English

درآمد شهرداری‌ها باید به سمت منابع پایدار و قابل وصول حرکت کند

یک کارشناس مسائل شهری گفت:درآمد شهرداری‌ها باید در ماهیت خود به سمت منابع پایدار، منظم و قابل وصول حرکت کند و منابع درآمدی ناپایدار جای خود را در ردیف‌های درآمدی شهرداری‌ها به منابع پایدار، مستمر و قابل وصول بدهد.

درآمد شهرداری‌ها باید به سمت منابع پایدار و قابل وصول حرکت کند

به گزارش خبرگزاری موج، محمدعلی شیرسوار، با اشاره به ویژگی‌های شهر دارای توسعه پایدار پرداخت و اظهار کرد: این شهر باید دارای اقتصاد شهری پایدار بوده و جامعه شهری باید از همبستگی و یکپارچگی اجتماعی برخوردار باشد.

وی افزود: شهر دارای توسعه پایدار باید دارای سرپناه شهری پایدار بوده، بدین مفهوم که برای مردم شهر، خانه‌سازی شایسته در استطاعت همه وجود داشته باشد و همچنین از محیط زیست شهری پایدار با حفظ اکوسیستم‌های باثبات برخوردار باشد.

کارشناس مسائل شهری بیان کرد: شرایط توسعه پایدار شهری، دقیقاً مانند شرایط توسعه پایدار اقتصادی است.

شیرسوار با عنوان اینکه آن دسته از کدهای درآمدی شهرداری که باید از دو خصیصه تداوم‌پذیری و مطلوب بودن برخوردار باشند، ادامه داد: برای دستیابی به درآمدها باید برنامه‌ریزی های لازم را صورت داد تا درآمد پایدار محسوب می‌شوند.

وی با اعلام اینکه تداوم‌پذیری اقلام درآمدی باید به‌گونه‌ای بوده که در طول زمان قابل اتکا باشد، اضافه کرد: تداوم‌پذیری مربوط به درآمدهایی است که بر حسب قانون به‌صورت سالانه و یا ماهانه و یا منافع حاصله وجود دارد.

کارشناس مسائل شهری خاطرنشان کرد: همه اقلام درآمدی که به هر دلیل تحت تأثیر شوک، بحران‌ها، تغییر قوانین و مقررات و نوسانات اقتصادی‌اند قابل اتکا نبوده و خصیصه اول پایداری در آنها ضعیف خواهد بود.

شیرسوار تأکید کرد: پایدار بودن منابع درآمدی برای شهرداری‌ها از این حیث اهمیت دارد که برای برنامه‌ریزی‌های شهری به برآورد دقیق از میزان و زمان تحقق درآمدها نیاز است.

وی تصریح کرد: شهرداری‌ها برای اجرای طرح‌های فنی و عمرانی خود نیاز به جذب درآمد قابل توجهی دارند که در مسیر جذب درآمدهای پایدار شهری بهره‌مندی از تجربه‌های موفق دیگر کلان‌شهرها و یا سایر کشورهای موفق در این زمینه‌ها می‌تواند سازنده باشد.

کارشناس مسائل شهری یادآور شد: تجربه شهرداری‌های کشورهای پیشرفته در زمینه شیوه کسب درآمد و تأمین هزینه‌های شهر حاکی از انجام مطالعات گسترده در زمینه دستیابی به راهکارهای کارآمد به‌منظور تأمین منابع درآمدی جدیدی برای تأمین هزینه‌های شهر و شهرداری هستند.

شیرسوار با بیان اینکه در تعدادی از شهرداری‌های کشورمان نخستین محدودیت برای حل مسائل شهری و ناکارآمدی خدمات‌رسانی به شهروندان ناشی از فقدان منابع مالی کافی بوده است، گفت: از آنجایی که منابع درآمدی پایدار سهم ناچیزی در تأمین مالی شهرداری‌ها دارند بنابراین درآمد شهرداری‌ها باید در ماهیت خود به سمت منابع پایدار، منظم و قابل وصول حرکت کند و منابع درآمدی ناپایدار جای خود را در ردیف‌های درآمدی شهرداری‌ها به منابع پایدار، مستمر و قابل وصول بدهد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه