معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی:
خودکفایی در محصولات راهبردی نیازمند دانش و فن آوری است
معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی گفت: دستیابی خودکفایی در محصولات راهبردی کشاورزی نیازمند استفاده از دانش و فن آوری در بخش است.
، مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی در دومین همایش و رویداد ملی کشاورزی دانش بنیان افزود: با حرکت در مسیر دانش بنیان شدن بخش کشاورزی می توان به تولید بیشتر محصولات کشاورزی و پایداری تولید دست یافت.
وی اظهار داشت: تولید محصولات کشاورزی ایران در بدو انقلاب ۲۵ میلیون تن بوده که اکنون این میزان به ۱۳۱ میلیون تن افزایش یافته که کمتر از۴۰ درصد این میزان به خاطر افزایش سطح کشت و ۶۰ درصد نیز به خاطراستفاده از دانش فناوری های نوین بوده است.
خیام نکویی اضافه کرد: میانگین تولید گندم کشور در بدو انقلاب در هر هکتار یک هزارو ۷۰۰ کیلوگرم بوده اما در حال حاضر میانگین تولید این محصول در هر هکتار به چهار تن و ۳۰۰ کیلوگرم افزایش یافته یعنی به طور متوسط سالانه ۶۰ کیلوگرم افزایش تولید داشته ایم.
وی یاداور شد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۹میلیون تن افزایش تولید گندم داشته ایم و این افزایش تولید با توجه به وضعیت بد بارندگی و بارش و عدم افزایش سطح زیر کشت اتفاق افتاده که مولفه های قیمت تضمینی گندم، تغذیه مناسب و استفاده از ارقام مناسب بذری با پتانسیل بالا در افزایش بهره وری و تولید گندم نقش موثری داشته است.
خیام نکویی گفت: در سال ۱۴۳۰رشد جمعیت کشور به ۱۰۳ میلیون نفر می رسد که نیازمند ۱۸۰ میلیون تن غذا هستیم بنابراین با وجود فرسایش خاک و تخلیه بنیه خاک و گرم شدن هوا و کاهش تولید و کاهش بارش، تنها مسیر حرکت به سمت کشاورزی دانش بنیان است.
معاون وزیر جهادکشاورزی به تربیت کشاورزان آینده اشاره کرد و گفت: در حال حاضر۴۳ هنرستان کشاورزی و ۱۲ هزار عضو هیات علمی دانشگاهی در کشور داریم که بایستی وارد عرصه کشاورزی شوند و دانش نوین را بایستی دانش نوین کشاورزی را به فرزندان کشاورزان انتقال داد.
وی ادامه داد: در حال حاضر تکنسین گلخانه در کشور نداریم و بایستی متناسب با نیاز بخش اجرا نیروی انسانی تربیت و تامین کنیم.
وی تاکید کرد: بستر لازم برای فارغ التحصیلان بخش کشاورزی بمنظور ورود به شرکت های دانش بنیان فراهم شود.
خیام نکویی با بیان اینکه مزارع نو آور بهره ور بایستی در استان قزوین ایجاد و تقویت شود افزود: استان قزوین ظرفیت ایجاد ۵۰ مزرعه نوآور بهره ور را دارد که با همکاری جهاد کشاورزی، دانشگاه بین المللی امام(ره) و پارک علم و فن آوری و مرکز تحقیقات میتوان به این مهم دست یافت تا بتوان چهره بخش کشاورزی استان را تغییر داد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری نیز بارها بر روز موضوع کشاورزی دانش بنیان تاکید داشته اند و موضوع اولویت دار و درجه یک کشور را هم امنیت غذایی عنوان کردند، حالا باید ببینیم که با وجود این اهمیت تمام ارکان تقنینی، اجرایی و قضایی چه تغییراتی صورت خواهد گرفت.
ارسال نظر