حقوق بشر منهای اخلاق هیچ ارزشی ندارد
معاون دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به اینکه حقوق بشر اسلامی حقوق بشر منهای اخلاق هیچ ارزشی ندارد، گفت: دشمنان به دنبال آن هستند تا با رواج سلفیگری چهره نامشروعی از اسلام را در جوامع بشری نشر کنند.
به گزارش خبرگزاری موج، خسرو حکیمی در کارگاه آموزشی تبیین مبانی و اصول اسلامی که امروز در دادگستری کرمان برگزار شد اظهارکرد: در زمینه تدوین حقوق بشر اسلامی باید به موضوع تنوع فرهنگی وارزشهای اسلامی توجه کرد.
وی در تبیین تفاوتهای حقوق بشر از دیدگاه اسلام با اعلامیه جهانی حقوق بشر، افزود: طبق دیدگاه اسلامی بشر تکوینا و تشریعا بنده خداوند متعال است و بایستی از فرامین و احکام الهی تمکین کرده و آنها را اجرا کنند اما از دیدگاه تفکر غربی ملاک انسان است.
معاون دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه افزود: اعلامیه جهانی حقوق بشر بر اساس فرهنگ غرب ودین مسحیت تدوین شده در حالی که قرآن کریم دین اسلام را کاملترین دین معرفی کرده و تمامی معیارهای حقوق بشر اسلامی را دربر دارد.
وی با اشاره به اینکه اگر جوامع بشری امروز به دنبال حقوقی برای حیوانات هستند گفت: اسلام ۱۴۰۰ سال پیش برای حیوانات حقوقی برشمرده است.
حکیمی با اشاره به اینکه آزادی در جوامع اسلامی تنها براساس آیات قرآن و شریعت محقق میشود گفت: آزادی از دیدگاه جوامع بشری برای ما ملاک نیست.
وی گفت: دشمنان به دنبال آن هستند تا با رواج سلفیگری چهره نا مشروعی از اسلام را در جوامع بشری منشر کنند.
مشاور رئیس قوه قضاییه با اشاره به کشتار بیرحمانه کودکان، زنان و سالخوردگان به بهانه مبارزه با داعش گفت: از دیدگاه حقوق بشر اسلامی حقوق بشر منهای اخلاق هیچ ارزشی ندارد.
وی با اشاره به فرمان هشت ماده امام راحل گفت: این فرمان که با الهام از آیات قرآن و روایات تدوین شده بود مصداق حقوق بشر است و امام خمینی را میتوان اولین مدافع حقوق بشر دانست.
حکیمی با اشاره به اینکه بعضی به بهانه دفاع از حقوق بشر آب به آسیاب دشمن میریزند گفت: خبرنگارانی که با وجدان اسلامی به نشر خبر میپردازند به ما کمک میکنند.
وی اختلاف دیگر حقوق بشر اسلامی و غربی را در تعریف از قانون برشمرد و افزود: غربیها قانونی را معتبر میدانند که مطابق خواست انسانها باشد، اما در اسلام قانونی معتبر است که با احکام اسلامی در تعارض نباشد.
حکیمی اختلاف سوم حقوق بشر اسلامی وغربی را توحید محوری در حقوق بشر اسلامی دانست و گفت: توحید محوری اساسیترین مطلب در حقوق بشر اسلامی است اما در غرب انسان و تمایلات نفسانی او به عنوان محور محسوب میشود.
وی تاکید کرد: یکی از ایرادات اعلامیه حقوق بشر، عدم توجه به دین و مذهب است به طوری که در ماده یک اعلامیه جهانی حقوق بشر آمده تمامی انسانها با کرامت و حقوق یکسان به دنیا میآیند که در این ماده به اصل منشاء خلقت انسانها و خالق جهان اشاره و توجهی نشده است.
یدالله موحد رئیس کل دادگستری استان کرمان نیز امروز در این کارگاه با اشاره به اهمیت فوقالعاده مسائل مربوط به حقوق انسانها و عدالت در جامعه خاطرنشان کرد: برای این نظام بسیار مهم است که الگویی صحیح و مطابق با موازین اسلامی را در رابطه با حقوق بشر و با عدالت قضایی به جهان ارائه دهد.
وی افزود: از ابتدای انقلاب تاکنون گامهای بلندی در راستای اصلاح قوانین و مقررات کشور با رویکرد حمایت و تثبیت ارزش و کرامت ذاتی انسانی خصوصاً در نظام قضایی و رویههای قضایی برداشته شده است به ویژه در قوانین مجازات اسلامی و دادرسی کیفری که هر دو جدیدالتصویب و در مرحله اجرا قرار دارند و پیام اصلی این قوانین ارزش نهادن به کرامت انسانی بر اساس حقوق بشر اسلامی است.
موحد از اهداف برگزاری این نشست را تبیین مبانی و اصول حقوق بشر اسلامی عنوان کرد و بیان داشت: مقام معظم رهبری در دیدار رئیس مسئولان قوه قضاییه در سال جاری و در هفته قوه قضاییه در فرازی از فرمایشاتشان بیان کردند یکی از وظایف قوه قضاییه احیای حقوق بشر اسلامی در سطح جهان است و تاکید کردند «حقوق بشری که غرب میگوید بر مبنای غلطی تنظیم شده است و لازم است حقوق بشر اسلامی با پایههای متقتن و عقلانی در افکار عمومی جهان و مجامع حقوقی تبیین و پیگیری شود».
وی یادآور شد: همکاران قضایی و سازمان بسیج حقوقدانان استان براساس اوامر مقام معظم رهبری دبیرخانهای تحت عنوان حقوق بشر اسلامی تاسیس و در اجرای منویات مقام معظم رهبری کارهای ارزشمندی را در سطح استان آغاز کردند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان تاکید کرد: لازم است به حقوق شهروندان و کرامت انسانی توجه شود و رویهها عادلانهتر و با موازین و ارزشهای اسلامی و مبانی مورد قبول اسلام انطباق داشته باشد و اجازه ندهیم به علت بیتوجهی، عدم اطلاع از قوانین اسلامی و عدم توجه به روابط اجتماعی این بخش به گونهای مدیریت شود که نظام سیاسی را زیر سوال برده و اسلام را هدف قراتر دهد.
وی خاطرنشان کرد: حقوق بشر غربی به یک ابزار سلطه تبدیل شده و از آن به طور تبعیضآمیز و غرض آلود استفاده میشود.
ارسال نظر