معاون سازمان بازرسی کل کشور:
قوانین بانکداری و تجارتی ما متعلق به حدود ۸۰ سال قبل است/فساد به سمت حیاط خلوتها رفته است
ابراهیم شاهرخیان با اشاره به اینکه قوانین بانکداری و تجارتی ما متعلق به حدود ۸۰ سال قبل است، افزود:فساد کمتر در خود دستگاهها وجود دارد و به سمت حیاط خلوتها رفته است.
به گزارش خبرگزاری موج،معاون برنامهریزی و امور مجلس سازمان بازرسی کل کشوردر مراسم تودیع و معارفه مدیرکل جدید بازرسی مازندران اظهار کرد: مهمترین بیماری که با پیدایش حکومتها هم ایجاد میشود بحث فساد اداری است.
شاهرخیان با بیان اینکه امر مبارزه با فساد پاشنه آشیل حکومتها است، افزود: اگر حکومتی به مبارزه با فساد بر نخیزد عمرش کوتاه میشود.
معاون برنامهریزی و امور مجلس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه در کنار برخورد با مصادیق باید گلوگاههای فساد را بخشکانیم، خاطرنشان کرد: برخورد با مصادیق به تنهایی چارهساز نیست، در امر مبارزه با فساد باید ریشههای فساد و گلوگاههای آن را از بین ببریم.
این مسؤول با بیان اینکه در برخی حوزهها با انباشت قوانین و در برخی کمبود قانون را داریم بیان کرد: تا قوانین اصلاح نشود نمیتوان با فساد مبارزه کرد.
شاهرخیان افزود: با قوانینی کار میکنیم که مربوط به دهها سال پیش است و با نیاز امروز تطابق ندارد، قوانین بانکداری و تجارتی ما متعلق به حدود ۸۰ سال قبل است و نقش نظارتی بانک مرکزی در این قانونها ضعیف است.
وی با اشاره به تأسیس پدیده بخش خصولتی تصریح کرد: وقتی برای نظارت به سراغش میرویم خود را خصوصی معرفی میکند و در زمان استفاده از موارد دولتی، خود را دولتی میداند.
معاون برنامهریزی و امور مجلس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه نیاز به اصلاح قوانین و مقررات داریم یادآور شد: فساد کمتر در خود دستگاهها وجود دارد و به سمت حیاط خلوتها رفته است.
این مسؤول ادامه داد: کشورهایی که حداکثر شفافیت را پیاده کردند کمترین فساد را داشتهاند، فساد در بسترهای سیستمهای سنتی شکل میگیرد.
شاهرخیان با بیان اینکه در دنیا استثنائات و امضاهای طلایی را حذف کردند افزود: امر مبارزه با فساد این است که ساختارها و سیستمها، بهبود روشها و دولت الکترونیک را پیاده کنیم، تصمیمات مستخدمین دولت را به حداقل برسانیم.
وی با مهم دانستن بحث افکار عمومی در امر فساد اظهار کرد: در جامعه ما ادراک وجود فساد از خود فساد هم بیشتر و این فاجعه است.
معاون برنامهریزی و امور مجلس بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه کمال بیانصافی است که بگوییم همه نظام اداری ما فاسد است تأکید کرد: ندادن اطلاعات صحیح، یأس و ناامیدی را در جامعه بوجود میآورد.
این مسؤول بیان کرد: در امر مبارزه با فساد قوانین را بروز کارآمد کنیم و افکار عمومی را به عنوان ابزار ناظر و هوشیار ببینیم و اگر با مجرمان و متخلفان برخورد شود میتوان انتظار داشت که با فساد به طور قابل قبولی برخورد شود.
شاهرخیان خاطرنشان کرد: مبارزه با فساد هزینه داشته و سخت است اما شدنی است و نیاز به یک اجماع عمومی دارد تا دست به دست هم این مشکل را رفع کنیم.
وی در پایان گفت: کشور ما مشکلات زیادی را پیش رو داشته و از همه گردنهها به سلامت رد شده است و امروز پاشنه آشیل کشور که ممکن است به آن ضرر بزند فساد است که اگر همه دست به دست هم دهیم میتوانیم این مشکل را مرتفع کنیم.
ارسال نظر