مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی:
سالانه بیش از۲۵ میلیون تن محصولات علوفه ای در کشور تولید می شود
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالانه بیش از ۲۵ میلیون تن انواع محصولات علوفه ای در کشور تولید می شود.
، فرامک عزیز کریمی مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در دوره آموزشی اصلاح الگوی کشت محصولات علوفه ای و ارتقای بهره وری آب و خاک که با حضور معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان، مدیر زراعت، کارشناسان فنی و بهره برداران بخش کشاورزی استان برگزار شد افزود: این میزان محصولات علوفه ای در سطح کمتر از یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور تولید و کشت می شود.
وی با بیان اینکه مهمترین سیاست وزارت جهاد کشاورزی کشت و توسعه گیاهان کم آب بر علوفه ای است اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۸۰ میلیون تن خوراک دام و علوفه در کشور مصرف می شود که در محصولات آب بر ذرت و کنجاله وارد کننده هستیم که بایستی برنامه ریزی لازم برای کشت محصولات جایگزین علوفه داشته باشیم.
عزیز کریمی یادآور شد: در طرح جهش تولید در دیمزارها ۲/۷درصد سطح زیر کشت دیم کشور معادل ۱۶۰ هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات علوفه ای است که پیش بینی می شود به ۳۰۹هزار هکتار برسد.
وی یادآور شد: ۷۰درصد سطح زیر کشت محصولات علوفه ای شامل محصولات تابستانه است که با توجه به محدودیت و کمبود منابع آبی بایستی کشت محصولات را از تابستانه به پاییزه و زمستانه جایگیزین و تغییر دهیم .
وی یادآور شد: در حال حاضر وضعیت بارندگی و دما در کشور اصلا مناسب نیست چرا که کاهش بارندگی موجب کاهش تولید و عملکرد خواهد شد بنابراین تولید کنندگان و بهره برداران بایستی به اهمیت بهره وری و کشت محصولات کم آب بر علوفه ای توجه داشته باشند.
عزیز کریمی خاطر نشان کرد: بایستی به سمت ایجاد تنوع در کشت انواع محصولات علوفه ای کم آب بر برویم و می توان کشت چغندرعلوفه ای ،سورگوم دانه ای، ارزن، جو و تریتیکاله ، قصیل و باقلای علوفه ای را در دستور کار برای کشت قرار داد.
وی یادآور شد: استان قزوین پتانسیل مستعد و دامداران پیشرو دارد و در تولید قصیل در کشور جایگاه خوبی دارد بنابراین بمنظور بهره وری بیشتر از آب بایستی از کشت های قصیل پاییزه توسعه یابد.
ارسال نظر