردیم و این خطرات میتواند شامل عوامل محیطی همچون گرمازدگی و آلودگی هوا، امکانات ضعیف ورزشگاه و یا تعداد زیاد تماشاگران باشد. از مهمترین وظایف این افسران نظارت بر اتاق کنترل دوپینگ، اتاق پزشکی، آمبولانسهای حاضر در مسابقات و عملکرد کمیتههای پزشکی استانهاست. همچنین آموزشهای لازم در خصوص استفاده از
دستگاههای احیای قلبی - ریوی و حاملان مصدومان به آنها داده میشود. افسران پزشکی در برخی مواقع میتوانند با نیروهای امنیتی در جهت پیشگیری از خطرات ناخوشایند در مسابقات فوتبال و کنترل اورژانسها و استرسی که در یک مسابقه وجود دارد، همکاریهای لازم را داشته باشند. با توجه به برنامهریزیها و حمایت رئیس فدراسیون فوتبال از اواسط مسابقات لیگ برتر میتوانیم از پتانسیل افسران پزشکی در جهت رفع مشکلات استفاده کنیم.
کلاسهای روانشناسی برای داوران فوتبال و فوتسالوی ادامه داد: طبق ارزیابیهایی که سال گذشته از ۱۵۰ داور لیگ برتر، لیگ دسته یک و دو انجام شد.
کلاسهای روانشناسی برگزار خواهیم کرد. این ارزیابیها با همکاری انجمن علمی روانشناسی ورزشی با کمیته پزشکی، براساس پرسشنامههای استاندارد جهانی از نیمرخ شخصیتی داوران مورد بررسی قرار گرفته و به دنبال آن ۶ کارگاه با عناوینی همچون کنترل عصبانیت، کنترل اضطراب، کنترل خشم، افزایش تمرکز و… در نظر گرفته شده است.
کارگاههای روانشناسی داوران پس از اعلام آمادگی کمیته داورانرئیس کمیته پزشکی تأکید کرد: اطلاعات بهدست آمده از نظرسنجیها را به صورت محرمانه در اختیار رئیس کمیته داوران گذاشتهایم و منتظر هستیم تا زمان برگزاری کلاسهای مذکور برای داوران را
به ما اعلام کنند. پیشبینی ما این است که این دورههای نصف روزه احتمالاً نیمه اول لیگ برگزار شود. نفرات حاضر در ۶ کارگاه براساس ضعفی که در پرسشنامه آنها تشخیص داده شده در کارگاه حضور خواهند داشت.
انتقال آخرین دستاوردهای پزشکی فوتبال به پزشکان باشگاهها و تیمهای ملی سیفبرقی گفت: برای اوایل نیمسال دوم کلاس یک روزهای را به منظور آشنایی پزشکان شاغل در باشگاهها و تیمهای ملی با آخرین دستاوردهای پزشکی فوتبال نیز در نظر گرفتهایم.
ارسال نظر